Audi A4 B6 (2000-2004)
Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
727 tematów w tym forum
-
Witam.Chciałbym zainstalowac sobie tempomat Czy wystarczy sama manetka plus instalacja 3 kabelków. w moim przypadku nie ma miejsca na kostke tempomatu. czy osłona pod kierownica równiez musi byc inna? Jak sprawdze czy dana kostka pasuje dosterownika mojego auta? Czy mój sterownik obsłuzy tempomat? Jak sprawdzic jego numer vagiem?
-
-
- 29 odpowiedzi
- 76,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam. mam audi a4 b6 avant , dołożyłem mu tempomat . musiałem wymieniać sterownik kierownicy na wersję Q . Zamontowałem tempomat ale nie umie go zakodować . Szukam kogoś z krakowa i okolic kto mi odpłatnie pomoże . Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Kupiłem kilka dni temu Audi A4 B6 1.8T 163KM i przy zmianie biegu podczas przyśpieszania słychać taki dźwięk: Poczytałem trochę i że problem leży w niesprawnym zaworze DV. I teraz mam pytanko: Jeśli jest niesprawny to czemu nic nie wyświetla się na komputerze ? Nie pali sie CHECK.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam! Chciałbym się w końcu dowiedzieć jaki system nagłośnieniowy posiadam w mojej Audi. Zabijcie mnie, zróbcie co chcecie, przeszukałem wszędzie, szukałem tam gdzie ludzie pisali na forach że trzeba szukać, nigdzie nic nie było z tych rzeczy co miało być. Zmieniłem fabryczne radio CONCERT na mojego Sony ze starego auta i działają tylko przednie głośniki. Chcę kupić adapter i uruchomić tył, ale do tego potrzebna jest informacja jaki jest system nagłośnieniowy. Mianowicie: - wyczytałem, że jak jest BOSE, to po włączeniu radia powinno się na chwile pokazać BOSE. (u mnie tego nie było) - wyczytałem, że na ramkach (obudowach) głośników powinna być "naklejka" BOS…
-
- 0 odpowiedzi
- 9 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Ostatni zostałem szczęśliwym posiadaczem audi a4 b6 z silnikiem 1.6 benzyna. Niepokoi mnie tylko dziwne dźwięki. Na rozgrzanym silniku podczas puszczania gazu na biegu (3,4,5) lub po prostu przy przełączaniu biegów słychać dziwny świst, tarcie (jak się najedzie na linie dzielące jezdnie też podobnie słychać, według żony), i tylko gdy wskazówka obrotomierza spada z 3 tys - 1600 , poniżej tego zakresu cisza. Auto nie ma turbiny więc to nie turbina. Gdy jest na biegu jałowym to też to słychać. Dźwięk jak by z pod samochodu. Mechanik mówi że to raczej nie łożyska na sprzęgle i na biegach bo by było coś słychać także przy przyspieszaniu. No i jestem w …
-
- 1 odpowiedź
- 7,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam taki problem jechałem w niedziele swoim audi A4 b6 i nagle auto zaczęło tracic moc i szarpać zredukowałem bieg i jechałem nadal aż do momentu gdy musiałem zredukować bieg , wtedy samochód mi zgasł i nie chciał zapalić , stwierdziełem ze pewnie bedzie to flirt paliwa wymieniłem go a samochód nadal nie chce zapalić zaprowadziłem do mechanika który stwierdził ze to prawdopodobnie pompowtryski co ciekawe jak podłaczał audi do komputera to nic mu się nie wyswietlało zaden błąd a pompowtryski raczej powinni mu się wyswietlic jezeli się nie mylę ? a pozatym jesli auto chodziło normalnie wszystko ładnie pięknie i nagle to się stało to chyba coś dziwnego bo przy pompowtr…
-
- 0 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam drodzy forumowicze, jako iż przejrzałem juz stertę tematów odnośnie mojego problemu postanawiam napisać tutaj. Chodzi o to że jako świeży posiadac A4 B6 chciałem wymienic baterie w pilocie, nie wiedzialem ze od razu pilot sie rozkoduje bo w innym aucie tego nie mialem tak wiec wymienilem ta baterie podchodze do auta chce otworzyc z pilota, nie dziala, probuje z kluczyka otwarlo sie zaczal wyc alarm, zamykam cisza i tak wkolo, wył az padło aku no to naładowalem go auto da sie odpalic ale wyje! Probowalem kodowania przekrecania w pozycje zaplonu trzymania przyciskow (instrukcje z tego forum) no ale nie dziala. Drugi kluczyk mam ale tez rozkodowany poniewaz lezal…
-
- 0 odpowiedzi
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
zawieszenie 1be audi a4 b6, wymieniłem przednie dolne wahacze wraz ze stabilizatorami, i teraz przód podniósł mi sie o jakies 2cm, dlaczego ? Wie ktos co mechanik mogl zrobic źle?
