Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B6 (2000-2004)

Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez kris3510,

Na początek pozdrawiam wszystkich.(i sorki ,jeśli piszę nie tam gdzie trzeba).Od roku mam audi a4 b6 2,0 Pb 131km. Avant. Jestem z autka bardzo zadowolony,pomimo tego, iż z czasem odkryłem,że jest po lekkich przejściach.(Co za niespodzianka )No cóż,życie.Wszystko pięknie,tylko nie wiem ,co mu dolega.Od pewnego czasu w regularnych odstępach co ok. 100 km. zapala sie kontrolka poziomu oleju,nie ważne ,czy jest pół czy max na bagnecie. Gaśnie,gdy sprawdzam stan oleju na bagnecie. i po ok. 100 km. znowu sie zapala,jak w zegarku. Wymieniłem czujniki poziomu i ciśnienia oleju,odmę no i sprawdzone mam styki od czujnika aż po samą prawie deskę.Po podłączeniu do komp. wyskakuje ta…

• Upvote
    • 5 odpowiedzi
    • 23,4 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez iareczek,

witam. tak jak w temacie nie mogę zamknąć bagażnika. odbija mi od zamka i nie da się zamknąć. proszę o pomoc. pozdrawiam

• Upvote
    • 6 odpowiedzi
    • 12,9 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez mysterwall,

Witajcie, potrzebuję zakupić na internecie sensor zderzeniowy boczny do audi a4 b6 avant 1.9 TDI 130 KM rocznik 2002. Czujnik ma następujące oznaczenie: 8E0959643 RB4 HV. Czy wiecie może gdzie mogę coś takiego zakupić. Rozglądałem się na allegro, ale nie widziałem czujnika o takim oznaczeniu. A może ktoś z Was miałby coś takiego. Bardzo prosze o wszelkie informacje na ten temat. Pozdrawiam:)

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 4,6 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez adamas,

Witam Krótko i na temat, czego potrzebuję żeby dogadać się ze swoim autem ? Z tego co wyczytałem kolega Jeżu poleca interface VAG 10.6, ok to jest do załatwienia. Jaki program do obsługi?, który będzie chodził pod WIN 7 i nie będzie robił problemu z połączeniem. Jestem zupełnie zielony w tym temacie i mam zamiar pouczyć się na swoim samochodzie . Za wszystkie rady i sugestie z góry serdecznie dziękuję. Pozdrawiam

• 4 odpowiedzi
    • 4,8 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez yin@yang,

Coś mi zaczęło chrobotać z przodu po prawej, przy skręcaniu (nie do końca) w prawo. Zwłaszcza jak się skręca i zacznie lekko przyśpieszać słychać z prawej chrobotanie. Sam oczywiście nie dam rady tego zdiagnozować i zrobić i mam do Was prośbę (zwłaszcza do kolegów z Warszawy) o polecenie mi jakiegoś godnego zaufania zakładu mechanicznego gdzie mógłbym to naprawić.

• 0 odpowiedzi
    • 1,9 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez iareczek,

Witam. Tak jak w temacie chciałbym do swojego Audi A4 B6 avant z 2004 roku kupić alufelgi z oponami. Czy alufelgi + opony 215/45/R17 to dobry wybór? Jak się na nich będzie jeździło po naszych polskich drogach. Czy lepszy wybór to 225/45/R17? Proszę o jakąś pomoc przy wyborze. No i oczywiście jaka najlepsza firma aby kupić opony. Pozdrawiam iareczek

• 1 odpowiedź
    • 4,7 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez Coolturek,

Witam, Jak kupiłem swoją Audiczkę to płyn chłodniczy był na normalnym poziomie, powiedzmy w połowie między min i max. Auto kupiłem we wrześniu. Jakoś w połowie zimy komputer zaczął mi krzyczeć, że jest mały poziom płynu. Rzeczywiście później jak patrzyłem to był na min. więc w końcu musiał zejść niżej, stąd komunikat komputera. Dolałem litr płynu, jednak nie mogę powiedzieć ile tak na prawdę wskazywało na zbiorniku wyrównawczym. Teraz, znowu komunikat na komputerze o małej ilości płynu. Dolewałem grudzień/styczeń, nie jest to niepokojące ? Jeżdżę ok. 600-800 km miesięcznie po mieście, raz na jakiś czas w trasę. Przypominam, że auto mam na LPG. Czy może to być spowodowane …

• 0 odpowiedzi
    • 2,7 tys. wyświetleń
  8. Witam Potrzebuje pomocy i porady zauważyłem wyciek oleju z pod korków kuł zębatych rozrządu tych na samej górze (chyba od wałków) czy są tam jakieś uszczelniacze i czy to można gdzieś dostać może jakiś schemat ktoś ma z kodami tych części?

