Audi A4 B6 (2000-2004)
Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
727 tematów w tym forum
-
Witam wszystkich. Mam wielki problem z moją audi a4 b6 2002r . 2.0 FSI . W skrócie , nagle przestała odpalac, rozrusznik kreci . Wymieniona pompa paliwa (zamiennik działa) pompa wysokiego cisnienia . Kluczyki od nowa zakodowane i chyba wszystko już sprawdzone . Nie pokazuje żadnych błędów . Jakieś pomysły?
-
- 0 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
-
-
Witam Poleci ktoś głośniki w rozsądnych pieniądzach na przód do mojej A4 B6 ? Z góry dzięki za pomoc.
-
- 1 odpowiedź
- 3,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam . Czy mógłby ktoś się podzielić wiedza i doświadczeniem jakie sprężyny trzeba dokupić żeby działało automatyczne otwieranie klapy .
-
- 0 odpowiedzi
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam klubowiczów. Mam pewien problem odnośnie sprężyn zaworowych. Ostatnio dawałem głowice do zrobienia co się okazało 3 sprężyny są z innego silnika mianowicie zamiast wysokości około 40-41 mm bez podkładki jest około 46 co noe pozwala na prawidłowa prace. Przeszukałem cały internet wszystkie szroty złomowce i nic. Tylko ASO audi ale 10 dni oczekiwania!! Pytanie czy ktoś z was koledzy ma na odsprzedaż ? Bybym bardzo wdzięczny.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Wymieniłem moduł komfortu a wcześniej baterię w kluczyku. Teraz nie działa mi centralny z pilota, mogę zamknąć i otworzyć tylko kluczykiem, tylko jak zamknę kluczykiem to centralny działa a jak chcę otworzyć to otwierają się tylko drzwi od kierowcy i po włożeniu kluczyka w stacyjkę i przekręceniu na zapłon automatycznie otwierają się pozostałe. Do tego wszystkiego jak mam otwarte drzwi od kierowcy to na wyświetlaczu pokazuje mi że otwarte są od pasażera. Może ktoś poradzi mi coś na te problemy.
-
- 0 odpowiedzi
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Mam taki problem: Audi a4 avant, 1.8t quattro siedzi za nisko, chce go podnieść z uwagi na to, że samochód cala zime spedzi w górach. Kola 17 na felgach aluminiowych. Sprezyny plus amortyzatory? Co polecacie, jakie zestawy, jakie propozycje?
-
- 0 odpowiedzi
- 3,5 tys. wyświetleń
-
-
witam wszystkich powiedzcie mi jak jest na prawde z otwartymi klapkami nawiewu w audi a4/b6 czy jak przyciski otwarcia konkretnego nawiewu się świecą to klapki są otwarte czy jak są pogaszone to są otwarte ? bo nie mogę dokładnie dojść bo jak bez klimy kontrolki się świecą to nawiew coś leci a jak włączę klime na automat to kontrolki gasną a nawiew też leci i nie wiem czy są zepsute te nawiewy czy coś nie domyka się?
-
- 1 odpowiedź
- 3 tys. wyświetleń
-
-
Hejka, mam audi a4b6 1.9tdi z 2004r Dzisiaj zauwazylam, że przy dodawaniu gazu pokazuje się gęsta chmura czarnego dymu.... macie może jakieś pomysły co to może być ? Dodam, że turbina była czyszczona jakieś 2 miesiące temu (był problem z moca).
-
- 0 odpowiedzi
- 3,3 tys. wyświetleń
-
-
-
Witam mam problem z mocą silnika w ostatnim czasie przymulało mi silnik start był ok ruszał z pełną mocą i po rozpędzeniu od 90km/h do 120km/h przymulało go i zaswiecał się 'check' po kontroli wskazało że to przepływomierz powietrza wymieniłem go i stało się coś dla mnie dziwnego przy jeżdzie nie ma od razu mocy pedał w podłodze i po chwili jest szarpniecie mocy powyżej 2tys obrotów nie wiem czemu to tak jest czy turbina włącza się po chwili czy nie, wczesniej tak nie było. Proszę o pomoc
-
- 0 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Temat pewnie już był, ale pewnie tak jak i Google dostarczy mi ogólnej wiedzy a mnie interesuje jak to jest w moim modelu. Jak rozkłada się moc na osie w audi a4 b6 3.0 quattro? Ponoć 60/40 przód/tył czy to prawda i czy po zmianie z D(drive) na S(sport) ulega to zmianie?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam Mam problem z wyzucajoncym płynem przez zbiornik Test na obecność CO2 wykonałem trzy krotnie i trzykrotnie negatywny . A jeszcze się zmieniło to ze temperatura zawsze stała tak z 2 mm przed 90 c a teraz pracuje wskazówka raz na równo 90 nieraz 2 mm za I zastanawiam się co to może być za pomoc dziękuje z góry
-
- 0 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich forumowiczow. Moje skromne audi to a4b6 z 2002 r. Silnik 1.9tdi 130km. Dzis rano jadac do pracy wydarzylo sie cos dziwnego, po 5 minutach jazdy zaczelo brakowac mocy, samochod osiagal 90km/h i nic wiecej, przy wcisnietym gazie do konca i zbieral sie bardzo powoli a 90 nie mogl przekroczyc. Chcialbym prosic o pomoc moze ktos z Was mial podobny przypadek i co moze byc przyczyna? Z gory dziekuje i pozdrawiam Krystian
-
- 1 odpowiedź
