Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem ze wskazaniem komputera dot. spalania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Jestem od niedawna szczęśliwym posiadaczem a4 b6 i niepokoją mnie wskazania komputera dotyczące chwilowego spalania. Na zimno zanim ruszę potrafi pokazywać 20l/100km i więcej, na rozgrzanym jak się zatrzymuje nie spada do 0 lub 0.5 (na klimę) ale staje na 5l czasem mniej czasem więcej nie wiem o co chodzi. Miał ktoś podobny problem czy tak po prostu jest i nie ma co na to patrzeć :)

średnie spalanie w mieście przy spokojnej jeździe 7,8 mi wskazywało dziś na 8 km odcinku z domu do pracy, rozgrzał w połowie gdzieś

z góry dziękuje za pomoc

Pozdrawiam

Adrian

Opublikowano

Mam podobny problem. Zamontowałem w swojej A4 B7 2.0TDI AVANT 2005r. tempomat i pełny FIS. Wszysko działa ok oprócz czhilowego wskazania zuzycia paliwa. Jest taki problem jak u kolegi i nie wskazuje mi spalania na posoju. Zauważyłem, że w pojazdach grupy VAG chwilowe wskazanie jest wyświetlane na postoju - wolne obroty ca. 0.5 do 0.7L/100 km. Ponadto wskazanie chwilowego zużycia na moim FIS-ie nie jest tak płynne jak w innych AUDI. U mnie aktualizacja średniego spalania następuje po 2-3 sekundach są to znaczne skoki. Moze ktoś zna temat w czym tkwi problem - soft zegarów, moze jest adaptacja wskazania (odświerzania) wyświelania chwilowego spalania?

Edytowane przez kris2000ch

Opublikowano

Mam podobny problem. Zamontowałem w swojej A4 B7 2.0TDI AVANT 2005r. tempomat i pełny FIS. Wszysko działa ok oprócz czhilowego wskazania zuzycia paliwa. Jest taki problem jak u kolegi i nie wskazuje mi spalania na posoju. Zauważyłem, że w pojazdach grupy VAG chwilowe wskazanie jest wyświetlane na postoju - wolne obroty ca. 0.5 do 0.7L/100 km. Ponadto wskazanie chwilowego zużycia na moim FIS-ie nie jest tak płynne jak w innych AUDI. U mnie aktualizacja średniego spalania następuje po 2-3 sekundach są to znaczne skoki. Moze ktoś zna temat w czym tkwi problem - soft zegarów, moze jest adaptacja wskazania (odświerzania) wyświelania chwilowego spalania?

W audi A4 B7 i pewnie B6 chwilowego spalania nie pokażę Ci w l/h. jakoś tak dziwnie jest skonstruwane... Zreszta cały fis... w Touranie jakos mam tak płynniej...

Opublikowano

A myślałm, że to ja z kolegą ADKILL tak mam :) Czy ci co maja fabryczny FIS też im nie wskazuje sredniego na postoju ? ;P

Ale chyba nie do końca tak jest. Kolegi A4 B7 AVANT 2.5 TDI 2005 kolorowy FIS wskazuje na postoju zużycie..... i dosyć płynnie wskazuje chwilowe podczas jazdy.

PS

po podłączeniu VAS-a w silniku nie pamiętam jaki kanał pokazuje mi zużycie na postoju 0.6l przy dodawaniu gazu spalanie idzie płynnie w górę i podczas jazdy także hmmmm. Może jedank Jeżu te zegary które są u nas zamontowane maja inny soft niz te z fisem???? Bo chyba sygnał spalania chwilowego jest brany z tego samego miejsca dla testera i FIS-a czy się mylę?

Dzięki wszystkim za odpowiedź, widać faktycznie tak musi być muszę jeszcze dokładnie sprawdzić jak wygląda u mnie spalanie nie to co pokazuje komputer a to jak ma się ilość zatankowanego paliwa do ilości kilometrów.

Jeszcze raz dzięki za dyskusję

pozdrawiam

Adrian

Edytowane przez michał JAGODA#
Nie pisz posta pod postem, tylko używaj funkcji edytuj... Pozdrawiam

Opublikowano

Nie wiem na ile w tym prawdy ale się dowiedziałem, iż oprogramowanie zegarów tego nie wspiera.

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

mam tak samo jak kolega adkill ten sam rocznik i model! trochę to irytujące!

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

adkill rozwiazales problem ? Mozliwe ze przeplywomierz. Adkill mam pytania. Jak silnik odpalasz zimny to faluja Ci obroty tak przez 3-4 s? Odczules jakis spadek mocy? Po 8 km rozgrzal Ci sie do polowy ? Czyli jakies 45-50 stopni ? Jaka to pora roku ? U mnie (teraz jest lato) rozgrzewa sie do 90 stopni po przejechaniu okolo 7km. Poza tym spalanie na poziomie 7,8 litra przy spokojnej jezdzie ? Przy spokojnej to mam 5,8 gora 6,3 w miescie. Na postoju mam 0,7l/100km. Jak rozwiazesz problem to daj znac :)

Edytowane przez kokojumbo

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.