-
- 1 odpowiedź
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam Mam dość nietypowe pytanie jaka może być przyczyna ciężko chodzącego lewarka na boki jak silnik jest nagrzany. Zimny silnik wszystko ok. Przykład Jadę na biegu 2 chcę zmienić na bieg 3 przesuwam lewarek do przodu i powinien wskoczyć na środek i do przodu włączam bieg 3, a z 2 na dam do przodu to zostaje z boku i jakbym nie przesunął w prawo tylko popchałbym lewarek to przodu to włączę bieg 1. Przykład 2. Auto stoi wyłączony silnik nagrzany lewarek na środku ruszam na boki ciężko chodzi i nie wraca sam na środek jak go pociągnę w do kierowcy lub do pasażera. Biegi wchodzą lekko więc to raczej nie jest skrzynia. Auto to Audi a4 b6 2004 rok skrzynia 6. Proszę…
-
- 1 odpowiedź
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Mam audi a4b6 1.9tdi 2001r. 130km z czipem na 170km. Ostatnio pojawił się problem z ruszaniem. Jak puszczam sprzęgło to czy dodam gaz czy nie on gaśnie (zadusza się). Taka rzecz dzieje się na jedynce i wstecznym, reszta biegów normalna. Nic nie stuka sprzęgło się nie ślizga.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam pytanie odnośnie wymiany żarówek mijania w Audi A4 B6 nie wiem za bardzo jak to zrobić a dziś rano przepalila mi się lewa żarówka a że jestem pedantyczny chcę to jak najszybciej wymienić. Proszę was o jakiś poradnik jak wymienić lewą i prawą żarówkę mijania (najlepiej bez ustawiania świateł po wymianie) Wydaję mi się że bez wyciągnięcia lampy się nieda bo od strony kierowcy nie ma dosłownie miejsca. I mam jeszcze pytanie czy po wymianie żarówek konieczne jest ustawienie świateł. Mój samochód Audi A4 B6 AWX Z góry dziękuję za pomoc.
-
-
- 1 odpowiedź
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Pomocy ! Już walczę z tym tematem... za długo .Różni specjaliści mówili rożne rzeczy nie chcę teraz naprowadzać... Powiem że całe zawieszenie jest na 100% sprawne. Sprawa przedstawia się następująco około roku temu sparciał (rozszczelnił się) mi przewód od pompki wspomagania i w związku z tym uciekł prawie cały płyn. Po szybkiej reakcji podjechałem do swojego mechaniora, który ogarnął przewód , wypłukał układ i zalał nowym płynem i od tamtej pory wydobywają się z układu przy skręcaniu w prawo dziwne dźwięki jakby szuranie nienasmarowanych elementów + wibrowanie kierownicy w momencie tego "szurania", szuranie ma miejsce tylko i wyłącznie na postoju w trakcie jazdy jest ws…
-
- 2 odpowiedzi
- 9,8 tys. wyświetleń
-
-
witam posiadam audi a4 b6 z 2 kluczykami z pilotem i mam problem a mianowicie wysiadam z auta i nie mogę zamknąć drzwi z pilota tzn pilot działa ale z opóźnieniem po 30 sekundach da sie go zamknąć z pilota i jak chcę otworzyć zaraz po zamknięciu to też muszę poczekać 30 sekund i wtedy działa natomiast z kluczyka zamyka wszystkie drzwi ale otwiera tylko kierowcy baterie wymienione nawet zamek kupiłem ale bez rezultatów jakieś sugestie ?
