Audi A4 B6 (2000-2004)
Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
727 tematów w tym forum
-
Witam mam prośbę chcę kupić audi a4 b6 ale jest problem z palącą się kontrolką silnika chciałam sprawdzić VIN nie jadą do serwisu podstawowe info sprawdziłam ale chciałam bardziej szczegółowe podaję nr VIN Wauzzz8ez1a0718088e2obh1666307 Mam nadzieję że pomożecie
-
- 2 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Panowie i panie,czeka mnie wymiana zawieszenia przod a konkretnie wahacze: 4 gorne i 2 dolne. Przegladajac alledrogo.pl jest kilka zestawow wahaczy przod(komplet) np.http://allegro.pl/komplet-wahaczy-wahacze-audi-a4-a6-vw-passat-b5-b6-i3951581615.html co uwazacie o takich zestawach(firma),warto sie tym zainteresowac czy odpuscic.Bylem w warsztacie i obliczyli mi same czesci na kwote 1400zl.wiec roznica ogromna porownujac do aukcji. p.s jakie proponujecie tarcze i klocki przod(rowniez do wymiany)(jaki mamy wogole rozmiar tarcz?) Poradzcie.Pozdrawiam
-
-
- 4 odpowiedzi
- 3,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Poszukuje mapy do audi a4 b6 2004r. 163KM nawigacja na wyświetlaczu przy zegarach ( strzałkowa). Jeśli ma ktoś w miarę aktualne mapy prosze o udostępnienie
-
-
- 2 odpowiedzi
- 3,6 tys. wyświetleń
-
-
Elo Mozecie Mi powiedziec co ile tys km wyskakuje inspekcja?Bo rozne opinie na ten temat słyszałem,a w sumie nigdy dokładnie nie zwrociłem uwagi na to aby zobaczyc. Dzieki za info.Pzdr
-
-
- 1 odpowiedź
- 3,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Ostatnio miałem problem z dogrzewaniem się silnika. Długo dochodził do temperatury 90 oC a jak włączałem ogrzewanie na ECON temperatura od razu spadała do 70 oC. Wymieniłem termostat na ori ASO i przy próbie odpowietrzania zauważyłem niepokojące objawy. Do węża nagrzewnicy (tego górnego z dziórką) nie dochodzi w ogóle płyn chłodzący. Przegoniłem auto jakieś 30 km na około 2,5-2,7 krpm, wróciłem do garażu, odkręcam delikatnie korek zbiornika i niespodzianka. Zero ciśnienia w układzie, woda w zbiorniku ledwie ciepła. Odpalama silnik, zsuwam górny wąż nagrzewnicy delikatnie żeby go odpowietrzyć i nic się nie dzieje. Silnik na 2,5 krpm, ani powietrza w górnym wężu, ani…
-
- 0 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam, niedawno kupiłem kabelek Vag-K+Can. Nie chce dłubać, zmieniać przebiegów czy coś, po prostu w razie jakiegoś przypadku odczytać błąd i mam małe pytanie czy A4 B6 z 2003r. da rade odczytywać błędy programem Vag K+can commander 1.4 ? czy musze zaopatrzyć sie w jakiś inny ? Pozdrawiam. Jeśli nie w tym dziale to bardzo przepraszam.
-
-
- 6 odpowiedzi
- 5,4 tys. wyświetleń
-
-
witam.Za moje 16 facet oferuje mi zamiane na felgi 17 7" et45,i z tad moje pytanie,felga bedzie bez problemu pasowac w audi?nie bedzie nic obcierac?jakie opony wybrac?mysle cos o profilu 215/55/r17,bardzo prosze o szybka informacje gdyz jest to sprawa pilna
-
- 1 odpowiedź
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Dzisiaj miałam wymienione tarcze i klocki przód. Przejechałam sie autem żeby sprawdzić hamulce i jak docisnełam to zatrzymałam się dopiero po 100 metrach zwykle gdy wcisnełam hamulec to auto hamowało w prawie w miejscu. Po za tym strasznie twardy jest hamulec nie wiem czy to normalne. Po wymianie nadal świeci mi kontrola od zużycia okładzin hamulcowych. Z góry dzięki
-
-
- 4 odpowiedzi
- 10,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam! Po wymianie sprężyn z tyłu auta i ustawieniu zbieżności, kołysze tyłem auta podczas jazdy, jaka może być tego przyczyna ?
-
- 6 odpowiedzi
- 3 tys. wyświetleń
-
-
Witam.Panowie mam problem ze swoja a4b6 1.9 TDI 130 km z 2002r. Mianowicie podczas odpalania rano musze dosc dlugo krecic (kilka sekund) i w tym czasie silnikiem strasznie trzesie i zalapuje tak jakby nie na wszystkie gary.Dodam ze przy tym dymi na niebiesko. Dymi troche mniej jak jest cieply ale jak mu przygazuje bardziej to nawet na cieplym dymi.Po odpaleniu silnik pracuje nie rowno i dzis zaowazylem ,ze podczas tych drgan silnika ze sie tak wyraze do rytmu mruga oswietlenie wewnetrzne(jak jest zapalone).Swiece wymienione, filtry paliwa,powietrza,oleju olej i nic dalej ciezko pali ,dymi itrzesie silnikiem.Pomocy.