• 0 odpowiedzi
    • 3,4 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez iareczek,

witam czy może ktoś mi powiedzieć gdzie w Audi A4 B6 z 2004 roku montuje się gaśnice? obszukałem cały samochód ale nie znalazłem miejsca na zamontowanie gaśnicy. pozdrawiam

• Upvote
    • 5 odpowiedzi
    • 12,2 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez mmmkozak,

Witam.Co zrobić żeby halogeny dały się załączyć przy światłach mijania? Bo działają tylko z pozycyjnymi,dodam że halogeny i przeciwmgielne tylne wyłączają się w momencie zapalenia się ksenonów (zapalenia,a nie załączenia świateł mijania).

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 3,6 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez jakub1989,

Witam Można zamienić tą klamkę na taką jak w tylnych drzwiach czyli bez wkładki ? Chciałbym takie coś zrobić mam już nawet kompletną klamkę pod kolor auta ale nie wiem jak się za to zabrać ? Wie ktoś z was ? Może jakaś instrukcja.

• 1 odpowiedź
    • 3,5 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez qraczek,

witam mam maly problem, posiadam audi a4 2001 w automacie, nie jestem w stanie znalezc komputera-sterownika skrzyni, ponoc jest pod tapicerka gdzies obok siedzenia pasazera?? z gory dzieki

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 2,7 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez pedro12,

Jestem od niedawna szczęśliwym posiadaczem Audi,ale zauważyłem że komputer nie pokazuje otwarcia prawych tylnych drzwi,pozostałe widać że są otwarte tylko te jedne.Po drzwiach nie widać żeby było coś robione,może ktoś wie co jest przyczyną.

• 3 odpowiedzi
    • 4,2 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez leszcz218,

witam moze chtoś pomoże w zadobyciu sterownika obd2 z vistą jak ktoś ma link bardzo prosze o podanie dzięki

• 0 odpowiedzi
    • 2,7 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez kris 28,

witam wszystkich mam pewien problem mianowicie wentylator klimatyzacji nie działa po włączeniu auto na panelu wentylator ani drgnie nie wiem czy spręzarka pracuje[nie wiem jak to sprawdzic]czy moze przyczyną być za niskie cisnienie czynnika w klimatyzacji? jest może jakiś sposób zeby to sprawdzic samemu.

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 3,7 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez rafalnl,

witam wszystkich! Planuje wymienic zawieche w mojej audiczce.Mam na oku fajny zestaw obnizonego zawieszenia o 30mm firmy Eibach ale wacham sie czy nie lepsze bedzie orginalne zawieszenie. Dodam jeszcze ze chcem zalozyc 18 calowe fele. Doradzcie mi koledzy jaki wariant bedzie lepszy

• 0 odpowiedzi
    • 2,7 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez sully,

Witam użytkuję A4 1.8T i od paru dni zauważyłem, jakby autko przestało ciągnąć. Mianowicie do 3 tys obr. zaczyna pomału wciskać w fotel i wszystko jest ok, a gdy wskazówka przekroczy 3 tys obr jak ręka odjął, zero przyspieszenia jakbym jechał polonezem. Podejrzewam, że to z turbiną coś się dzieje. Czy to może być oznaka jej końca? Dodam że turbo jest już po regeneracji, na szczęście jeszcze na gwarancji.

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 9,6 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez r_bich,

witam gdzie mozna kupic zamkniecie w tylnej kalapie klapki pod ktora jest umoieszczony trojkat bo za mocna zamknelem ta klape i sie zlamalo a nie chce tego kleic bo po paru zamkniecich moze sie to znowu odkleic z gory dzikei

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 3,4 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez rychu,

Witam wszystkich. Mam problem ze sterowaniem szyb na konsoli kierowcy - dziala tylko szyba kierowcy i nie moge otworzyc zadnej innej i nie dziala takze przycisk blokady otwierania szyb. Silowniki sa ok bo kazda szybe mozna otworzyc na poszczegolnych dzwiach. Czy ktos mial moze podobny problem i ma jakies wskazówki? Bardzo prosze o pomoc....

