Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B6 (2000-2004)

Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez skrecior7,

czesc mam audi a4 b6 avant rok 2003 silnik 1.9 tdi 131 koni jaki leje sie typ ilej to wspomagania typ kolor nie wiem jak to nazwac dzieki za rade pozdrawiam

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 7 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez rdan30,

witam poszedl mi modul konfortu w a4 b6 2003 1,9tdi 130km mam pytanie czy mozna go naprawic i czy nie znacie jakis warsztotow zeby mozna bylo wyslac im taki modul bo umnie w okolicy kazdy mowi ze sie tego nie podejmuje jeszcze jedno czy mozna go samemu zaprogramoawc czy musi to zrobi jakis elektryk

• 1 odpowiedź
    • 3,1 tys. wyświetleń
  3. witam was,chciałbym zdemontowac te czarne trojkaty ktore znajduja sie w tylnych drzwiach,gdyz aluminium mi sie utleniło i praktycznie cała farba zeszła i chce to pomalowac,tylko jedynym powodem jest to ze nie wiem od ktorej strony sie do tego zabrac zeby nic nie uszkodzic.Bardzo bym prosił o pomoc:)wiem ze to zapewne drobnostka ale lubie jak mam w aucie wszystko dopiete na ostatni guzik:);p z gory dzieki wielkie;)

• 0 odpowiedzi
    • 3 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez skrecior7,

Witam wszystkich mam dwa pytania jestem posiadaczem audi a4 b6 silnik 1.9 tdi 131 koni pierwsze pytanie jaki olej leje sie do tego silnika z tego co doczytałem to 5w30 ale nie jestem pewien prosze o potwierdzenie drugie pytanie jaki roztaw srób ma audi a4 b6 z tego co tez sie dowiedziałem to 5x112 ale nie jestem pewien i czy felgi np od a4 b5 beda pasować do a4 b6 Dzieki za podpowiedzi

• 3 odpowiedzi
    • 3,4 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez leszcz218,

witam od niedawna jestem włascicielem audia4b6 2003 rok silnik 1,6 benzyna mam problem z sondą za kolektorem w komputerze pokazuje mi ze brak ogrzewania sondy zmieniłem ją na nową orginalną i po skasowaniu przejade jakies 100km i znów pokazuje mi komunikat moze ktos cos doradzi dzieki z góry

• 2 odpowiedzi
    • 2,8 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez skrecior7,

Witam wszystkich mam od dwóch dni audi a4 b6 rok 2003 avant kombi działa mi wycieraczka jak leje na szybe płyn wsztko działa 100% ale jak otwoże klape to słychac przelewanie wody troche przy oknie tapicerka mokra i z prawej strony z weżyka leci płyn Moje pytanie czy tak ma byc cała tapicerka sucha jak i w bagażniku Pozdrawiam i dziekuje

• 1 odpowiedź
    • 2,9 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez tommy2205,

Witam Mam problem otóż podczas puszczania gazu słychać z okolic turbiny głośne szuranie tarcie tak jak lokomotywa puszcza parę na wolnych obrotach tego nie ma . Czy ktoś wie co to może być turbina pada? codziennie się to nasila

• 1 odpowiedź
    • 3,3 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez tommy2205,

Witam Mam pytanie odnośnie spalania otóż zresetowałem fis zrobiłem ok 1000 km wszystko po mieście i średnie spalanie fis pokazuje 10,4l. Uważam że to zdecydowanie za dużo jak na 1.9 tdi 130 ps czy ktoś może mi pomóc a druga sprawa właściwie związana ze spalaniem wyczuwam czasami że jest mocny a chwilami już tej mocy nie ma jednak to nie jest wyraźna różnica jednak jest to wyczuwalne aha i podczas przechyłów przód-tył tzn.gdy przyspieszam i wysprzęglam przerzucam bieg to w okolicach prawego koła pojawia się szumiące ''świszczenio-tarcie'' słychać to szczególnie podczas zmiany 1 na 2 i 2 na 3 czy to może mieć związek z mocą i spalaniem jakieś podciśnienia ? Jeżeli ktoś może…

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 2,7 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez marcin_audi_20-27,

Witam, pękły mi dwa mocowania jakie są na lampie i które przykręca się do pasa, jak to naprawić ? Czy istnieje zestaw który mocuje sie do reflektora a dalej do pasa przedniego od gory tzn odrazu pod maska ? Popekaly mi plastiki (uszka) ktore sie przykreca do pasa i reflektor jest luzny. cos jak na tym zdjeciu z allegro (z tym ze tutaj jedno uszko jest a drugiego nie ma) a u mnie nie ma dwoch, co moge zrobic ? http://allegro.pl/au...2765623427.html dziękuję za pomoc, pozdrawiam ps. oto zdjęcie tego jak pękły te plastiki który trzymały lampę.