-
- 0 odpowiedzi
- 3,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich pasjonatów marki. Piszę z takim delikatnym problemem może ktoś z was miał cosik takiego pacjent audi a4b6 avant 1.9 tdi avf. Tydzień temu została zregenerowana turbinka w 100% (przyczyny zagięty wąż od oleju wyjące łożyska w turbo, puszczające uszczelniacze) do tego czyszczenie intelcoolera, egr (wymiana jakieś dwa miech wstecz) i smoka w misce olejowej, wymiana podciśnień i silniczków n75 i n18 (oczywiście adaptacje porobione) na nóweczki ori nie zamiennik nowa oliwka i filtry, ponieważ to było wymagane do gwarancji. Problem polega na tym że przed regeneracją chociaż turbo już wyło to i tak bucior był wciągało się pięknie, nie słabło pod górk…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam takie pytanie chodzi mi o dokładny numer koloru tych listew szarych przy zderzakach i na drzwiach. mam na nich lekkie zadrapania do bialego koloru a chciałbym kupić lakier i nie wiem jaki on dokładnie ma odcień.
-
- 0 odpowiedzi
- 4,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam niestety spotkała mnie ta przykra sytuacja, zgubiłem kluczyk. Kolega pomógł mi auto otworzyć jakimś wytrychem czy czymś takim, nie ważne. Nic nie uszkodził, centralny zamek po otwarciu odblokował wszystkie zamki i auto jest otwarte. Moje pytani jest takie. (zależy mi na łatwiejszym. tańszym i szybszym rozwiązaniu) Czy na podstawie stacyjki dorobić klucz ? (około 200 zł + pilot jakieś 120 zł) Czy może zakupić drugą używaną stacyjkę z kluczem wymontować tą co teraz mam zamontować tą kupioną i pozostałoby tylko wprowadzić, zaprogramować klucz (ten zakupiony) w Vagu do systemu ? (około 100 używana stacyjka i kluczyk z pilotem) zależy mi teraz tylko na tym ab…
-
-
- 1 odpowiedź
- 4,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam! Oczywiście przed założeniem nowego tematu szukałem na forum, ale nie znalazłem nic podobnego, dlatego zakładam nowy temat. Otóż sprawa ma się następująco, podczas szybkiej jazdy, tzn chciałem się rozpędzić do 200km/h, przy prędkości 180km/h silnik traci moc, nie że nie ma już siły więcej pojechać, tylko w momecie pojawienia się prędkości 180km/h, tak jakby odłącza turbo (tak przynajmniej mi się wydaje), bo pedał dalej w podłodze i prędkość spada do 120km/h, tak jakbym jechał gołym dislem bez turbdoładowania. Pragnę dodać że nic nie wyświetla się na komputerze, jakiś błąd lub kontrolka check-engine. Po zatrzymaniu się i ponownym uruchomieniu silnika, znowu wsz…
-
- 4 odpowiedzi
- 12,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam!!! Przymierzam się do kupienia felg letnich wraz z oponami do mojej A4 1.9TDI z 2003 roku i pojawił się problem. Nie mam książki pojazdu i nie wiem jakie felgi i opony można założyć do tego auta. Jeżeli ktoś posiada jakąś tabele (chodzi mi do jakiego rozmiaru felgi jakie jest ET i oponyktóre można na tą felge założyć) byłbym bardzo wdzięczny. pozdrawiam
-
-
- 25 odpowiedzi
- 189,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam panowie Mam problem z audi A4 B6 1.8T AVJ. Otóż w sobotę jechałem drogą ekspresową ok 160 lekko mnie bujnęło na drodze. Auto jest obniżone sprężynami od s-line i na pewno bujniecie było bardziej odczuwalne. Zaświetliła się kontrolka od oleju po czym zgasła, już więcej się nie wyświetliła. Zatrzymałem się po ok. 1km i otworzyłem maskę a silnik cykał jak diesel. Zgasiłem, po chwile zapaliłem z powrotem dalej cykał. Żadnych wycieków. Auto zaholowałem, po ok 1h odpaliłem przy mechaniku dalej cykał. W poniedziałek mechanik odpalił go i nic. Sprawdził cienienie oleju. Na ziemnym jak i na ciepłym silniku, mówił ze książkowe jest. Z tego co czytałem forum to bolączka jest…
