Audi A4 B6 (2000-2004)
Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
727 tematów w tym forum
-
Dręczy mnie jeszcze jedna rzecz, a mianowicie kontrolka od drzwi, gdy otworzę drzwi kierowcy to na tablicy pokazuje, że są otwarte drzwi pasarzera i odwrotnie, z tylnymi drzwiami jest ok. Przypuszczam, że to jakieś wtyki są pomieszane, orientuje się ktoś może gdzie one się znajdują i które to są;D?
-
- 0 odpowiedzi
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Mój problem polega na tym, że na wyświetlaczu komputera w moim a4 b6 (pełny FIS) 2001r. widnieje cały czas niezmienna ilość kilometrów do przejechania na zbiorniku tj. 2000km. Gdzie szukać przyczyny i jak ją zlikwidować?
-
- 1 odpowiedź
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Proszę o pomoc w odkryciu przyczyny błędów. Objawy: "ginące" kierunki i wycieraczki, zapalająca się kontrolka ESP i ABS, czasami nie działał także centralny z pilota. Jeżeli to może mieć znaczenie to kierownica jest bez sterowania, brak pełnego FIS i tempomatu. Błędy jakie pokazał VAG COM (domyślam się, że błąd 532 może być związany z odłączeniem akumulatora?): 2 DTC's Found: 01315 - Transmission Control Module 49-00 - No Communications 00466 - Control Module for Steering Column Electronics (J527) 49-10 - No Communications - Intermittent 3 DTC's Found: 01826 - Sensor for Steering Angle (G85): Voltage Supply Terminal 30 35-00 - - 00778 - Steering Angle Se…
-
-
- 4 odpowiedzi
- 12 tys. wyświetleń
-
-
Witam.Jadąc dzis zauwazylem ze licznik od predkosciomierza raz działa raz nie dziala,badz tez skacze z kilometrami w gore i dol.Pozniej juz bylo dobrze i od nowa znow to samo.Moze ktos wie co to?Dodam iz poraz pierwszy mi sie to zdarzylo.Z gory dziekuje za odpowiedzi.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam.Mam zamontowany w samochodzie tel.Motorola international 2700 z zestawem głośnimówiącym.mam kilka pytań.Mianowicie czy żeby założyć kartę sim trzeba go rozkręcić bo nie widzę miejsca gdzie można by ją wsadzić, po drugie czy ten tel posiada bloota czy musialbym ewentualnie robić przekierowania rozmów i czy ktoś posiada instr. po Polsku?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
witam.pare dni temu kupilem audi a4 b6 se 2000 avant z 2002 roku w automacie,i tu jest problem poniewaz nie wiem czy jest to tiptronic,multitronic,pytam dlatego poniewaz nie wiem jaki olej do skrzyni biegow mam kupic,prosze o wyjasnienie,pozdro
-
- 1 odpowiedź
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam, W moim Audi A4 B6 nie mam sterowanie radiem z kierownicy. Chciałbym to zamontować. Orientuje się ktos jak to zrobic????? i co mi bedzie do tego potrzebne??? Proszę was o pomoc.
-
-
- 1 odpowiedź
- 4,5 tys. wyświetleń
-
-
Mam jeszcze jedno pytanie. Pewnie bylo to już wałkowane na tym forumwiele razy ale postanowiłem napisać. A mianowicie w moim Audi A4 z 2002roku wyświetlacz pokazuje mi tylko zasięg (nie licze tutaj radia i temperatury zewnętrznej) , manetke mam zwykłą ( bez komputera pokładowego- tak poinformowali mnie w ASO) . Czy istnieje możliwość przeprogramowania wyświetlacza abym mógł widzieć aktualne spalanie, średnie itd..???? Proszę Was o pomoc.
-
- 1 odpowiedź
- 3,6 tys. wyświetleń
-
-
witam, potrzebuję zdjąć przedni zderzak w audi a4 b6 kombi. czy ktoś z Was robił to już kiedyś i może podzielić się wiedzą na ten temat. a moze macie jakiś schemat jak to zrobić? z góry dziękuję. pozdrawiam
-
-
- 4 odpowiedzi
- 9,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam, może ma ktoś taki przypadek że w a4 b6 niemożna wyłączyć econ czyli klimatyzacji jak dobrze myśle. przycisk sie ciągle świeci i niemogę go wyłączyć, ale klima nie chłodzi. miał może ktoś taki przypadek? Czy powód tego świecenia może być że jest mało gazu? przycisk się świeci, klima nie chłodzi a sprężarka może chodzić wtedy? ktoś zna odp?