• 0 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez ABiernacki,

Witam Rozwaliłem sobie obie plastikowe osłony podwozia (lewą i prawą) - gdzie to można kupić? Przeszukałem allegro i inne portale z częściami i nic nie ma (albo nie wiem jak szukać) Audi A4 B6 2003 1,6 benzyna

• Upvote
    • 5 odpowiedzi
    • 8,1 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez tommy2205,

Witam Mój problem polega na tym iż przy otwieraniu i zamykaniu szyby pasażera muszę trzymać przycisk tego problemu nie ma od strony kierowcy raz wciskam szyba zjeżdża sama i do góry to samo czy ktoś może mi pomóc?? Co może być przyczyną ??

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 2,9 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez barteek,

Witam!!! Jak w temacie przymierzam się do zmiany mojego radia (niestety nieoryginalnego) Blaupunkta + zmieniarka. Z takim radiem kupiłem auto, niestety już szwankuje (samoczymnnie się wyłącza itp). Co dziwne radio daje niezłego kopa i mimo wieku daje radę wszyskim głosnikom, kiedyś szukałem to okazało się, że w tamtych latach to był najwyższy model Blaupunkta. Ale wracając do temtu rozważam 3 opcje: 1. Kupno używanego oryginału (pewnie z B7 bo chyba z B6 nie odtwarzały mp3), 2. Kupno nowego radioodtwarzacza (narazie spodobał mi się Kenwood KIV-700), 3. Przeróbka na 2DIN i kupno używki (oryginał bądź inne). Najbardziej skłaniam się ku opcji 3, ale nie wiem jakie są z tym z…

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 3,9 tys. wyświetleń
  13. Witam ! dziś podłączyłem do vag'a swój samochód i mi pokazał taki błąd Sonda Lambda 2 (HO2S), bank 2 - otwarty obwód grzałki co mu dolega ?

• 0 odpowiedzi
    • 2,7 tys. wyświetleń
  14. Hej jestem ciemna jeśli chodzi o mechanike w samochodach, potrzebuje pilnie instrukcji jak wymienić zarówke w przednim prawym kierunkowskazie. Dzięki Wam wielkie za pomoc

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 8,7 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez rafalnl,

Witam. Mam problem z moim audi. Tzn. Wracajac z pracy w czasie przyspieszania gdy jech alem na 2biegu nagle cos strzelilo autem zaczelo trzesc i wydobywal sie dziwny dzwiek jakby cos chuczalo/zgrzytalo i buczalo niewiem jak to nazwac. Mysle ze ten dzwiek dochodzi z okolic skrzyni. Dodam ze biegi wchodza normalnie. Czy ktos z was wie lub domysla sie co to moze byc? Prosze o szybka pomoc

• Upvote
    • 11 odpowiedzi
    • 7,2 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez rdan30,

witam chce założyć sobie nawigacje do auta chce założyć navi z a4 b7 mam pytanie czy ta navi twarzy płyty DVD i czy idzie podpiąć kamerę i czy trzeba montować antenę do navi czy to już jest w radiu cofania pod nią czy to maja tylko niektóre egzemplarze czy lepiej kopic odpowiednik do a4 b6 bo zaczynają się już 1400zl

• 0 odpowiedzi
    • 2 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez rdan30,

mam a4 1,9 tdi i mam problem jak się zaczęły spodki temperatur to nie otwierają mi się szyby dopiero po przejechani jakiś 5 km szyby działają co to możne być dodam ze po odpaleniu auta świeciła mi się kontrolka z lądowania silnika szczerze wcześniej nie zauważyłem zęby się świeciła proszę o odpowiedz co to możne być

