Audi A4 B6 (2000-2004)
Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
727 tematów w tym forum
-
Witam mam problem z alarmem a mianowicie. Dziś rano chciałem otworzyc samochod z pilota i nie moglem ,wiec otwarlem recznie kluczykiem i zalaczyl sie alarm.. . i tak jest za kazdym razem kiedy próbuje i nie skutkuje, alarm wyje jak glupi dopiero go wylacze jak zamkne drzwi. Samochód ma zamontowany dodatkowo immubilajzer i nie wiem o co biega jak wylaczyc alarm ? i otworzyc normalnie dzwi zeby sie nie wlanczal alarm
-
- 2 odpowiedzi
- 6,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam, kupiłam Audi A4 z 2001 roku z Belgi z nawigacją zamontowaną na środku deski rozdzielczej nad wywietrznikami taką dużą firmy Blaupunkt ze zmieniarką płyt w bagażniku i z pilotem, nie mam płyty a menu niestety nie jest w języku polskim i mapy są Belgii. Jak moę wgrać mapę Polski i menu polskie? może ktoś ma taką nawigację albo coś wie na ten temat? Proszę o pomoc
-
- 1 odpowiedź
- 3,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam pytanie w mojej audi przy zamykaniu drzwi nie zamyka sie klapka wlewu paliwa. Co moze byc przyczyna i jak wogole sie do tego dostac ?? Z gory dziex za pomoc
-
-
- 2 odpowiedzi
- 3,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam Mam Audi a4 w sedanie na oponkach letnich 205x60x15 7Jx15 H2 ET39 Jakie polecacie zimówki ??
-
-
- 4 odpowiedzi
- 3,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam Kolegów, Od kilku dni mam problem z benzyną w moim Audi A4 B6. Auto ma zainstalowany sekwencyjny LPG i dotychczas wszystko było w porządku. 2 dni temu jechałem w trasę (ok. 100km) i zauważyłem, że podczas jazdy na LPG zacząłem tracić również i benzynę. Wskaźnik paliwa opadał jak i komputer wskazywał co raz to mniejszą liczbę km jaką mogę zrobić na zalanej benzynie. W drodze powrotnej spadł do 0. Zatankowałem za 20zł, czyli niewiele ponad 4litry, po dojechaniu do domu wskaźnik znowu zmalał oraz km spadły do 30. Dzisiaj rano pojechałem zatankować i mimo wlania paliwa, nic się nie zmieniło. Nie wiem co to może być, szukałem wszędzie i jedynie co znalazłem to, że może m…
-
-
- 2 odpowiedzi
- 11,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam no i stało się.. jak zwykle po pracy wsiadam do autka i odpalam ,ruszam i zauważyłem coś dziwnego.. mianowicie- normalnie(wcześniej)przy 1300 obrotach w górę auto fajnie przyspieszało nawet, nie trzeba było kręcić go do 2000 żeby zmienić bieg, no a dziś stało się inaczej przy zmianie biegu na wyższy trzeba go pokręcić 1800-2000 obr żeby poczuć przyrost mocy od 1000 do 1800 obr generalnie nic się nie dzieje.. nie wiem co się stało i to tak nagle.. moze ktos z was mial już taki problem i wie jak go rozwiązać, byłbym bardzo wdzięczny dodam ze to A4 1.9 TDI 130km 2001r
-
-
- 2 odpowiedzi
- 4,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam koledzy Od kilku tygodni posiadam A4 b6 i mam problem z klimatyzacja, pewnie to jakaś banalnie prosta sprawa ale nie mogę zaskoczyć jak to ustawić..Mam dwu strefową klimatyzację i w jaki sposób zmieniać temperaturę na pulpicie, aby ta zmieniała się jednocześnie dla pasażera i kierowcy?