-
-
- 1 odpowiedź
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam Użytkowników Jestem posiadaczem audi a4 b6 1.9 tdi 2002rok i od jego zakupu borykam się z jego ułomnością. Po każdym obfitym myciu lub deszczu auto nie może odpalić, tzn. pali i po 20sekundach i gaśnie jakby nie dostawało paliwa. Po 2 dniach jak auto "oschnie" pali i jeździ.Dodam że po zakupie wymieniłem szybę bo była delikatnie pęknięta i nie wiem czy ta wada była przed czy po wymianie. Na początku jak nie wiedziałem że woda jest przyczyną usterki jeden z mechaników stwierdził że to kostka imobilajzera a komputer nic mu nie pokazał. Sam postanowiłem drążyć temat i oczyściłem spływy wody pod akumulatorem itp. Rozkręciłem całą obudowę komputera i osadziłem go na sili…
-
-
- 6 odpowiedzi
- 15,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam problem w zeszłym roku wymienilem akumulator po włożeniu nowego akumulatora,przekreceniu kluczyka w stacyjce auto nie odpala wszystko dziala tak jak nalezy kontrolki swieca tak jak powinny zadne błędy nie wyskakiwaly po jakis 5 godzinach sam z siebie podszedlem odpalilem w tej chwili mam taki sam problem wyciaglem akumulator i audiczka nie chce odpalic po ponownym włozeniu go na swoje miejsc mija drugi dzień i nie mam pojecia co z tym zrobic było jeden elektryk samochodowy a pozniej elektro mechanik i obaj nie poradzili nic wie ktos gdzie moze lezec przyczyna wszystkie bezpieczniki kable byly sprawdzane jest wszystko ok a jednak nie chce odpalic prosze o jakas r…
-
- 0 odpowiedzi
- 3,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam vag pokazał mi coś takiego: 01039 - czujnik temperatury płynu chłodzącego (G2) 30-10 - Open lub krótki do B + - Przerywany i teraz nie wiem czy mam czujnik do wymiany czy kabel jest przerwany czy jeszcze coś innego... bardzo często jest tak, że nawet dopiero co po odpaleniu samochodu w wentylator chłodnicy już mi bardzo głośno chodzi. Nie chciałbym kupować od razu czujnika żeby an darmo nie wydawać pieniędzy... czy jest możliwość wyjęcia i sprawdzenia czujnika czy jest zły czy dobry? jeśli tak to gdzie się on znajduje, najlepiej proszę o pokazanie na zdjęciu i w jaki sposób go sprawdzić czy jest sprawny?
-
-
- 21 odpowiedzi
- 27,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Jak w temacie. Jak uzupełnić olej w skrzyni biegów. Problem w tym, że miałem uszkodzoną chłodnicę i byłem zmuszony ją wymienić, tym samym wyleciał olej. Gdybym mógł to pewnie zawitałbym u mechanika (tak dla pewności), aczkolwiek samochód jest uziemiony. Muszę to zrobić sam, z resztą lubię taką grzebaninę. Robię to pierwszy raz, tak więc wolę się poradzić jakiegoś profesjonalisty. Druga sprawa to ile oleju wlać? Bo nie wiem jaki poziom oleju jest aktualnie, a w internecie są informację dotyczące wymiany oleju, np. mozna wlać 1,3l , 2,5l a nawet 5l. Wycztałem, że do mojego modelu skrzyni należy wlać G052180A2 Febi. Z góry dzięki.
