Audi A4 B6 (2000-2004)
Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
727 tematów w tym forum
-
Witam. Po regeneracji turbiny moje audi a4 b6 131km (AWX) podczas jazdy na zimnym silniku, przy wysprzęgleniu wydaje odgłos przypominający łapanie powietrza, szurania powietrza, nie jest to dźwięk metaliczny a przynajmniej takiego nie przypomina, po kilku minutach to ustaje i jest cisza, słychać tylko jak turbo ładnie sobie pracuje. Dodam że przy regeneracji turbiny czyszczony był cały układ dolotowy, EGR, intercooler, oleju nie ubywa, przewody podciśnieniowe wymienione, węże szczelne. Jeżdzę z tym juz od 6000km. Auto ma kopa. Doczytałem na kilku forach, ze ten typ tak ma i trzeba sie do tego przyzwyczaić. Mechanik mówi, ze to słychać pracę intercoolera. Tylko dlaczego j…
-
- 3 odpowiedzi
- 4,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich serdecznie. Jestem nowy na tym forum. Przeglądałem teraz wszystkie tematy i chyba takowego nie znalazłem. Jeżeli coś nie tak proszę o sprostowania. Mój problem polega na tym, że przy dłuższej jeździe ze stałą prędkością np. 130km/h wywala na komputerze błąd związany z ustawieniami dynamicznymi świateł. Błąd ten pojawia się tylko w takich własnie okolicznosciach (wyjeżdżam na autostradę, 5min. i pojawia się błąd). Posiadam audi a4 b6 avant z 2001 roku. Reflektory soczewkowe + xenon z autopoziomowaniem, które po odpaleniu działa prawidłowo, lampy się poziomują. Gdzie szukać przyczyny? Podejrzewam, żę światła przy wiekszej prędkości powinny mieć dłuższy zasi…
-
-
- 10 odpowiedzi
- 17,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam Was i prosze o radę. A więc tak...3 razy wywaliło mi płyn z układu chłodzenia zawsze w mieście w korkach a nie na trasie.Olej czysty i nie przybywa go tak samo w zbiorniczku płyn czysty i zero śladów jakiegoś oleju, nie kopci na bialo czyli uszczelki OK. Czujnik temperatury wymieniony po podłączeniu kompa nie pokazuje nic wszystko ok. Wystarczy że stanę w korku kłęby pary i Płyn na ulicy. Na zegarze temperatura zawsze 90 stopni nigdy wyżej. Ale!!! nie włącza się wentylator, działają gdy włącze klime,wentylator chłodnicy dziala,ale chyba na 1 biegu-postanowiłem więc odłączyć kabel od czujnika temperatury i wentylator działał non stop na 2 biegu kręci jak szalony i j…
-
- 0 odpowiedzi
- 8,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich nie znalazłem podobnego tematu, dlatego zdecydowałem się założyć nowy (albo za mało się starałem ) Jak w temacie, autko z silnikiem 1.8 T 150 km przebieg 145 tys. Chciałem się was doradzić jaki najlepiej ole użyć, gdyż nie mam zaufania do mechaników i sprzedawców. Nie wiem do końca na jakim oleju teraz jeżdżę, ponieważ ostatnia wymiana była we Francji, a faktura, która to niby potwierdza jest przy przebiegu 98 tys i olej niejaki "SOLARIS 5w30" Macie coś godnego polecenia, czy może ktoś ma już sprawdzony olej przy tym silniku. Pozdrawiam
-
- 1 odpowiedź
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
witam.Mam taki problem.Wymieniłem prawa strone zawieszenia i od tej pory samochod mi pływa,rzuca nim na drodze na koleinach itp.Wczesniej samochod na wybitym zawieszeniu jezdził normalnie.Dodam ze nie mam jeszcze ustawionej zbierznosci gdyz jak narazie mechanik nie wymienił mi drugiej strony(druga strona jest dobra,tylko wymieniam odrazu całosc zeby potem sie nie bawic stronami)Prosze o pomoc bo boje sie jezdzic tym autem,POzdr
-
- 1 odpowiedź
