Audi A4 B6 (2000-2004)
Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
727 tematów w tym forum
-
Hej, ja wiem że to pewnie było 100 razy wałkowane, ale potrzebuję szybko zebrać informację. Otóż warsztat, w którym już serwisuje drugi samochód i do którego mam 100% zaufania, ma na sprzedaż fajne Audi A4 2004 2.0 (nie wiem czy FSI czy V20). Raczej jestem za kupnem spokojnego samochodu, ale za małą kasę, jaką chcą za to auto, bardzo, bardzo kusi. Aurisem czy innym Ceed'em tak nie pojeżdżę. I auto ma pełną historię serwisową jak również jest w dobrym stanie, i ponoć wnętrze też w bardzo dobrym stanie - to będę oglądał jeszcze. Więc jeśli auto jest rzeczywiście w dobrym stanie i ma autentyczną, dobrą historię, to pytanie - brać czy nie. Dużo tak ogólnie się psuje…
-
- 0 odpowiedzi
- 4,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Mój problem chyba się trochę skomplikował. Otóż nie było dźwięku w radiu wiec poszukałem przyczyn i po ustaleniu przyczyn awarii (uszkodzone kable w gumie między drzwiami a słupkiem od kierowcy) postanowiłem poradzić sobie z tym sam. Żeby mieć lepszy dostęp wypiąłem kostkę ze słupka i połączyłem uszkodzone kable. Po podłączeniu kostki nie dziala nic w drzwiach kierowcy i pasażera. Co zrobiłem zle? Pozdrawiam
-
-
- 3 odpowiedzi
- 10,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, jak w tytule. Czy może ktoś się orientuje czy parownik klimatyzacji z diesla będzie pasował do benzyniaka audi a4 b6 2.0 alt. Czy czymś się różnią? Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, jestem po wymianie lamp z xenon na zwykłe (Depo Matte Black + Osram H7 Night Breaker) i mam problem z błędem odnośnie regulacji świateł. W oryginalnych lampach Denso Xenon autopoziomowały się podczas uruchomienia. Próbowałem przełożyć silniczki z xenon do nowych lamp, lecz wtyczka jest inna + wyczytałem na internecie że nie pasują(wtyczka 3 PIN w nowych lampach, 5 PIN + jeden pusty w starych). Dlatego zamówiłem nowe ECX-AU-005, które według katalogu po VIN powinny pasować. Obstawiam, że po tym błąd w aucie zniknie, lecz nie będę mógł używać ich z racji braku pokrętła regulacji świateł w kabinie. W jaki sposób mogę dołożyć te pokrętła? Muszę…
-
- 0 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
-
-
-
Mirki jakim momentem dokręcić rolki po ich wymianie przy pasku PK a4b6 2.5 #tdi #v6
-
-
- 1 odpowiedź
- 19,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam jest problem pobiera mi prąd. 1.Odłączyłem minus zamknąłem wszystko nawet klapę by było tak jak na postoju samochodu mierzyłem miernikiem i wyszło 0.11/0.12 A. 2.Ruszyłem na bezpieczniki tak samo zamknąłem auto ale ku mojemu zdziwnieniu światełko od awaryjnych po upływnie 30 sekund dalej się świeciło,i w pewnym momencie zgasło ale zaraz znowu się zaświeciło sprawdzałem bezpieczniki i taki sam prąd pobiera mi na klimatyzacji 0.12,czy jest to możliwe że ten prąd jest od tego światła.Akumulator po nocy stania ledwo co kręci. Proszę o pomoc bo mi już rece opadaja na początku myślałem że to wina akumulatora i podłaczyłem pod prostownik na 3,4h ale rano dalej to samo, z…
-
- 0 odpowiedzi
- 7,7 tys. wyświetleń
-
-