• 0 odpowiedzi
    • 2,2 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez Brembomen,

Witam was serdecznie . Zamieszczałem już temat turbosprężarki dokładnie chodziło o czkawkę , dochodził dziwny dźwięk przy wysprzęglaniu mimo to auto nie traciło mocy i dochodzący mnie dziwny dźwięk znikł , niestety do dziś kiedy auto straciło moc , dla mnie temat jest troszkę dziwny , postaram się to opisać w zrozumiały sposób . Więc ..... Wracając z pracy w pewny momencie auto straciło moc ,pierwsza myśl turbo. Kolega mechanik zaproponował sprawdzić wąż dolotowy do turbo czy jest w nim olej ....niestety jest , nie na tyle bym mógł go przelać do czegoś ale widoczne ślady .Wytarłem go od wewnątrz na tyle ile mogłem sięgnąć sprawdziłem poziom oleju i tyle ,poskręcałem w…

• Upvote
    • 5 odpowiedzi
    • 4,2 tys. wyświetleń
  21. Witam, Mam taki problem, spaliła mi się żarówka stopu (lewa). Wiem jak wyjąć lampę ale była klejona i mam problem z wyciągnięciem jej z błotnika (po odkręceniu śrubki w boku bagażnika). Właśnie te plastikowe bolce lampy co wchodzą w błotnik były klejone. Nie chcę ich połamać i zastanawiam się czy po zdjęciu tapicerki w bagażniku da się wsadzić rękę do błotnika żeby je spróbować wypchnąć od środka. Czy moglibyście podpowiedzieć jak zdjąć boczną, lewą tapicerkę bagażnika ? Dzięki i pozdrawiam

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 17,6 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez Coolturek,

Witam, po podłączeniu do komputera mam kilka błędów. Chciałbym się spytać czy jest się czym martwić ? Wiem, że z czujnikami od ABS różnie bywa i można próbować je najpierw przeczyścić. Kiedyś pokazywał mi lewy przód ale od niedawna pokazuje mi tylko lewy tył. Więc coś widocznie "się naprawiło" Co do czujnika temp. na wskaźnik to rozumiem, że też nic takiego się nie dzieje ale wypadałoby wymienić żeby na wskaźniku była pokazana temperatura, bo temp. do sterownika jest ok. Oto lista moich błędów: 1039 ect sensor -g2 -> wskaźnik temp. na wskaźnik 1272 central air flap motor -v70 (blocked or no voltage) -> klimatyzacja 1333 nieznany blad - modul systemu komfortu 18062 …

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 11,8 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez yopuss,

Witam!!! Dzisiaj wziąłem autko na kanał i zauważyłem, że prawy wahacz jest schlapany jakimś płynem. Nie wiem czy to olej czy płyn hamulcow bo jest tam kupę brudu. Macie jakieś pomysły co to może być i skąd się leje? W piątek daję auto na wymianę rozrządu i pewnie mechanik powie co jest nie tak, ale dopiero kupiłem to auto i boję się, że to mi nie da spokoju przez najbliższe dwa dni. pozdrawiam i proszę o pomoc

• Upvote
    • 4 odpowiedzi
    • 6,9 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez yopuss,

Witam!!! Przy jakim przebiegu trzeba wykonywać czynnści serwisowe takie jak: 1. Wymiana świec 2. Regulacja wtrysków, ustawienie kąta zapłonu Pytam się dlatego bo zauważyłem, że auto czasami puszcza z tyłu jasny dymek podczas jazdy. Nie bierze oleju, druga sprawa, że mechanik podczas wymiany przelał silnik (jakieś 200ml za dużo było) i nie wiem czy to mogło spowodować jakieś uszkodzenie. pozdrawiam

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 3,1 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez Roccogiani,

Witam Mam takie pytanko dzisiaj rzuciło mi się w oczy że po prawej stronie (z tej to jest turbina) w górnej części gdzie jest to co dodaje się gazu zwie się chyba przepływomierzem pojawił się delikatny olej to dokładnie z tej rury co jest od przepływomierza do silnika czy to poważne coś czy nie mam się czym przejmować. proszę o info pozdrawiam.

• Upvote
    • 4 odpowiedzi
    • 14,6 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.