Audi A4 B6 (2000-2004)
Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
727 tematów w tym forum
-
Witam. Potrzebuje fachowej pomocy. Problem jest taki... codziennie rano jak próbuje odpalic autko mam z tym problem. Krece i krece go az za ktoryms razem zalapie ale ledwo co po czym odpala ale cale te zamieszanie zajmuje mi 30min.Przypuszczam ze to chodzi o swiece ale nie jestem pewien. Z gory dzieki za pomoc
-
-
- 5 odpowiedzi
- 6,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Nie długo jadę na wymianę rozrządu. Znajomy mechanik polecił żeby od razu wymienić jeszcze paski alternatora i klimatyzacji oraz napinacze tych pasków. Wymieniał ktoś te paski w swoim audi , w jakich cenach to się kształtuje na allegro znalazłam zestaw w kwocie 560 zł.
-
-
- 10 odpowiedzi
- 16,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam, jako że jestem laikiem w dziedzinie lakiernictwa samochodowego, a potrzebuję informacji odnośnie lakieru Brilliant red (LY3J) z palety Audi proszę o wypowiedzenie się kogoś kto się na tym zna. Co to jest za lakier - czy to zwykły jednowarstwowy akryl, czy jakiś kombinowany dwuwarstwowy lakier (podkład, baza) ??? Z góry wielkie dzięki za wszelkie informacje. Pozdrawiam.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Chcę zainstalować w mojej A4 sedan czujniki parkowania i chyba muszę zdjąć zderzak (chyba że od spodu jest w miarę dobre podejście - nie sprawdzałem jeszcze). I tu mam do Was prośbę - czy może ktoś ma schemat jak zdjąć tylny zderzak w sedanie ? Może macie też jakieś sugestie jak pociągnąć kable do środka, nie wiem czy jest jakiś otwór z którego można skorzystać. Zasilanie planuję podpiąć pod światło cofania - czy trzeba użyć jakiejś diody żeby komp nie wariował ? Bardzo proszę o Wasze sugestie i jeśli macie schemat zderzaka sedana. Pozdrawiam
-
-
- 2 odpowiedzi
- 19,6 tys. wyświetleń
-
-
W mojej audi przy tylnej wycieraczce sa doprawadzone 4 przewody braz-masa, czarno-żółty-(napiecie jest caly czas), czarny i niebieski-(napiecie w nich tez jest a po wlaczeniu manetki zanika) prosze o odpowiedz czy tak to powino dzialac ?
-
- 2 odpowiedzi
- 3 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam problem z predkosciomierzem w moim audi 2002r 1,9 TDI mianowicie po przekroczeniu 70km/h przestaje działać predkosciomierz licznik km i tempomat gdy zwolnię poniżej 70tki wszystko wraca do normy.Może ktoś miał takie przypadki? Komputer nic nie wykazuje!
-
- 0 odpowiedzi
- 3 tys. wyświetleń
-
-
Cześć wam wszystkim mam pytanko ile wchodzi oleju do silnika 1.9 TDI 130 (96 KW). Ja mam zamiar wlać Castrol Edge 5W40 Turbo Diesel. dobry wybór ?
-
-
- 6 odpowiedzi
- 69 tys. wyświetleń
-
-
Koledzy bardzo mnie interesuje czy audi A4 B6 jest w ocynku czy nie?
-
-
- 3 odpowiedzi
- 12,4 tys. wyświetleń
-
-
Koledzy potrzebuje waszej rady planuje wymianę rozrządu znalazłem coś takiego(http://allegro.pl/rozrzad-pompa-audi-a4-avant-8e5-b6-3-0-quattro-i1434025122.html) czy warto w to inwestować czy macie może jakieś sprawdzone sugestie będę bardzo wdzięczny za pomoc i poradę .
-
-
- 1 odpowiedź
- 8,5 tys. wyświetleń
-
-
Mam problem wczoraj zdjąłem na chwile klemę minusowa z akumulatora dziś chciałem domknąć szybę z kluczyka nie reaguje a wcześniej śmigało jak trzeba czy to miało na to jakiś wpływ proszę o pomoc.