witam, chciałbym do swojej perełki zalozyc filtr stozkowy z silnikiem 1.8t czy macie może jakiś ciekawy do polecenia?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Audi 3.0 asn podczas wymiany rozrządu przy wyciąganiu gruszek i klap wirowych klapy się rozsypały , kupiłem nowe ( używane ) po złożeniu wszystkiego auto żyje swoją historia , raz ma moc raz jej nie ma raz się dławi jakby gaz był zamontowany na sriubie , dławi się jakby gazu brakowało , przy mocnym wciśnięciu gazu potrafi szarpnąć , zaznaczam ze gruchy i klapy zostały sprawdzone działają poprawnie… pomóżcie bo oszaleje z tym samochodem
-
- 0 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
-
-
Potrzebuję Waszej pomocy na miarę możliwości, pacjent to Audi A4 B6 1.9 TDI 130KM AVF 6MT 2003r. Od jakiegoś czasu pojawiały się objawy jakby szarpania, przerywania podczas przyśpieszania (wciśnięcie gazu do końca) w zakresie obrotów od około 2 tyś i w górę (dodatkowo czuć było że auto wtedy słabiej przyśpiesza). Działo się to na każdym biegu, ale na 5 i 6 biegu czuć to było minimalnie. Jak dodawało się delikatnie gazu to wtedy auto nie szarpało, przerywało. Bywały momenty że wszystko było w porządku i przyśpieszał tak jak należy. Od jakiegoś tygodnia podczas przyśpieszania szarpie, przerywa cały czas, czuć to teraz wyraźnie na każdym biegu. Rzekłbym że naw…
-
- 1 odpowiedź
- 7,1 tys. wyświetleń
-
-
Szukam majstra który wie jak podłaczyc prędkosciomierz po przekładce skrzyni z multitronika na manuala, warminsko mazurskie
-
- 0 odpowiedzi
- 1,2 tys. wyświetleń
-
-
Siemanko, od ponad miesiąca jestem posiadaczem Audi A4B6 i przyszła pora żeby zrobić coś z wydechem. Chciałbym trochę porad odnośnie tego, na początku chciałem wywalić końcowe puchy wspawać tam jakieś rury nierdzewki i dołożyć do nich jakieś końcówki, tylko nie mam pojęcia jakie. Mielibyście jakieś pomysły?
-
- 0 odpowiedzi
- 1 tys. wyświetleń
-
-
Witam , mam problem, auto nigdy nie bralo mi oleju, co 10 tys wymieniam, ostatnim razem wymieniłem i wyjechałem za granicę, niedawno wróciłem,przez ten czas autem jeździła dziewczyna, wszystko było ok dopóki dziś sprawdziłem stan oleju.... bagnet suchy... o co tu chodzi ? Jakieś pomysły? Pomocy ,czujnik od oleju miałem zepsuty więc nic nie pokazywał.
-
- 1 odpowiedź
- 1,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam od jakiegoś czasu mam problem z nawiewem po godzinie jazdy z nawiewów nie leci powietrze wszystko kotłuje się pod pulpitem. powymieniałem silniczki nic to nie pomogło coś się blokuje i nie puszczę powietrza na kabinę. Miał ktoś może taki problem???
-
- 0 odpowiedzi
- 1,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam problem a mianowicie na wyświetlaczu pokazuje mi otwarte drzwi z tyłu z prawej strony gdzie te drzwi normalnie się zamykają dodam jeszcze że przy zamknięciu i tak świeci lampka w drzwiach jak sobie z tym poradzić?
-
-
- 1 odpowiedź
- 2 tys. wyświetleń
-
-
Cześć , szukam zamiennika tego cuda 06D 103 211 E zmieniał ktoś ? 2.0 FSI AWA 150km
-
- 5 odpowiedzi
- 3,3 tys. wyświetleń
-
-
Cześć Panowie, z poprzedniego autka został mi subwoofer razem ze wzmakiem Pioneer GM-D9601. Pytanie czy idzie podpiąć go do fabrycznego radyjka Audi Conert II tego które jest w A4 B6 '03 Avant? I w jaki sposób? Schemat kostki w załączniku.
