Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B6 (2000-2004)

Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez Saga,

Witam potrzebna pomoc, audi a4 b6 2002 1.9 świeci mi sie abs, komputer pokazuje prawe tylne koło, nie da sie usunąć błędu dlatego mechanik wykluczył czujnik ponieważ podobno jak by to był czujnik to by usunął błąd i po paru metrach znów by sie zapalił a tego sie nie da usunąć w czym może być problem ;/ ?? nie znam sie na mechnice więc prosze o jakąś prosto albo dość zrozumiałą pomoc jak dla kogoś zielonego w tym temacie a nie chce zostawiać auta u mechanika gdyż jest mi potrzebne na co dzień dziękuje z góry

• 0 odpowiedzi
    • 2,7 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez kokojumbo,

Witam musze wymienic zamek w drzwiach kierowcy. Czy przed wyjeciem zamka z drzwi musze wyciagnac wkladke z drzwi na kluczyk ? Czy konieczne jest wyciagniecie okna z prowadnicami ?

• 0 odpowiedzi
    • 4,1 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez casepuma,

Witam wszystkich.Mam pytanie posiadam audi a4 b6 2.0 alt posiadający skrzynię Multitronic i chciałbym wymienić w niej olej .Nie mam pojęcia jakiej marki jest zalecany i ile litrów tam wchodzi.Gdzieś przeczytałem że tam wchodzi 6 litrów,i że najlepiej stosować olej który zaleca ASO , ale właśnie nie wiem jaki zalecają.Słyszałem że żadnych zamienników nie wolno stosować,bo nie posiadają odpowiednich parametrów do tych skrzyń. Liczę na pomoc z waszej strony i zrozumienie.

• 0 odpowiedzi
    • 2,9 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez Chrisuu22,

Siemanko, wejdą takie koła do a4b6? 5x112 Otwór centrujacy 57,1 Szerokość 8J Opony 235/40/18

• 0 odpowiedzi
    • 3 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez zygmunt85,

Cześć wszystkim Mam problem ze swoją audiolka a4 b6 1.6 auto ma cieżko odpalic rano i czasem gaśnie w czasie jazdy . wymieniłem czójnik połozenia wałka rozrządu i czujnik połozenia wału , przepłuwomierz . od tamtej pory nie ma żadnych błedów ale ciagle jest to samo . pomoże ktoś w tym temacie? doradzono mi wymienic jeszcze czójnik temperatury czy to coś pomoże? Witam pomownie już znalazłem przyczynę tego wszystkiego. Winowajcą była pompa paliwa jeśli komuś to pomoże ponieważ nawet było sprawdzane ciśnienie na cylindrach i ustawienie rozrządu. Pozdrawiam wszystkich

• 0 odpowiedzi
    • 2,5 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez krzysiek108,

witam może ktoś mi powiedzieć jakie standartowe sprężyny są z tyłu w a4b6 combi ? z góry dziękuję 1.9 tdi

• 0 odpowiedzi
    • 2,7 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez humbak1973,

Witam wymienialem olej i wszystkie filtry w tym filter paliwa naturalnie go odpowietzrylem zrobiłem nim 8 kilometrów 3 krotnie go gaszac I odpalajac za 4 razem odpalil na kilka sekund I zgasł i już nie chce odpalić akumulator naladowny chelta pompę paliwa słychać Ale nie odpala co może być przyczyną ????? pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 2,2 tys. wyświetleń
  8. Witam wszystkich bardzo serdecznie, jestem tu nowy proszę o pomoc. Problem dotyczy Audi A4 B6 1.9 tdi 130 KM. Problem polega na tym, że autko moim zdaniem zapowietrza się i nie chce zapalić. Problem istnieje od kiedy go mam czyli jakieś 6 miesięcy. Auto kupiłem od handlarza przyjechało z belgi. Auto gdy stoi przez noc jakieś 8 -12 h na prostej powierzchni lub silnikiem pod górkę gdy rano przychodzę i przekręcam kluczyk łapie po czym gaśnie. Później trzeba trochę kręcić rozrusznikiem żeby zapalił. Gdy już zapali jeździ bez zarzutów, wszystko jak w największym porządku. mogę palić gasić byle by nie stało więcej niż ok. 10 godz przynajmniej(np. ostatnio nie zapalił mi gdy …

• Upvote
    • 4 odpowiedzi
    • 11,9 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez pocztex,

Witam wszystkich klubowiczów.Jestem nowym klubowiczem który zakupił audi a4 b6 1,9 tdi 130 kucy rocznik 2004 W związku z tym chciałbym uzyskac inf.dotyczącą wymiany paska rozrządu a mianowicie co ile km przebiegu trzeba go wymienić bo słyszałem rózne opinie