-
- 3 odpowiedzi
- 5,2 tys. wyświetleń
-
-
-
Witam Mam takie pytanko, mianowicie kupiłem fotelik dla mojego syna i posiada on możliwość zamontowania w systemie ISOFIX, niestety przekopałem całą tylną kanapę w mojej A4 i znalazłem tylko dwa otwory gwintowane pomiędzy oparciem, a kanapą. Czy ktoś może mi podpowiedzieć gdzie ewentualnie mógłbym zakupić niezbędne elementy? Na ALLEGRO znalazłem coś takiego ale do Forda Focusa, wygląda to na kawałek wyprofilowanej blachy przykręcanej na dwie śruby więc nie powinno być problemu z samodzielnym montażem, TYLKO GDZIE TO DOSTAĆ?
-
-
- 2 odpowiedzi
- 37,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Mam mały problem, ze względu na dzisiejsze mrozy po otwarciu klapy bagażnika nie mogłem już jej zamknąć. Po rozebraniu tapicerki z klapy okazało się, że pękła mi linka. Czy ma ktoś może jakąś instrukcję wymiany tej linki ? Po rozłożeniu plastikowych elementów nie pamiętam dokładnie jak to złożyć z powrotem Byłbym bardzo wdzięczny Pozdrawiam
-
-
- 4 odpowiedzi
- 27,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Posiadam audi A4 B6 1.9 silnik TDI 2004r. 130 km bardzo fajne auto polecam. Miałem tydzień temu dziwną sytuację ,podczas jazdy w samochodzie zapaliła się kontrolka ESP i przy zwiększaniu obrotów samochód zachowywał się dziwnie ,cały drżał przy dodawaniu gazu coraz wjęcej ale dopiero przy obrotach 3000 ,trochę mniej odczuwałem ale to była masakra . pomyślałem że pompowtryski ale po przeczytaniu paru postów na forach stwierdziłem że zacznę od przewodów dochodzących do pompowtryskiwaczy znajdujących się pod pokrywą zaworów 4 małe kostki wystarczyło je wyjąć (wychodzą lekko ale urzyłem kombinerek )i przedmuchać podgiąć lekko blaszki i z powrotem złożyć .Zdjęcie pokrywy…
-
- 4 odpowiedzi
- 22,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam, posiadam audi a4 b6 1.9 TDI 130 koni. Wraz ze spadkiem temperatury na dworze (ok -7 stopni)zaczęły się problemy z odpalaniem silnika. Wkładam kluczyk przekręcam raz by włączyć stacyjkę, czekam nawet 10s by podgrzały się świece żarowe i nawet gdybym zrobił tak drugi raz to nadal silnik nie chce za bardzo uruchomić. Muszę dłużej (znacznie) przytrzymać go na rozruszniku wtedy zaskoczy. Tak samo nie chce złapać temp 90 stopni C tylko ma ciągle tak koło 70. Przypuszczam, że termostat do wymiany, zgadza się? A z zapalaniem to może świece już do wymiany, co o tym sądzicie? Paliwo tankuję Orlen Verva i zamierzam dolać specyfik do ON: Wurth Diesel-Additiv. Proszę o pomoc w …
-
-
- 13 odpowiedzi
- 16,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam:) moj problem polega na tym,ze do mechanizmu tylnej wycieraczki dostala sie woda i wyceraczka caly czas pracuje(bez przerwy)jak to naprawic?? bo kupienie nowej mie sie nie usmiecha z powodu ceny, prosze o pomoc ;p z gory dzieki
-
-
- 2 odpowiedzi
- 5,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich,zamówiłem na alegro spryskiwacze wysokocisnieniowe http://allegro.pl/show_item.php?item=1354762577 .Sprzedawca powiedział bardzo prosty montaż.Co do czego przyszlo bujam sie teraz po elektrykach,mechanikach i szukam osoby która by mi sie podjeła montazu,co się dowiedziałem,nie ma wejscia w zbiorniczku na 2 pompkę więc musialem kupic zbiorniczek na 2 pompki.Sprzedawca z alegro napisal mi żeby pompke podłączyc pod bezpiecznik 10a,elektryk zas powiedzial ze to jest pompka wysokocisnieniowa więc muszę ją podpiąć pod przekaźnik bo spalę instalację.Koledzy jak by ktos miał schemacik albo jakąś rozpiskę do takiego zestawu to bardzo bylbym wdzięczny Pozdrawiam…
-
- 0 odpowiedzi
- 4 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam (znowu) problem chodzi o dławiący się czasem silnik tj. A4 B6 1.9 TDI 131KM 2001r postaram się opisać problem.. podczas rozpędzania auta nie przyspiesza tak dynamicznie jak do tej pory.. bardzo go muli do 2000obr. czasami szarpie dodam, że wcześniej miałem taki sam problem ale po kilku godzinnej jeździe ustąpiło na jakieś kilka tygodni i wczoraj znowu to samo! wybieram się do mechanika w przyszłym tygodniu ale póki co może Wy jesteście w stanie powiedzieć co może być przyczyną? pozdrawiam
-
-
- 6 odpowiedzi
- 11,5 tys. wyświetleń
-
-
Cześć wszystkim. Mam pytanie czy jak odłączę akumulator to nic się nie stanie? pozdrawiam.