• 2 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez barteek,

Witam!!! Mam problem jak w temacie. ostatnio zdjąłem w moim autku pokrywę na siklniku i zauważyłem, że mata jest przesiąknieta olejem. Po dokładnym wyczyszczeniu i ponownym odpaleniu zauważyłem, że chlapie olejem spod korka wlewu oleju. Musiało chlapac od dłuższego już czasu bo mata jest kompletnie zniszczona. Może mi ktos doradzić co z tym zrobić i druga sprawa czy tą matę można samemu dorobić bo przeszukując serwisy aukcyjne nic nie znalazłem, czyli wychodzi, że tylko ASO. Najpierw chciałbym zlikwidować wyciek bo inwestycja w nową matę nie będzie miała sensu. Jakieś sugestie? pozdrawiam

• 1 odpowiedź
    • 2,3 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez gaviscon,

Witam. Zbliża sie zima więc postanowiłem wymienić płyn w chłodnicy bo z tego co się zdąrzyłem zorientować nie był wymieniany przez kilka lat, jest już nawet poniżej minimum.Teraz proszę o radę: -jakiego płynu urzyć -ile litrów będę potrzebować -jak dobrze zlać stary płyn żeby zleciał do zera -jak nalać nowego i ewentualnie odpowietrzyć bo pewnie taka konieczność zaistnieje Pozdrawiam

• Upvote
    • 6 odpowiedzi
    • 33,7 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez Roccogiani,

Witam wszystkich Mam takie pytanko. Chciałbym wymienić świece żarowe tylko nie wiem czy na ciepłym silniku wykręcać czy na zimnym. Jedni mówią że na zimno jedni że na ciepłym. Wiec nie wiem. Proszę o poradę. Z góry dziękuję. pozdrawiam

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 4,2 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez gaviscon,

Witam. Dzis spaliła mi się z lewej strony żarówka która jest w soczewce od świateł mijania. Problem w tym że nie wiem czy można jakoś wymienić tylko żarówkę czy trzeba całą soczewke i czy można sobie z tym poradzić bez pomocy fachowca? Proszę o pomoc.

• Upvote
    • 8 odpowiedzi
    • 31,9 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez lezik,

Witam Wszystkich. Mam problem (Audi A4 B6 2002 rok w 2000 l benzynie)na 1000 km bierze 250 - 300 ml oleju. Jaka jest tego przyczyna, czy to jest normalne w tym silniku, czy zacząć od wymiany uszczelniaczy zaworowych

• 12 odpowiedzi
    • 44,1 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez GregW,

Chciałbym przeczytać wasze opinie na temat oleju silnikowego jaki należy stosować do silnika 1,9 TDI 101KM PD w Audi A4 B6 (2002r.)Obczytałem się że podobno ma być to norma 505.01 lub 506.01, ale jaki konkretnie będzie najlepszy. Czy olej Aral 5W30 Long Life to dobry i odpowiedni olej do tego silnika? Napiszcie proszę co ile km trzeba go wymieniać w tym modelu? Będę wdzięczny również za informację na temat rozrządu (co ile km trzeba wymieniać? jaki zestaw rozrządu wybrać? i ile to kosztuje

• 1 odpowiedź
    • 6,5 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez Dariusz Kowalski,

Witam, czy mógby mi ktoś zinterpretować błedy? Będe bardzo wdzięczny:) Najbardziej interesuje mnie bład 18107 i jak go naprawić? Friday,02,November,2012,17:34:11:10074 VCDS Version: Release 10.6.0 Data version: 20100630 Chassis Type: 8E - Audi A4 B6/B7 Scan: 01 02 03 08 09 0F 11 15 16 17 18 36 37 45 46 55 56 57 65 67 69 75 76 77 VIN: WAUZZZ8E22A186636 Mileage: 212250km/131886miles ------------------------------------------------------------------------------- Address 01: Engine Labels: Redir Fail! Part No SW: 8E0 909 557 E HW: 8E0 909 057 Component: 2.0L R4/5VS G 0002 Coding: 0011581 Shop #: WSC 63351 000 00000 VCID: 356525E72529 1 Fault Fo…

• Upvote
    • 5 odpowiedzi
    • 12,1 tys. wyświetleń
  25. Witam, jak w temacie mam problem z kontrolką BREAK która świeci cały czas a ten bład wyskoczył wtedy gdy spalił mi się moduł zespolony i załozylem bez obslugi tempomatu.. moje pytanie brzmi czy to wina tego?

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 2,6 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.