• 0 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń
  10. Witam Mam problem z moim audi a4 b6 1.9 tdi AVB, auto po odpaleniu pracuje nie równo trzęsie silnikiem po 10-15 sec ustępuje i pracuje równo po dodaniu gazu do 4 tyś znów wpada w nierówną prace i trzęsie po kilkunastu sekundach ustępuje dzieje się to na zimnym silniku chciałem zaznaczyć że auto w każdych warunkach pali od strzała i nie gaśnie. Gdy auto się nagrzeję problem ustępuje jednak pojawia się problem z reakcją na gaz gdy wciskamy gaz najbardziej czuć z niższych obrotów 4-5 sec i dopiero przyśpiesza, auto po regeneracji turbo, wymianie wałka rozrządu,szklanek,panewek wałka rozrządu,już nie mam pomysłu ani mój mechanik co może być nie tak. Po wymianie wałka trochę…

• 0 odpowiedzi
    • 4 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez krzysiek108,

witam mam problem z grzaniem przy włączonej klimie 19 stopni lew strona ładnie grzeja a prawa chłodzi miał z Was coś takiego ? pomóżcie rozwiązać problem

• Upvote
    • 5 odpowiedzi
    • 4,7 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez martyr,

Witam, Chcę założyć instalację LPG do Audi A4 B6 Avant 1.6 i 102KM (2004 r.), ale jestem w tym temacie zielony, więc bardzo proszę o pomoc. Zależy mi na tym, żeby dokonać dobrego wyboru i jak najmniej awaryjnego. A gdyby ktoś był w stanie doradzić mi dobry warsztat w okolicy Gliwic lub Katowic (czyli wokół "komina"), to byłbym bardzo wdzięczny. I jeszcze jedno - czy w tym modelu można zainstalować wlew gazu przy wlewie paliwa? Pozdrawiam i mam nadzieję, że doczekam się pomocy kogoś zaznajomionego w tym temacie.

• 0 odpowiedzi
    • 3,3 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez Krzychu0208,

Czy jest jakiś bezpłatny program pod OBD 2 ELM327 że podpiąć i sprawdzić błędy mojej a4?

• 2 odpowiedzi
    • 4,4 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez Drackon,

Witam wszystkich. Opiszę mój problem i mam nadzieję że ktoś będzie potrafił pomóc laikowi. Otóż Mój samochód to A4 B6 1.9 TDI 130KM 2001r. anglik. Przyjechałem nim do Polski. Trochę niestety stał czekając na decyzję co do kolejnych planów życiowych. W końcu postanowiłem się nim zająć. Niestety mój wszystkonajlepiejwiedzący znajomy podpiął go przez przypadek pod prostownik ustawiony na 24V.... Jak się pewnie spodziewacie poszedł dymek (z radia). I teraz dochodzimy do kwestii problemów. Zaraz po tym zabiegu (no po podładowaniu akumulatora już normalnie) po włączeniu zapłonu totalnie nic nie podświetla się na desce rozdzielczej (mam na myśli kontrolki, zegary itd) zap…

• 0 odpowiedzi
    • 1,9 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez Brzydal20,

Witam. Nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie więc zakładam nowy wątek. Posiadam A4B6 3.0 v6 ASN Składam silnik i ogólnie chciałbym dowiedzieć się jaki polecacie olej do silnika. Cena nie gra roli. Znalazłem info o 0w-30 , ale słyszałem że 5w 30 też podejdzie ? Doradzi ktoś w tej kwestii? Dzięki serdecznie za pomoc!

• 0 odpowiedzi
    • 2,7 tys. wyświetleń
  16. Witam Od kilka dni temu zauważyłem u siebie w audi taki problem, że przeważnie podczas jazdy wyskakuje czerwony wykrzyknik na kilka sekund. Co może być tego przyczyną? I jak sobie z tym poradzić? Vag przed kasowaniem http://www.wklejto.pl/743183 Vag po kasowaniu http://www.wklejto.pl/743185

• Like
    • 2 odpowiedzi
    • 3,4 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez Cex12,

Witam znawców , Audi a4 b6 2.0 FSI 2002r .. mianowicie podczas jazdy , samochod przeszedl w tryb awari . Moglem nim jechac ale nie moglem przekroczyc 2tys obrotów . zapalilo sie EPC oraz CHEACK ENGINE. Mechanik wyslal mi takie zdjecie mówiac , ze koszt naprawy tego 2 tys zl , dodatkowo nie jest pewny czy to wszystko bo na kompie pokazuje bardzo duzo błędów gdzie wczesniej ich nie bylo , Prosze o mniej wiecej wycene i pomoc bo nie wiem czy nie chce na mnie po prostu zarobic.