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam od kilku dni borykam sie z takim problemem. Mianowicie kiedy postoi kilka godzin nie chce odpalic , akumulator wszystko kreci i nic. Kiedy wezme na pych i startuje z dwojki odpala odrazu. Ale nie zdarza sie to za.kazdym razem. Nie raz jest tak ze stoi cala noc i pali bez problemu a nie raz postoi 8h jak jestem w pracy i juz nie chce palic. Czy ktos zna moze przyczyne ?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam Wszystkich . Mam problem z swoja Audi Jest to A4 B6 1.8 T 150 km . Mianowicie wskaznik poziomu paliwa oszukuje a ponadto nie wskazuje . Po odpaleniu samochodu na Fis pokzuje 0 km i swieci sie rezerwa , po przejechaniu kilku km wskazowka podnosi sie i tak stopniowo ale rezerwa nadal sie swieci , i oczywisiscie poziom paliwa jest nieprawidłowo wskazywany. Prosze o pomoc w tym temacie .Z góry dziękuję . Pozdrawiam
-
- 4 odpowiedzi
- 12,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam problem z moim audi a4 b6 1.9 tdi 130 awx.Sprawa wyglada nastepujaco.Od niedawna zaczely sie problemy z porannym odpaleniem auta kiedy zostawialem je po jezdzie na cala noc i rano chcialem odpalic auto ciezko palilo.Wiec wymienilem swiece zarowe komplet nic nie pomoglo.pozniej zaczely wystepowac objawy jak by paliwo nie dochodzilo do silnika.Rozebralem zbiornik paliwa sprawdzilem pompke w baku wyczyscilem wszytko i odpinajac przewod przy filtrze paliwa leciala ropa.Niestety czyszczenie nic nie pomoglo.Nastepna rzecza ktora sprawdzilem byla vaku pompa znaczy sie nie mierzylem vakumetrem ale byl wyciek ropy.Kupildm nowa uszczelke metalowa oraz 2 gumowe wszystko zl…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam koła 17 cali i opony 215/45 do wymiany i zastanawiam sie nad 215/50. czy nic nie będzie ocierać przy skręcie i na dołkach auto to a4 b6 avant 1.9 tdi 2004 rok
-
- 0 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
-
-
witam nie mam prawego tylnego kierunku żarówka ok.pozostała elektryka działa kable przy lampie ok. proszę o pomoc z góry dzięki
-
- 0 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Posiadam audi a4 b6 z silnikiem 1.6 alz rocznik 2001. Niestety po zakupie auta i wymianie termostatu silnik zaczął brać olej w ilości 1 litr na 400 km. Silniki alz są dość kosztowne a silniki 1.6 adp ze starszej audi a4 b5 można nabyć w korzystnej cenie. I w związku z tym moje pytanie czy da się przełożyć ten silnik do b6 I jeżeli by się dało to jakie elementy trzeba dodatkowo przełożyć z jednego auta do drugiego? Czy ktoś robił już podobną operacje? Z góry dziękuję za odpowiedzi.
-
- 0 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam co sadzicie o wymianie standardowych żarówek h7 na led? próbował ktoś np takie: http://allegro.pl/zestaw-led-cob-h7-72w-8000-lm-zarowki-dzien-noc-i6540387567.html?bi_s=ads&bi_m=listing%3Adesktop%3Aquery&bi_c=Y2FtcGFpZ24AMTI2MTg4OTYAMjA3NTU1AA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=160c5adf-a88f-4504-8cde-90ef369fb9fa 3800 lm na żarówkę wygląda dość imponująco ale nie wiem jak będzie się to sprawdzać w rzeczywistości w szczególności w reflektorach b6 (mijania/krótkich) - instalował ktoś takie wynalazki? jakieś opinie? cena dość atrakcyjna - (chodź są zestawy też i po 200 zł za komplet) pytanie tylko czy ma to sens...
-
- 1 odpowiedź
- 4,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam panowie mam taki problem ze swoim Audi A4 b6 2.0 Alt mianowicie gdy auto postoi kilka godzin silnik jest zimny po odpaleniu skacze na obrotach, gaśnie, coś pod maską szczeli po następnej próbie dzieje się tak samo lecz gdy po gazuje go utrzymując obroty po jakieś 3minutach zejdzie z ssania wskakuje na normalne obroty wszystko mija i jest git i tak za każdym razem gdy jest zimny dodam że po odpieciu przeplywomierza przed odpaleniem gdy jest zimny odpalam i zachowuje się normalnie lecz gdy go podepne objawy zaraz wracają! Myślałem więc ze przepływka jest walnieta kupiłem nowa z Boscha o tych samych numerach dalej to samo wymieniłem też czujnik położenia wału Bosch, …
-
- 2 odpowiedzi
- 13,7 tys. wyświetleń
-
-
Potrzebuje numer zamka tylnej klapy w Audi a4 b6 kombi 1.9 101 km. 2004r. Zamek trzyma dobrze tylko świeci mi kontrolka otwarcia klapy i nie gasną światła w bagażniku. Dzięki wielkie.
-
- 3 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Witan. Jeżdżę na codzień Audi A4 B6 8e 1.9 tdi 130km. Zarejestrowalem sie tutaj aby uzyskac pomoc od Was. Poniewaz kolo 5 miesięcy temu zauwazylem spadek mocy gdy chcialem przyspieszyc ponad 120 km/h. Odrazu udalem sie do mechanika aby podpial pod kompa. Okazalo sie ze turbina. Dalem do regeneracji. Wszystko bylo ok lecz dzisiaj znowu mam te same objawy. Myslicie ze znowu turbina? Zauwazylem również slabe hamulce.
-
- 1 odpowiedź
- 2,8 tys. wyświetleń
-