Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B6 (2000-2004)

Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Witam, Bardzo proszę o pomoc w interpretacji logów VAG. Jestem świeżą w tym temacie osoba, do zakupu interfejsu skłoniły mnie konstrolki esp, abs i migająca kontrolka świec żarowych. Czy według was mogę dojechać bez ryzyka poważniejszej awarii do rodzinnego miasta do mechanika (ok 160km)? Mój samochód to Audi A4 B6 1.9 TDI 130 KM. Z góry dziękuję za odpowiedź! Oto wyciąg z logów: VCDS-Lite Version: Release 1.1 Thursday, 15 December 2011, 12:07:23. Chassis Type: 8E - Audi A4 B6/B7 Scan: 01,02,03,08,09,0F,11,15,16,17,18,36,37,45,46,55,56,57,65,67,69,75,76,77 ------------------------------------------------------------------------------- Address 01: Engine Labels: 038-906…

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 4,5 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez Bax,

Witam Żarówka jest sprawna i po jej wyjęciu komputer zgłasza że jest ona przepalona czyli tutaj niby wszystko tak jak być powinno, przy włożonej na komputerze wszystko ok jednak nie zapala się prawe światło stopu. Wymiana żarówki na nową nic nie daje. Gdzie szukać przyczyny?

• Upvote
    • 5 odpowiedzi
    • 5,8 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez koczo_p,

Witam! Mam problem z tylnia wycieraczka w audi a4 b6 avant.Otoz jak ja wlacze i chce wylaczyc to nie reaguje.Jest nie raz tak ze nusze wylaczyc silni aby wszystko wrocilo do stanu pierwotnego.Jest jeszcze jeden problem po wlaczeniu tylnej wycieraczki nie pracuje ona plynnie tylko zatrzymuje sie kilka razy w ciagu jednego cyklu.POMOCY!!!

• 4 odpowiedzi
    • 13 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez Arni-A12,

Witam.Mam pytanko cz ktoś wymieniał radio Sympchony 2 na radio Concert 3 w Audi A4 B6 z 2002r? i czy są przy tym jakieś problemy z montażem,dotyczy kostek i can.Będe wdzięczny z informacje...

• 0 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  5. Czesc, Sluchajcie od paru dni mam taki problem: - podczas jazdy, jak silnik jest pod obciazeniem nawet lekkim (jazda pod mala gorke czy podjazd gdzies tylem) jak dodam gazu, puszcze noge z pedalu, jak obroty zaczynaja spadac mam dziwny halas, chrobotanie/zahaczanie polaczone z szumem (zawsze trudno opisac dzwiek). Zazwyczaj pojawia sie, jak samochod jest nierozpedzony, przy 1100, 1200 obrotow/min daje gaz, samochod sie pomalu rozpedza, a jak zdejme noge z gazu slychac w/o dzwiek. Samochod ma juz 157 tys. rozrzad byl wymieniany na 116 tys, jeszcze potwierdze, ale pompa wody byla wymieniana jak mi sie wydaje (do sprawdzenia). Zastanawiam sie, co to moze byc? Czy jakies lozy…

• Upvote
    • 45 odpowiedzi
    • 47,6 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez Roccogiani,

Witam Dzisiaj stała mi się następująca rzecz rozsypało się łożysko na kole pasowym alternatora czy ktoś wie jak to samemu zrobić? czy raczej nie ma co się pobierać samemu. I bardzo bym prosił o jakiś schemat jak ma być założony pasek alternatora. pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 2,7 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez szypiia4,

Mam pytanie a mianowicie... mam audi a4 b6 z 2002roku 1,9 TDI 130KM. nie mam komputerka tj nie pokazuje mi spalania itd. czy jest możliwość włożenia tego komputera np z innego audi a4 o tych samych parametrach. co musiałbym wymieniac??

• 1 odpowiedź
    • 7,9 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez Brembomen,

Witam was serdecznie . Zacznę może pytaniem odnośnie nie miłego zapachu jaki od czasu do czasu dochodzi nie wiadomo skąd ale jest na tyle nie przyjemny że wręcz dobija i którego nie mogę się pozbyć . Pojawia się od czasu do czasu przy rozgrzewaniu auta gdy temp się podnosi do pierwszej kreski ok 70 st. tak jakby spalony olej coś w tym rodzaju i nie wiem od czego to zależy,dodam iż olej ,filtry są powymieniane , podejrzewam już nawet coś z turbiną bo wiem że hałasuje dlatego może coś z nią jest nie halo . Wczoraj jeszcze wyczyściłem cały zawór EGR mam nadzieję że dobrze piszę . Był naprawdę ..... bo powoli przeciekał olejem dlatego myślałem że to przez niego ten olej kapi…