-
-
- 6 odpowiedzi
- 20,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam koledzy Zwracam się do Was z prośbą - zapytaniem odnośnie problemu jaki właśnie pojawił się w moim Audi A4kombi B6 (1.9 DIESEL,automatyczna skrzynia,2003 r ).Mianowicie podczas dodawania gazu/przyspieszania samochód zaczyna drgać,trzęsie nim bardzo.Kiedy puszczam nogę z gazu problem z nika,jak dodaje gazu to powraca.Były już wymienione i wyważone opony,zmieniałem też olej w automacie,niestety problem jest nadal.Początkowo było to tylko bo dłuższej jeździe i mocno rozgrzanym silniku,teraz jakby występuje to już wcześniej,po kilku minutach jazdy. Będę wdzięczny za pomoc i informację co może być przyczyną tego. Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam Aleks
-
- 2 odpowiedzi
- 3,9 tys. wyświetleń
-
-
Wie ktoś może czy audi A4 1,9 TDI 110KM da się ustawić na komputerze pokładowym bieżące spalanie paliwa?? z góry wielkie dzięki
-
- 2 odpowiedzi
- 3,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam właśnie kupiłem a4 z 2003ri zauważyłem po deszczu wodę w kabinie po stronie pasażera dosyć sporo [szyberdachu nie mam].Co mam sprawdzić i jak.Z góry dziękuje
-
- 3 odpowiedzi
- 7,7 tys. wyświetleń
-
-
cześć wszystkim, moje maleństwo ma pęknięty plastikowy zatrzask trzymający reflektor na miejscu delikatnie odstaje (jutro wrzucę jakieś zdjęcie) - pytanko: czy jest może na forum ktoś z okolic wałbrzycha kto może polecić jakiś dobry warsztat w którym mógł bym temat załatwić. sam wolał bym się za to nie zabierać - złota rączka to ze mnie raczej marna pozdrawiam!
-
- 0 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Od jakis kilku dni wyskakuje mi blad na FISie "right dipped light" myslalem ze poprostu trzeba wymienic zarowke bo nie swiecila i tak zrobilem ale niestety to nic nie pomoglo prawa zarowka dalej nie chula i dalej wywala blad plus jak wyciagne kluczyk ze stacyjki i zamkne drzwi to zaczely sie wlanczac dolne przeciwmgielne????Dopiero jak zamkne auto z pilota to gasna. Czy ktos z Was mial moze podobny problem? Z gory dziekuje za pomoc Dzisiaj rano odpalilem samochod i wyskoczyla nastepna ciekawostka tzn brak poswietlenia tylnej tablicy juz sam nie wiem co jest grane zobaczymy jutro oby nic wiecej nie wyskakiwalo moze jest jakas zwara bo kiedys kilka razy wylaczal mi s…
-
- 4 odpowiedzi
- 7,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie, Może to i drobnostka, ale chciałoby się mieć w autku wszystko sprawne; nie ma napięcia na żarówce w schowku ... Wszystkie bezpieczniki są OK, ale zapewne jest to razem z gniazdem zapalniczki, czy też innych urządzeń. Ale gdzie szukać krańcówki do tej lampki ? No bezstykowej to raczej nie dali Pozdrawiam,
-
-
- 3 odpowiedzi
- 25,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam .. Mam taki problem ,od wczoraj coś się dzieje z moim autkiem , gaśnie na małych obrotach , nap jak skręcam redukuje na 2 samochód wyłącza się , potem jest Ciężko go odpalić . trzeba trochę odstać , gdy próbuje go odpalić co też nie przychodzi łatwo bo trzeba trochę go katować że by silnik ruszył ... Jest ktoś wstanie powiedzieć co się dzieje ?? bo chciał bym mieć trochę potrzebnej wiedzy przed pojechaniem do mechanika .. Audi a4 B6 TDI
-
- 0 odpowiedzi
- 4,8 tys. wyświetleń
-
-
Mam fabryczne radio na kasety, chciałem się dowiedzieć czy istnieje możliwość podłączenia zmieniarki?
-
- 1 odpowiedź
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam Mam problem z podswietleniem w radiu CHORUS 2 . Świeci tylko wyświetlacz ,a podswietlenie przycisków nie. Mam pytanie czy to się da włączyć czy jest to kwestia żarówek czy ledow. Proszę o pomoc.
-
- 0 odpowiedzi
- 3,7 tys. wyświetleń
-
-
witam, świeci mi się żółta kontrolka - elektronika silnika, podczas przeglądu serwisant podpiął komputer i na ekranie wyskoczył błąd Błąd P0343 Obwód czujnika położenia wału rozrządu - wysoki sygnał wejściowy wie ktoś co się może za tym kryć? może ktoś miał coś takiego? dziwną sprawą jest że gdy błąd został skasowany, rozłączyliśmy czujnik a błąd nie wyskoczył ponownie, może niesprawny czujnik? potem błąd pojawił się ponownie Czasem samochód trzeba dłużej kręcić żeby odpalił samochód sprowadzony w tamtym tygodniu, jeszcze rozrządu nie robiłem - uprzedzając pytania z góry dzięki za wszelką pomoc
-
- 2 odpowiedzi
- 28,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam Mam problem bo nie wiem jak w swojej audi b6(Sedan) rozłożyć siedzenia z tyłu są to siedzenia nie dzielone wie ktoś jak je rozłożyć ??