• 0 odpowiedzi
    • 2,5 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez Longer25,

Witam mam problem z moją b6 nie mogę ustawić zegara wciskając przycisk mode nie przechodzi do ustawiania

• 0 odpowiedzi
    • 2,1 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez adrian123s,

Cześć, mam problem z zamkiem klapy dachu, w żaden sposób jeden z zamkow nie chce puścić. Dach próbowałem otwierać automatycznie i ręcznie. Kiedy przekręcalem kluczykiem recznie na początku było słychać jak chodzi któryś z zamkow, lecz teraz to ucichło i zamyka/otwiera się tylko bagażnik. Próbowałem dojść do tych zamkow żeby puścić bezpośrednio 12V ale nie mogę się do nich dobrać. Czytałem gdzieś że można jakoś podnieść rygiel do góry ale nie wiem czy to się tyczy b6 bo próbowałem i nie bardzo coś mogę zrobić. Podpowiecie co mogę na to zaradzić? Jakieś sugestie jak podnieść ta klapę? Cokolwiek, z góry dzięki za odpowiedzi.

• 0 odpowiedzi
    • 3,8 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez paulina22,

Witam. Mam pytanie czy w silniku 2.0 benzyna ALT jest zawór EGR ? Ponieważ w VCDS wyskoczył błąd egr :/

• 1 odpowiedź
    • 4,5 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez nynuś,

Witam czy ktoś się orientuje dlaczego radio gra a na wyświetlaczu nie ma nic?wymieniłem żarówkę stopu i wyświetla mi przekreślona żarówka

• Upvote
    • 4 odpowiedzi
    • 7,1 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez melwin18,

Witam wszystkich klubowiczów Od tamtego roku zdarza się zaswiecic check engain nie jest to cały czas znika po kilku dniach później spokój na kilka kilkanaście tygodni, dziś się znowu zapalił zatankowalem pełny bak na BP po przejechaniu 100 km kontrolka się zapaliła. Pierwszy raz zapaliła się po dokładnym umyciu auta, od jakiegoś czasu lubi się też włączać wiatrak z chłodnicy co kilka minut czasami wogole się nie włącza? ktoś miał taki przypadek Audi A4 b6 2.0 alt multitronic

• Like
    • 2 odpowiedzi
    • 4,1 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez torres,

witam posiadam audi a4 b6 dieael 1.9 tdi avant dzisiaj zapalila aie kontrolka silnika plus wlaczyl sie wentylator aby wylaczyc wentylator musialem rozlaczyc kostke check enginebdalejnswieci auto sttacilo jakby moc lekki odczuwalne i na 5 lub 6 biegu przybdodoaniu gazu na kilkabsekund i odpuszczeniu cos rzezi i jakby sie slizgal obroty ida do gory a nie przyspiesza odczuwam to minimalnie prisze o pomoc jakas diagnoze co to moze byc aaaa auto ma chipa na 175 ps dzieki z gory

• 0 odpowiedzi
    • 2,8 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez semi,

Witam, Zauważyłem parę dni temu, że prawy kierunkowskaz nie działa prawidłowo Po włączeniu mrugnie 2 razy prawy, potem ponownie 2 razy lewy i dopiero zostaje na stałe na prawym. Jeśli trzymam u góry manetkę kierunkowskazu to jest OK .... ale to jest upierdliwa jazda Odkręciłem górę kolumny kierowniczej, wysunąłem kierownicę na max do przodu górna osłona mi odeszła, ale dolną już nie wiem jak zdjąć... Czy Ktoś z Was nie wie, czy tam są krańcówki - może jakaś możliwość regulacji? Przy delikatnym podniesieniu manetki (bez zatrzaśnięcia) wszystko chodzi OK. A4/B6 - sedan 2002 r. Pozdrawiam,

• Upvote
    • 4 odpowiedzi
    • 15,9 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez audi2018,

wlasnie ja mam taki duzy tez problem bo blokuje mi hamulce w audia6c5 quatro 2.8 manual po jakims odcinku jazdy wymieniłem pompę abs jest to samo szukam własnie teraz serwa o numerze 8D0612107B BO JAKIS KOLES SKŁADAŁ Z DWÓCH JEDNO I NUMER BYŁ ZAMONTOWANY Z INNEGO SERWA chyba ze macie jakies inne rozwiazanie moze inne pasuje bo chyba chodzi w szczególnosci o długosc jaki inny nr by pasował na długość to podpowiedzcie z góry dziekówka

• 0 odpowiedzi
    • 3,1 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.