-
-
- 7 odpowiedzi
- 64,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich.Chciałbym w swojej asce załozyc ksenon gdyz nie mam orginalnego.Ogolnie przez zarowki nic nie widze na drodze,probowałem juz wiekszosci zarowek i nic nie daje takiego efektu zebym był zadowolony z widocznosci na drodze.Tak jak juz wspomniałem chciałbym załozyc ksenon,nie koniecznie z jakiegos dziadostwa.Moze ktos z was zakładał w swoim autku?Macie jakies propozycje jaki kupic zeby był zywotny?druga sprawa jest taka ze pare osob mi mowiło ze jezeli załoze ksenon bedzie mi pokazywac ze mam spalona zarowke.Czy to prawda?jezeli bedzie wyswietlac mozna oszukac jakos komputer zeby sie nie pokazywało?prosze o porade.pzdr
-
-
- 4 odpowiedzi
- 6,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam.Pojawił się u mnie problem z centralnym zamkiem.Po krótce opiszę co się dzieje. Jakiś czas temu po zjechaniu z trasy okazało się, że nie mogę otworzyć tylnej klapy.Było słychać że zamek się odblokowuje lecz klapa nie puszczała.W związku z tym otwarłem klapę kluczykiem.Ropzpakowałem auto i okazało się, że nie można go zamknąć pilotem.Zamknąłem normalnie kluczykiem.Rano znowu zaczęło wszystko działać.Po kilku dniach pojawił się znowu problem przy zamykaniu i otwieraniu samochodu z pilota.Raz działało, raz nie.Wymieniłem baterię w pilocie i nic zero reakcji na którykolwiek przysk pilota.Baterie sprawdziłem jest na pewno dobra.Kluczyk też sprawdziłem u znajomego na "spe…
-
- 1 odpowiedź
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam problem z biegami w moim autku. Zacznę od początku. Od dłuższego czasu miałem problem z wrzuceniem wstecznego. Postanowiłem oddać auto do serwisu i usterka okazała się banalna - wybity przegub kulowy przy wybieraku. Panowie wymienili przegub i jak ręką odjął, biegi wpadają lekko. Niestety pojawił się inny problem. Coś nie do końca wyregulowali ponieważ, teraz żeby wbić 1 czy 2 trzeba precyzyjnie odchylić dźwignie w lewo (jeżeli damy do oporu lewarek dochodzi do pozycji pomiędzy wstecznym a 1). Druga sprawa, że teraz dźwignia jest mocno odchylona w prawo i lewarek na wrzuconym 1 biegu jest w pozycji 3 biegu przed wymianą. Oczywiście zadzwoniłem do serwisu i powi…
-
-
- 3 odpowiedzi
- 19,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam!!! Jakieś 2 miesiące temu pojawiły się stuki w przednim zawieszeniu dochodzące jak mi się wydaje z prawej strony. Mechanik zdiadnozował wybitą końcówkę kierownicy więc zamówiłem 2 szt Lemfordera za prawie 300PLN. Kiedy dawałem auto na wymianę tarcz z przodu, inny mechanik stwierdził, że to nie końcówka tylko 2 drązki wahacza (lewego o dziwo) i może mi je wymienić za 420PLN. Ciśnienie od razu mi podskoczyło i zarządałem tylko wymiany tarcz, bo skoro każdy mechanik twierdzi co innego postanowiłem sam spróbowac zdiagnozować problem. Druga sprawa, że niby powinno się wymieniac wahacze kompletami, a nie pojedyncze drążki. Proszę doradźcie mi jak się zabrać za szczególową…
-
-
- 9 odpowiedzi
- 29,7 tys. wyświetleń
-
-
Mam pytanko dotyczące nowego włącznika, przełącznika czterech elektrycznych szyb .Mam zamiar kupić nowy na allegro: http://moto.allegro....2922385596.html, czy w/w przełącznikach są jakieś numery bo nie rozbierałem starego. Pozdrawiam
-
- 4 odpowiedzi
- 7,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam Wczoraj myłem samochód z tego zimowego brudu. i zauważyłem na przednim prawym nadkolu w jednym miejscu pęcherze a od środka już korozja. Czy ktoś miał taki przypadek? Zrobiłem delikatne zaprawki od środka ale pęcherzy nie ruszałem. Na wiosnę trzeba będzie to zlikwidować. Ale co robić? lakiernik i malować cały błotnik. Jak ktoś miał taki przypadek proszę o poradę jak to zrobić. Bo pomaluję cały błotnik i po następnej zimie dalej pęcherze wyjdą. Moje auto Audi A4 B6 1.9 TDI rok. 2004. Z góry dziękuje za odpowiedzi i pomoc, radę.