-
- 1 odpowiedź
- 3,3 tys. wyświetleń
-
-
Przebieg to 160tys km. Dotychczas leje 10w40 shella. Musze dolewać około 1litra miedzy przeglądami Jaki inny olej możecie mi polecić (castrol,mobil)etc? Czy warto się zastanowić nad zmiana na pełen syntetyk? Producent zaleca w instrukcji 502.00 , 500.00, 501.01który lepszy? Chciałbym się jeszcze dopytać.Przy kasowaniu inspekcji ile wyświetla się tys KM? Pytam bo nie wiem ile przejechałem już od wymiany oleju
-
-
- 7 odpowiedzi
- 17,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam potrzebuję wymienić żarówkę w przednim reflektorze , ale przy reflektorze mam dużo różnych szpejów które nie wiem jak zdemontować a bez tego nie dostanę się do żarówki bo ciasno. Jak wyjąć ten reflektor. Ja znalazłem dwie śruby od góry ale jeszcze coś trzyma mi reflektor. Czy są jeszcze jakieś śruby lub zatrzaski ? pozdrawiam
-
-
- 18 odpowiedzi
- 124,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Mam problem z otwieraniem samochodu z kluczyka.klikajac przycisk otwierania samochodu z kluczyka jednak drzwi automatycznie sie wszystkie spowrotem zamykaja. Mam sekunde na zlapanie za klamke aby eejsc do samochodu. Dzis zaczalem rozbierac przednie lewe drzwi w swoim aucie. Poniewaz myslalem ze styk pierdzieli cala robote jednak jest juz wporzadku.na sam koniec zobaczylem ze gdy zostawie drzwi kierowcy otwarte to alarm spowrotem nie zamyka wszystkich drzwi. Przy otwartych drzwiach zamknalem zamek i schemat sie powtarza. Czyli gdy zamek jest zamkniety alarm zamyka sie spowrotem po otwarciu. Gdy zamek jest otwarty wszystko jest wporzadku. Jak myslicie czego moze to b…
-
- 0 odpowiedzi
- 1,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam, udalem sie dzisiaj na wymiane oleju i filtrow do mechanika (niestety nie mam warunkow zeby samemu to zrobic) i zauwazyl mechanik ze pod autem wszedzie fajnie sucho, z wyjatkiem węża od turbo do intercoolera. Sciagnal opaske i zajrzelismy do srodka i byl tam olej wedlug niego sporo, ja nie mam doswiadczenia i nie moge ocenic ile to jest "duzo". Generalnie zalecil nowe/regeneracje turbo. Wiem czym sie moze skonczyc nieszczelnosc turbo (rozbieganie silnika), ale podobno tez zawsze znajduje sie tam jakas ilosc oleju (na jakims forum niby tak pisali). Moje pytanie brzmi czy waz powinien byc suchy, czy moze znajdowac sie tam olej jak tak to mniej wiecej ile?
-
- 0 odpowiedzi
- 5,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie, Proszę o oznaczenia Pompy Paliwa do Audi A4 B6 ALT 2.0 Benzyna 130 km. Ktoś kombinował i wstawił pompe od Disla... Zatarła się, pływak pokazywał licznik w drugą stronę... Dzięki za pomoc
-
- 0 odpowiedzi
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Otóż od niedawna mam małe problemy z silnikiem w moim audi 1.9tdi 130KM. Kiedy zrobiło się chłodniej silnik nie chce mi odpalić, dopiero gdzies po 10-15 sekundach kręcenia załapuje. Później jak już jest ciepły nie ma problem. Dziś jeszcze po odpaleniu i przejechaniu 200 metrów zgasł silnik samoistnie przy jeżdzie na niskich obrotach i znów problem z odpaleniem. Jestem teraz na wyjeżdzie i do zaufanego mechanika mam 300km, ktoś ma pomysł z czym to może być problem?
-
- 1 odpowiedź
- 2 tys. wyświetleń
-