• 0 odpowiedzi
    • 2 tys. wyświetleń
  9. Witam serdecznie. Tak jak w temacie auto z silnikiem AVF. Na zimnym silniku wszystko dobrze chodzi po rozgrzaniu ciezko jest odpalic silnik ( wymaga to bardzo dlugiego hełtania :/ ). Dodam tyle ze wymienilem wszystkie filtry , olej , akumulator. Sytuacja jest o tyle dziwna , samochod nabylem w marcu tego roku i wiosna kilka razy zdarzyly sie problemy z samochodem ze musialem zakrecic kilka razy. Pozniej nadeszlo lato i problem zupelnie zniknal. (maj - wrzesien). OD miesiaca wraz z powrotem gorszej pogody problem powrocil jak bumerang i brak jest chetnych to rozwiazania tego problemu. Prosze wiec o pomoc w tym temacie

• 3 odpowiedzi
    • 10,1 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez Brembomen,

Witam was serdecznie . Mam pytanie odnośnie kompresora klimatyzacji mianowicie,czy jest on rozbieralny w sensie wymiany łożyska w nim . Czy po-prostu lepiej wymienić całą ? Niestety klękła ....i zmuszony jestem ją wymienić . Sama klima po około trzech miesiącach poszła....... teraz na okres zimowy jest mi zbędna ale strasznie hałasuje rolka i nie jestem pewny czy nie pociągnie czegoś dalej .... stąd pytanie. Może poradzicie . I oczywiście jestem zainteresowany kupnej takowej , Audi a4 b6 1.9 2004r AVF pozdrawiam serdecznie.

• Upvote
    • 5 odpowiedzi
    • 5,5 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez yopuss,

Witam!!! Kupiłem dzisiaj nakrętke zabezpieczającą koło zapasowe (jak kupiłem samochód to nie było) i pojawił się problem. nakrętka jest za długa i po zakręceniu nie domknę pokrywa bagażnika. Na nakrętce widziałem, że jest regulacja tylko nie wiem jak działa. Próbowałem podważać zapadki, ale nic nie ruszyło. Proszę o pomoc

• 1 odpowiedź
    • 2,5 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez klabbe21,

Witam forumowiczów szukam info na temat regulacji drzwi konkretnie drzwi od kierowcy w czasie jazdy słysze świst wiatru drzwi lekko opuszczone i nie domykaja sie od reki trzeba mocniej pchnąć wszelka pomoc mile widziana pozdro

• Upvote
    • 4 odpowiedzi
    • 37,3 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez kubel1975,

witam serdecznie... kilka dni temu w mojej "andzi" po uruchomieniu pojawił mi się sygnał informujący o niskim poziomie oleju (kolor czerwony) oraz informacja o slabym ciśnieniu Sprawdziłem poziomo oleju jak się okazało wszystko w porządku (brak minimalny ale w granicach dopuszczalnych). Chcąc sie upewnić czy wszystko jednak jest w porządku auto wstawiłem do mechanika, który sprawdził ciśnienie oraz czujnik. Nie znalazł żadnych nieprawidłowości- ciśnienie bardzo dobre, poziom oleju tez a czujnik sprawny. Auto w dalszym ciągu jest przez niego diagnozowane.. Jednakże nie daje mi to spokoju co może być przyczyna. Czy to może problem z pompa ?? Czy ktoś w Was przerabiał taki …

• 0 odpowiedzi
    • 3,2 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez gerard nowak,

Witam, mam pytanie - skąd wziąć hak do elementów przednich ? Próbowałem zdjąć osłonę tylnej klapy w avancie ale nie mogłem przejść momentu przy słupkach...widziałem, że trzeba mieć ten hak. Czy da się to zrobić czymś innym? Dzięki Pozdrawiam.

• 0 odpowiedzi
    • 5 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez stanley6662,

witam mógłby ktoś podać schemat demontażu przedniego zderzaka?

• 0 odpowiedzi
    • 3,6 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez sopel108,

Witam. Na postoju czuć drgania (jakby bujanie) silnika/budy. Ostatnio odłączyłem akumulator na 2h przyczym wykasowały się jakieś podstawowe błędy z komputerka i po odpaleniu jakby nie drgało wcale..przez 5 min dopuki sie nie rozgrzał badziej.. słychać również lekkie stukanie na drążku zmiany biegów, kiedy przy odpalonym silniku na sucho wcisnę sprzęgło. Z góry dziękuje za odpowiedzi. Każda może być cenna. Pozdrawiam

• 4 odpowiedzi
    • 7,6 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez iareczek,

witam posiadam audi a4 b6 z 2004 roku i od pewnego czasu zauważyłem że mam gdzieś lewy pobór prądu. jeżeli jeżdżę codziennie to jest wszystko oki, a jak samochód postoi 2 dni nie odpalany to przy próbie odpalenia akumulator jest całkowicie rozładowany. dodam że był u diagnosty elektryka i po dokładnym sprawdzeniu nic nie wykazało. co może być przyczyną że gdzieś pobiera prąd a nie można tej usterki znaleźć? spotkał się już ktoś z takim problemem?