-
- 1 odpowiedź
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich serdecznie . Posiadam audi A4 B6 . 1.9 130konną Mam problem , (nie wiem czy opiszę to precyzyjnie ale postaram się na tyle ile dam radę) mianowicie.... przy zmianie biegu na wyższy z II na III itd po naciśnięciu sprzęgła szykując się do zmiany biegu ,któraś z (rolek) nie wiem, wyraźnie jest usłyszalna w kabinie aż gdy obrotomierz spadnie do niskich obrotów . Dodam tylko gdy prędkość jest większa tym hałas jest większy tylko przy zmianie biegu .Naprawdę nie wiem co to może być nie wiem jak jeszcze to mogę opisać ,na mój rozum wygląda to jak by któraś z rolek była luźna .... nie wiem . Dlatego pisze do was z tym problemem . mam nadzieję o pomoc od was . Z…
-
-
- 1 odpowiedź
- 11 tys. wyświetleń
-
-
Mam pytanie odnośnie oświetlenia drzwi, (chodzi o te lampki w drzwiach które zapalają się po otworzeniu drzwi) a konkretnie w drzwiach tylnich prawych ( za pasażerem) które nie działają wcale ( nie zapalają się lampki), miał by ktoś jakiś schemat jak się do tego można dostać? czy trzeba całe drzwi rozbierać i czy można to jakoś sprawdzić czy to faktycznie się spaliła ta żaróweczka( w sumie to 2 żaróweczki bo są tam czerwone i białe podświetlenie) ? i kierowcy gdzie podświetlenie działa tylko na pierwszym "zębie" tj. jak drzwi się otwierają na 3 stopnie to na tym pierwszym) i co może być tego przyczyną? podejrzewam że jakieś czujniki są za to odpowiedzialne ale jakie? i g…
-
-
- 11 odpowiedzi
- 33,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam. dziś rano wsiadam do auta i po pierwszym strzale zapalił, z tym ze zgasł po 5-7 sekundach. próbowałem tak kilka razy i to samo po dłuższej przerwie około 10 minut musiałem go trochę pokręcić żeby odpalił ale tusz po tym zgasł! zdjąłem dodatnią klemę z akumulatora z nadzieja ze komputer się zresetuje i może to coś da! Po założeniu klemy.. i probie odpalenia dalej to samo, dodam ze po restarcie kompa teraz się świeci non stop kontrolka ESP.to jest A4 B6 1.9 TDI 130km 2001. może wie ktoś o co chodzi?? dziś Wigilia i nie wypada dzwonić po mechanikach.
-
- 2 odpowiedzi
- 4,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam małe pytanko posiadam audi 1.8 Turbo przy uruchamianiu silnika załącza się coś co hałasuje jak odkurzacz chwile pochodzi i cichnie pytanie tak ma być czy to rozpadająca się turbina
-
- 1 odpowiedź
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam problem z tylną klapą gdy zamknę auto to po 5 min. czasem dłużej włącza się alarm i świeci się światło w bagażniku wygląda to tak jakby klapa sama się otwierała podczas jazdy zaświeca się kontrolka na pulpicie.Nie wiem czy to ważne ale wcześniej sama włączała się tylna wycieraczka.
-
- 0 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Cześć wszystkim mam takie pytanie jeśli silnik jest uruchomiony i jak odkręcimy korek wlewu oleju to powinno być spokojnie czy jest ciśnienie powietrza że wygląda jakby miało przedmuchy na pierścieniach. jest to silnik 1.9 TDI 130 koni. Zaznaczam że z rana nie ma problemu z paleniem nawet jak stał cały dzień na mrozie 17 stopni wiec to chyba nie pierścienie. Jeden mechanik powiedział że silnik do remontu a drugi że tak powinno być bo taka jest konstrukcja tego silnika. Bardzo proszę podzielcie się informacją czy u was jest tak samo.
-
-
- 2 odpowiedzi
- 4,3 tys. wyświetleń
-