-
-
- 3 odpowiedzi
- 9,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam! Zepsul mi sie najprawdopodobniej zamek w schowku od pasazera audi a4 b6.Nie wiecie jak go wyjac?czy tez trzeba rozkrecac i wyjmowac caly schowek?
-
- 2 odpowiedzi
- 7,7 tys. wyświetleń
-
-
jaki najlepszy olej do silnika 1.9 awx przebieg 250 .000 km.
-
- 1 odpowiedź
- 4,2 tys. wyświetleń
-
-
-
Witam. Chciałbym sie dowiedzieć jak dostac się do żarówki w tylnej lampie bo mi sie spaliła i muszę wymienić a nie wiem jak.
-
- 5 odpowiedzi
- 5,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Dzisiaj stojąc na skrzyżowaniu,zwróciłem uwagę na sedana A4 B6 2.5 tdi z dwoma końcówkami wydechu. Ciekawie to wygląda szczególnie zimą Nie była to wersja AWD (quattro). Zastanawiam się, czy wydech wersji z przednim napędem FWD 2.5tdi pasowałby do A4 B6 1.9tdi również os-ki FWD? Standardowo jak oglądałem tył sedana jest tam zaslepinoe miejsce na drugi wydech: Plastikowa płyta ochronną w miejscu, gdzie ewentualnie jest prawa puszka końcowego tłumika. Pytanie do forumowiczów: Czy taka przeróbka jest możliwa? Czy ktoś wykonywał podobną operację implantacji podwójnego wydechu do pojedyńczej wersji dieslowskiej? Pozdrawiam
-
- 2 odpowiedzi
- 5,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam mój samochód to audi a4 b6 1.9tdi 2002r 130km awx wczoraj zrobiłem około 100km po trasie było wszystko ok następnie samochód postał na dworze (mróz około -10 stopni) około 3 godzin, wsiadłem do niego i wszystko było ok znowu wyjechałem na trasę po zrobieniu około 50 km nie mogłem przełożyć biegu z 5 na 4..... na trójkę też nie itd. po chwili jakoś mi się to udało ale wszystkie biegi wchodziły jakoś tak bardzo ciężko... czasem musiałem użyć sporo siły żeby włożyć bieg a czasem np. z 2 na 3 wchodziło leciutko. Dojechałem do domu około 50 km i zauważyłem że coś zaczyna gwizdać, piszczeć, ocierać pod maską i wydaje mi się że ten dźwięk narasta. Zauważyłem też że te pis…
-
- 14 odpowiedzi
- 9 tys. wyświetleń
-
-
Witam Mam takie pytanie czy do modelu AUDI A4B6 rok 2002, dostane dojazdówke bo posiadam zestaw naprawczy ze sprężarką oraz tym środkiem.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam Mam taki problem odłączyłem akumulator do ładowania w Audi A4 b6 2002r. po naładowaniu podłączam aby odpalić samochód i jak przekręcam kluczyk w stacyjce to jest taki dźiwęk jakby zwarcie oraz nie mogę zamknąć ani otworzyć samochodu używając kluczyka tylko mogę go zamnknąć i otworzyc wkładając kluczyk do drzw, a także pali się kontrolna od kontroli trakcji. Pomóżcie
-
- 1 odpowiedź
- 3,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam ma audi a4 b6 2002r. jak odłączyłem akumulator to po podłączeniu nie mogę ani otworzyć ani zamknąć samochodu z pilota. A co jest jak jest takie jakby zwarcie po podłączeniu akumulatora. Jest mozliwość by przez to że sie jakieś małe zwarcie zrobiło padła centralka?. Pomóżcie
-
- 1 odpowiedź
- 3,5 tys. wyświetleń
-