-
- 2 odpowiedzi
- 11,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam ! Prosze o pomoc w takiej sprawie. W drzwiach od strony kierowcy ( auto tzw anglik) - nie bardzo wiem jak sie te czesci fachowo nazywaja - blokuje mi sie taki haczyk ktory trzyma zamkniete drzwi. Blokuje sie kiedy drzwi sa otwarte i nie mozna ich zamknac, jakos mi sie udalo odblokowac go probujac wszystkiego tzn otwieranie centralnego zamka i zamykanie otwieranie kluczykiem tych drzwi podwazalem ten haczyk srubokretem (Taka panika) i jakos sie odblokowalo, ale nie wiem co dokladnie pomoglo. Przy okazji otwierania drzwi z kluczyka zjechaly obie boczne szyby, tez nie wiem dlaczego ? Teraz nie wiem czy to taki jednorazowy wypadek czy to sie bedzie powtarzalo, czy komu…
-
- 2 odpowiedzi
- 5,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam pytanko kupiłem A4-2002r 16 benz świeci się żółta kontrolka motorelektronik . Czy to jest poważna usterka mam do przejechania 800 km
-
-
- 2 odpowiedzi
- 12,6 tys. wyświetleń
-
-
Jaki założyć alarm do audi a4?Jakieś inne zabezpieczenia?Czy warto zakładać blokadę skrzyni biegów,antynapad? Druga sprawa-jakie polecacie opony+felgi na zimę.
-
- 3 odpowiedzi
- 5,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam Serdecznie! Mam taki maly problem a mianowicie czesto zaparowane szyby wlasciwie o ile dobrze siegne pamiecia to tylko przednia w zime nie parowala. Tak prawde mowiac to nie dzieje sie od dzis lecz latem zapomnielem o tym problemie gdyz to sie wlasciwie nie mialo miejsca. Wyjatkiem byly wieczory gdy w aucie bylo kilka osob. Nie mam problemu z stanem plynu, filtr kabinowy jest nowy, samochod nie jest mokry w srodku, woda nie stoi w komorze wycieraczek a podobno klapka ta zaraz za filtrem sie otwiera. To zaczyna sie dziac kiedy jade z kims raczej rzadko kiedy jade sam. Czy to mozliwe, ze moj samochod jest za szczelny? Zastanawialem sie kiedys ktoredy powietrze ma s…
-
-
- 2 odpowiedzi
- 10 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Mam pewien problem. Najechalem dzisiaj na dwa wystajace metalowe slupku ok. 15 cm, i zawiesilem sie na nich. Na poczatku nie wygladalo to powaznie, myslalem ze tylko polamana oslona podwozia, ale po przejechaniu kilku kilometrow, obroty spadly i auto nagle zgaslo. Nie chcialo odpalic. Po zajrzaniu pod podwozie, zauwazylem ze po prawej stronie mniej wiecej w polowie auta jest rozwalona oslona i czuc wyciekajaca rope, po czasie bylo nawet widac plame. Diagnoza jest taka ze zostaly zmiazdzone przewody paliwowe (zasilajacy i powrotny) i jest gdzies nieszczelnosc. Moje pytanie jest takie: Jak to naprawic samemu? Jeden mechanik powiedzial mi zebym wyciol brzeszczotem us…
-
- 4 odpowiedzi
- 6,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich fanów Audi Mam pytanko mam radio AUDI CHORUS 2 w audi a4 2002rok. chcialem zamienic je na coś co odtwarza CD, chcial bym zeby bylo to radio orginalne Audi. Czy by pasowało bez zadnych zmian kostek itd. Radio od Audi a4 AUDI CONCERT II o takie o: http://allegro.pl/audi-concert-ii-do-a4-chromowana-listwa-i1235484268.html Z góry dzienki za informacje
-
- 0 odpowiedzi
- 11 tys. wyświetleń
-
-
Witam, kupiłem audi a4 z 2002r,nie świeci kontrolka poduszek powietrznych.Jaka może byćprzyczyna i co powinienem zrobić?Z góry dzięki za odpowiedz.
-
- 1 odpowiedź
- 7,3 tys. wyświetleń
-