• 0 odpowiedzi
    • 2 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez woltek,

Witam, nadchodzi zima i najwyższy czas zaopatrzyć się zimowe ogumienie, jak na złość nie mam na chwile obecną ani opon ani felg a alumek mi na zime szkoda. szukam,szukam i szukam i nie potrafię dokładnie znaleźć rozstawu śrub, znaczy że 5x112 to wiem ale np ET jest podawane różnie. może mi ktos podać jakich wielkości mam dokładnie szukać żeby czasem przez zły zakup nie narobiło mi się wiecej szkód? Dzięki z góry za pomoc. Mam zamiar kupić te felgi: http://moto.allegro.pl/nowe-felgi-stalowe-5x112x15-audi-vw-wysylka-gdansk-i1885638698.html czy będą pasować? i co myślicie o bieżnikowanych oponach? Ps. wiem że jade po bandzie ale brakuje mi kasy i raczej nie mam widok…

• 1 odpowiedź
    • 60,7 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez RAYDER,

Zakupiłem Piękna Audi A4 S4 z silnikiem1.8T Quattro :-) 140kW 190PS chcę zainstalować sekwencyjny gaz tylko nie wiem jakiej marki a chcę być zadowolony co zaproponujecie i jakie macie doświadczenia z gazem przy tym motorze?

• 6 odpowiedzi
    • 10,7 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez Coolturek,

Witam, jakiś czas temu (chyba od czerwca) zauważyłem na lakierze dziwne kropki. Pełno mikroskopijnych kropeczek, które można zeskrobać paznokciem (ryzykując przy niektórych drobne ryski). Polerowałem i woskowałem auto jakoś w lipcu i przy polerce te kropeczki częściowo się rozmazywały przez co polerowanie ręczne było jedną wielką tragedią. W końcu udało się, lakier odnowiony, błyszczący ale kropki nie zniknęły. Dzisiaj byłem na ręcznej myjni to powiedzieli, że nie da się ale można spróbować usunąć to jakimś środkiem a później polerka i wosk. Koszt ok. 300zl, ponieważ mam to na całym aucie. Domyślam się, że jest to żywica. Większe kropki, które wyglądają jak żel można bez …

• Upvote
    • 15 odpowiedzi
    • 12,5 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez Basis_,

Witam, dzisiaj podczas jazdy moje auto w pewnym momencie zachowywalo sie tak jakby braklo mu mocy. Jego predkosc maksymalna dochodzila do ok 100 km/h i nic wiecej. Podczas ruszania przez pewien czas jedzie tak jak powinien jednak w pewnym momencie znowu zachowue sie tak jakby byl " slaby " . Co to moze byc, czy ktos mial podobny problem ? Auto jest z 2004 roku ze skrzynia multitronic . Z gory dzieki

• 2 odpowiedzi
    • 4,9 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez sopel108,

Witam. Ostatnio byłem na serwisie fltry, oleje itd. następnego dnia przy wyprzedzaniu i ruszaniu dławił się jakby nie dostawał paliwa.. przy spokojnej, wolnej jeździe pracował normalnie. Przyczyną była rura ktorą wlatuje powietrze i wędruje przez filtr powietrza itd.. ta rura.. pomiedzy filtrem a wlotem nad przednim zderzakiem jest łączona i dolna cześć była nieszczelnie wsadzona. Poprawiłem i jest cacy. ZERO szarpania i dławienia. Jak zaufać mechanikowi i nie patrzeć mu na ręce. Jedno naprawią drugie zepsują eh.. Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez Basis_,

Do czego on służy dokładnie ? Mimo wielu poszukiwań w internecie nie mogłem znaleźć nic konkretnego na ten temat

• 1 odpowiedź
    • 3,4 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez Jendrula,

Witam. Jestem nowym posiadaczem Audi A4 B6, tzw. małyszówką. Miałem założone felgi 17 calowe na oponach 235/45/17 i samochód nisko siedział. Zmieniłem koła na 16 calowe z oponami 205/55/16 i samochód nadal nisko jest zawieszony. Zamianę zrobiłem z powodu zbyt szerokich opon, ale teraz okazuje się, że zaczepiam o cokolwiek wystającego z jezdni np. o progi zwalniające, lub o kątownik bramy zamykającej, wystającej z podłoża. Przyglądałem się innym Audi A4 i są dużo wyżej zawieszone. O co może chodzić? Proszę Was o pomoc.

• 3 odpowiedzi
    • 2,7 tys. wyświetleń
  25. witam.mam problem tego typu ze mam uszkodzony system poziomowania swiateł (pokazuje mi na komputerze za kazdym razem) po wizycie u elektryka rozklada rece ponieważ nie ma pojecia czy piny w kostce sa dobrze podłaczone i takze gdzie znajduje sie moduł.nie moge znalesc w sieci schematu podłaczenia tych swiateł gdzie jest własnie automatyczny układ poziomowania a to nie jest to samo co w ksenonach.help me:(Audi A4 B6 2001 S-line.bede wdzieczny jesli ktos posiada taki schemat i ma mozliwosc zamieszczenia go:)

• 1 odpowiedź
    • 2,8 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.