-
- 1 odpowiedź
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
Siema, posłuchajcie silnika i napiszcie co jest grane. Oczywiście grzecznie proszę o pomoc i z góry dziękuje. Pierwszy film zimny silnik po nocy. Drugi rozruch na ciepłym. Trzeci po 6 godzinach. Miałem filmiki z rozruchu zimą ale padła mi karta, wtedy było dobrze słychać. Ale kupowałem auto latem i wszystko było ok. Mam swoje podejrzenia. ale nie chce nic sugerować. Wyjmowałem zawór ciśnienia oleju z wariatora, bez problemów, zawór działa, gniazdo w wariatorze bez oznak zużycia. MOV00007 (online-video-cutter.com).mp4 MOV00008 (online-video-cutter.com).mp4 MOV00010 (online-video-cutter.com).mp4
-
- 0 odpowiedzi
- 1,7 tys. wyświetleń
-
-
- błędy
- vag
- nierówna praca
- nagrzewnica
-
Oznaczone tagami:
Dzień doby, Czy ktoś z Was ma pojęcie co powinienem zrobić z tymi błędami? Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 2,4 tys. wyświetleń
-
Więc tak zacznę od najbardziej oczywistych rzeczy nie mam książki serwisowej a wlepa z kodem lakieru została zdrapana jakiś czas temu przez poprzednich właścicieli, a potrzebuję wymienić część z powodu uszkodzenia, jeśli byłby ktoś w stanie mi zdekodować po numerze vin byłbym wdzięczny numer vin : WAUZZZ8E64A022891
-
- 0 odpowiedzi
- 1,4 tys. wyświetleń
-
-
Mam mały problem.Otoz moje audi a4b6 1.8T 163konie z 2002r ma kaprys.Czesto zdarza się jadąc z pracy np jadę 60 czy 70km/h dojeżdżam do końca uliczki schamowuje do 0 i auto sgaśnie poczym ciężko go odpalić,za 3 czy 4 razem odpali. Mam założony gaz na gazie tego problemu nie ma.Mial ktoś coś podobnego?gdzie szukać usterki
-
-
- 2 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Od jakiegoś czasu bardzo często przy delikatnym hamowaniu włącza się ABS na ułamek sekundy, nawet dwukrotnie w trakcie jednego cyklu hamowania. Auto było na sprawdzeniu, pomierzono obroty kół i nie stwierdzono błędów. W jednym serwisie zapłaciłem 70zł, pojechałem do drugiego gdzie po sprawdzeniu obrotów kół, wymieniono jeden z czujników i zapłaciłem 250zł, a problem dalej występuje niezależnie od warunków pogodowych i na tych samych oponach, przejechane na nich ok.6-7tys km. Może ktoś coś podpowie, bo na tych mechaników liczyć nie mogę. Chcę tu dodać, że auto ma 20 lat i przejechane 410tys.km.
-
-
- 1 odpowiedź
- 2 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Ogladalem dzis audiczke z silnikiem diesla 101 km i zauwazylem pewien problem . W pazdzierniku tego roku zostala wymieniona dwumasa na normalne kolo wraz ze sprzeglem (tak powiedzial sprzedajacy) i chodzi o to ze jak przyspieszam to drzy lewarek od zmiany biegow ( nawet jest to slyszalne ) Co moze byc do wymiany ? czy ma to zwiazek z przejciem z dwumasy na normalne kolo ?
-
-
- 6 odpowiedzi
- 7,1 tys. wyświetleń
-
-
Od 2-3 miesięcy w mojej b6 avant słychać dziwne stuki dochodzące jakby z bagażnika.poczatkowo myślałem,że coś mi lata po bagazniku więc wyciągnąłem wszystko i problem nadal występował.sprswdzilem koło zapasowe i dobrze jest dokrecone.stuki występują jak najeźdźam na dziury lub jak jadę po bruku to wtedy jest naprawdę mocne walenie.dzwiek jest taki jakby bagażnik był niedomkniety i uderza jadąc po nierownosciach.sprawdzalem go i nie ma luzów .Zrobiłem próbę z kolegą to nawet trzymał nogami bagażnik siedzac w nim i bicie i tak było więc to nie leży problem po jego stronie.jakies pomysły co to może być?Amortyzatory?Kolegą który siedział z tyłu mówił,że wydaje mu się ,że dźwi…
-
- 2 odpowiedzi
- 7,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam w mojej audi mam wydech jak na załączonym obrazku. Przepustnice są cały czas otwarte podpiete sa tam weze od podciśnień w bagażniku jest jakaś skrzynka chyba do sterowania tym systemem. Na jakiej zasadzie to działa i co zrobić by to na nowo uruchomić? Jedna klapka się rusza druga ani drgnie.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,7 tys. wyświetleń
-