-
-
- 1 odpowiedź
- 4,9 tys. wyświetleń
-
-
Jak ustawia sie klime w audi a4 b6,jak działają poszczególne przyciski, poproszę o instrukcje
-
- 1 odpowiedź
- 2 tys. wyświetleń
-
-
witam. mam kłopot z zamykaniem drzwi od kierowcy tzn. nie zamykają się z pilota-pozostałe drzwi ok tylko te od kierowcy oraz otwieranie szyb nie działa jak dawniej tzn. od kierowcy mogę tylko otworzyć i zamknąć szybę pasażera, nie działa szyba od kierowcy i od strony pasażera nic nie można zrobić. Wyczytałem że to może byś coś z modułem komfortu ale chciałbym zajrzeć do drzwi kierowcy tylko nie wiem jak się do tego zabrać aby nic nie uszkodzić. Jeśli ktoś miał podobny problem lub wie jak to naprawić to proszę o podpowiedź. Z góry dzieki
-
-
- 9 odpowiedzi
- 18,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam:) Jak wiadomo w audi po 2001r dużym problemem są ścierające sie przyciski. Niedawo zakupiłem takie autko i chciałbym spytać Was jako fanów tej marki czy znacie jakąś możliwość żebym mógł sie tego pozbyć. Jest jakiś punkt z regeneracją? może jakieś inne sposoby albo pozostaje szukanie na szrotach? Chodzi o to aby było w miare tanio a milej sie jechało takim autkiem. Mam bardzo wytarty przełącznik świateł, klimatronik(plus i minus), el. szyby oraz włącznik awaryjek a także lewe oparcie na dźwiach( tam gdzie są przełączniki do el. szyb -wygląda jakby pies pazurami podrapał). Patrzyłem na allegro ale koszt samego panelu klimatronika to 200zł i przyciski plus i minus są …
-
- 2 odpowiedzi
- 7,2 tys. wyświetleń
-
-
witam.Mam taki problem ze samochod zle zapala przy minusowych temperaturach(zaczyna zle palic juz od 2 stopni w doł czyli na minus)Dodam ze na ciepłym pali za kazdym razem,lecz na zimnym w mroz kreci i zapala za kazdym razem ale z trudnascia mu to przychodzi.Jak sie go zapala to trzeba czasami trzymac go na rozruszniku i po jakims czasie załapie(tak jakby paliwa mu brakowało).Nie wiem gdzie sie udac,czy co kolwiek robic,mechanicy mnie kasuja a nic nie robia ztym.Prosze o pomoc.pozdr w Aucie wymieniłem:swiece zarowe,akumulator,rozrusznik,turbine(ustawiona synchronizacjia)filtry i dalej jest ten problem.
-
-
- 17 odpowiedzi
- 14 tys. wyświetleń
-
-
-
Witam!Od miesiąca jestem posiadaczem audi a4 b6 1.8turbo 150km.Dzisiaj zauważyłem że na nalepce w bagażniku mam oznaczenie silnika AVJ,a na silniku BFB.Co to oznacz?Proszę o pomoc.
-
-
- 3 odpowiedzi
- 3 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam pytanie jak ściągnąć ta plastikową nakładkę na oparcie siedzenia kierowcy ( tą z taką siatką na drobiazgi, w nogach pasażera z tyłu) ponieważ wyłamały mi się te oba zaczepy od dołu i tylko coś trzyma ją od góry a nie chce ciągnąć na siłę żeby nie uszkodzić tego plastiku. oglądałem w ETCE schemat ale nic mi on nie mówi ;/ proszę o jakiś opis/ porady bo nie mogę nigdzie znaleźć tego w necie ;/
-
-
- 4 odpowiedzi
- 16 tys. wyświetleń
-
-
witam,mam mały problem,posiadam a4 b6 1.9tdi 131km silnik AVF.(climatronic) po wyłaczeniu dmuchawy przycisk off zaczyna cos szurac przy silniku,po właczeniu przestaje,lecz gdy jest właczona dmuchawa i wcisne "econ" robi sie to samo. mechanik wymienil napinacz paska,troche ucichło,lecz po jakimś czasie znowu to samo,mam pytanie czy mozna sprawdzic jakos sprzegło sprezarki klimatyzacji?czy dobrze obstawiam?!ktoś z was miał podobny problem? jak zgasze silnik słychac syczenie z przewodów klimatyzacji w grodzi(nie sa przetarte) temperatura otoczenia +2 C,czy to normalne? pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam ponownie wszystkich. Może wie ktoś czy jest możliwość zamknięcia drzwi tylnych od strony pasażera w Audi A4 B6 sedan z 2001r nie korzystając z centralnego zamka. Od wczoraj przestał on mi zamykać właśnie te drzwi, dodatkowo wysiadła też lampka czerwona, która jest po boku. Pozdrawiam
-
-
- 5 odpowiedzi
- 16,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Mój problem polega na tym, że dźwignia zmiany biegów działała bardzo ciężko więc oddałam auto do mechanika - wczoraj odebrałam i teraz jest ok, tylko że podczas tej "naprawy" straciłam blokadę dzięki której żeby przejść na wsteczny trzeba było wcisnąć drążek zmiany biegów. Obecnie jest płynne przejście między wszystkimi biegami i redukjując bardzo łatwo wcisnąć wsteczny zamiast jedynki. Napiszcie proszę co można z tym zrobić, bo jutro wybieram się na reklamację i nie chcę żeby mechanik mnie zbył...
-
- 0 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
-
-
witam.Dzisiaj jak wymieniali mi uszczelniacze na PD a na koncu diagnozowali wszystko Vagiem pokazło bład 464c,Jednak nie pokazywało opisu bledu tylko "usterka nieznana".BYłem jeszcze u paru innych mechanikow ktorzy maja najnowsze oprogramowanie ale zaden nie wie co ten Bład oznacza bo program nie pokazuje opisu,jeden tylko powiedział ze kiedys sie spotkał z takim samym błedem i nie wie czy dobrze pamieta ale bład pokazuje od poduszki silnika. Spotkaliscie juz sie z takim błedem? Z gory dzieks
-
- 2 odpowiedzi
- 6,1 tys. wyświetleń
-