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Audi A4 B6 2.5tdi 2004 szukam pomocy gdyz mam problem z autkiem jakis czas temu po umyciu auta po paru godzinach przy ruszaniu wlaczyl sie tryb awaryjny powodem bylo ze pali sie kontrolka od ESP i mruga kontrolka od świec żarowych po jednym dniu przy dobrej pogodzie usterka sama sie naprawila.Teraz przy tej naszej pieknej majowej pogodzie popadal deszcz i znowu jest ta sama usterka poprzednim razem rozwazalem wymiane czujnika pod pedalem hamulca ale znalazlem taki artykul z takimi samymi objawami http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic690045.html problem jest identyczny!!!w podszybiu zbiera mi sie woda moze to jest przyczyna tej usterki? prosze o pomoc moze juz ktos przera…
-
- 0 odpowiedzi
- 5,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam pytanie po jakim okresie ile lat lub po ilu kilometrach trzeba wymienic olej w skrzyni biegów w automacie i czy ktoś orientuje sie jaka jest cena
-
- 1 odpowiedź
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam ponownie, Mam pytanie odnośnie programowanie/adaptacji sterownika VAGiem. Gdzie mogę dostać jakies kody opcji które mogłbym wykorzystac do programowanie?? Chodzi mi np o podświetlenie liczników, domykanie szyb..ale nie tylko. Zamierzam weekend majowy przeznaczyć na zabawe poprzez programowanie. Proszę o pomoc gdzie mogę takie kody dostać. Pozdrawiam
-
- 1 odpowiedź
- 7,2 tys. wyświetleń
-
-
witam wszystkich mam problem z otwarciem maski ostatnio ułamała mi się rączka próbowałem otworzyć szczypcami wymieniłem ją i nie mogę teraz otworzyć czy mogłem wyciągnąć linke szczypcami czy mozna to jakoś samemu zrobić proszę o pomoc
-
- 0 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam kupiłem 2 lampy z allegro w grudniu ale okazało się że jedna ma popękane te części... da radę to naprawić? wymienić? pomoże ktoś?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
witam,posiadam a4 z multitroniciem,czy slyszal ktos o przerobce skrzyni multi na skrzynie manualna,moze ktos to robil w anglii i zna cene oraz odpowiedniego mechanika,prosze o pomoc
-
- 0 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam ponownie, zima minęła, przyszła wiosna i niestety przyszły nowe problemy z moim autkiem (Audi a4 b6 Avant 1.9TDI) Jak w temacie, wczoraj zauwazyłem ze podczas skręcania w lewo (tylko i wyłącznie w lewo) na przykład podczas nawracania na rondzie, przy większej prędkości, bo gdy jade spokojnie nic nie słychać, coś tak jakby trze, dźwięk dobiega prawdopodobnie z lewego albo prawego koła i nasila się gdy zwiekszam prędkość a auto ma większe przeciążenie. Na co zwrócić na samym początku uwagę? Na przeglądzie (zimą) na szarpaku zawieszenie jeszcze dawało całkiem radę, wymieniłem osłonę na przegłubie i nic się nie działo. gdzie szukac przyczyny? Przegłub wdł. mnie bardzie…
-
- 2 odpowiedzi
- 9,1 tys. wyświetleń
-
-
witam mam pytanko czy ma ktoś może schemat demontarzu tylnego zderzaka kombi B6.
-
-
- 9 odpowiedzi
- 51,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich forumowiczów. Dzisiaj zauważyłem w swoim audi a4 b6, że po odpaleniu silnika po pewnym czasie zapala mi się kontrolka ESP, nie da rady jej wyłączyć, dopiero po zgaszeniu silnika problem znika. Zdazłyło się tak dwa razy w ciągu dzisiejszego dnia. Wczesniej nie miałem z kontrolą trakcji żadnych problemów. W sumie dalej nie ma ponieważ wydaje mi się ze kontrola działa a sama kontrola się pali... o co chodzi? gdzie szukać przyczyny? Czy to prawda, że może to być czujnik świateł STOP?
-
- 3 odpowiedzi
- 27,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam Chciałbym sam wymienic amortyzatory.Mogłby ktos dodac jakis schemat w ktorym miejscu zdemontowac boczek i w jaki sposob gdyz nie chce go połamac.Albo chociaz prosiłbym o opis jak to wszystko zdemontowac.Z gory dziekuje.
-
- 0 odpowiedzi
- 5,1 tys. wyświetleń
-
-
WITAM WYMIENIŁEM CEWKI OLEJ ROZRZAD, BYŁEM U GAZOWNIKA I Z GAZEM JEST WSZYTSKO OKI A CHODZI MI O TAKI PROBLEM ZE NA BENZYNIE GDY MA 4000OBROTOW I WRZUCIMY LUZ TO SAMOCHOD GASNIE SAM OBROTY SPADAJA NA ZERO A GDY JEST NA GAZIE TO WYSTARCZY 3000 I NIE TRZEBA ROWNIEZ WRZUCAC LUZU WYSTARCZY ZWOLNIC I SAMOCHOD GASNIE MIAL KTOS TAKI PROBLEM ???? CZY SA JAKIES USZCZELKI PRZY PRZEPUSTNICY ?????/ chodzi o to że pojazd pobierał za dużo powietrza i nie wiem czy to wina przepustnicy czy przeplywki?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
witam posiadam Audi b6 avant 2002 r. , 2.0 benzyna. Mam zamontowany gaz i mam problem poniewaz jadac na wysokich obrotach i gdy musze zachamowac zmienic bieg i obroty sie obnizaja nie zatrzymuja si ena 900 lub 1000 tylko spadaja do zera i samochód gaśnie nie wiem miał może ktoś taki problem ???
-
-
- 3 odpowiedzi
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Zamierzam wymienić sobie żarówki w moim audi , wiem że muszę wyciągnąć reflektor. Ma ktoś może jakąś instrukcje demontażu reflektora??
-
-
- 2 odpowiedzi
- 3,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Planuje zwiększenie mocy w moim Audi A4 B6. Czy może mi ktoś podpowiedzieć do jakiej wartości (KM) mogę zwiększyć bezpiecznie moc?? Proszę o podpowiedź.
-
- 3 odpowiedzi
- 6,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam Jakiś czas temu zauważyłem, że nie mogę osiągnąć właściwej temperatury silnika tj 90st.C Wskazówka stała pomiędzy środkową kreską a 90 czasami o grubość kreski przed 90 na tablicy. Winą za ten stan rzeczy obarczyłem termostat, który to też wymieniłem. Po wymianie wszystko ok. silnik rozgrzewa się temperatura 90st. Pojawił się natomiast inny problem, od czasu do czasu podczas jazdy wskazówka temperatury opada mi do 50 st. i tak sobie leży. Czasami po paru minutach wraca do 90 a czasami potrzebny jest dłuższy postój auta żebym miał wskazania temp. na pulpicie. Dodam jeszcze, że ta sytuacja ma miejsce tylko wtedy kiedy jadę normalnie i na przykład zatrzymam się na jaki…
-
-
- 18 odpowiedzi
- 56,6 tys. wyświetleń
-
-
Jak sprawdzić czy ma się podgrzewane lusterka w Audi A4 b6 2002r. benzyna
-
-
- 3 odpowiedzi
- 9,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam posiadam Audi A4 b6 i mam pytanie czy jest jakaś regulacja sprzęgła oraz co oznacza, że sprzęgło bierze już pod samym końcem czy to oznacza, że się kończy ???? POMOCY
-
-
- 4 odpowiedzi
- 8,2 tys. wyświetleń
-
-
witam ! problem jest następujący , po wejściu do samochodu i zamknięciu drzwi przekręceniu kluczka w stacyjce ,słychać odgłos centralnego zamka .! Moduł konfortu sprawdzałem , jest ok. Pozdrawiam !
-
- 2 odpowiedzi
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Tak jak w temacie proszę o pomoc w dostaniu się do pływaka w zbiorniku paliwa w A4 B6 Avant 2001 rok. Wszelkie info mile widziane, podpowiedzi, schematy itd. Mam problem z czujnikiem który okłamuje mnie co do dystansu pozostałego do przejechania na zbiorniku, nie zmiennie jest 2000km. Spalanie pokazuje dobrze, jak i zużycie paliwa też. Wprowadzanie poprzez VAG innych wartości również nie przynosi rezultatów. Jedynie odpięcie aku zeruje ten dystans po czym liczba km z powrotem rośnie do 2000km. Podejrzewam zaśniedziały czujnik i chciałbym to sprawdzić. Jeżeli się mylę liczę na naprowadzenie na dobrą drogę. Z góry dzięki. b3
-
- 0 odpowiedzi
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-