e1thx Opublikowano 17 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2014 Witam panowie Mam problem z audi A4 B6 1.8T AVJ. Otóż w sobotę jechałem drogą ekspresową ok 160 lekko mnie bujnęło na drodze. Auto jest obniżone sprężynami od s-line i na pewno bujniecie było bardziej odczuwalne. Zaświetliła się kontrolka od oleju po czym zgasła, już więcej się nie wyświetliła. Zatrzymałem się po ok. 1km i otworzyłem maskę a silnik cykał jak diesel. Zgasiłem, po chwile zapaliłem z powrotem dalej cykał. Żadnych wycieków. Auto zaholowałem, po ok 1h odpaliłem przy mechaniku dalej cykał. W poniedziałek mechanik odpalił go i nic. Sprawdził cienienie oleju. Na ziemnym jak i na ciepłym silniku, mówił ze książkowe jest. Z tego co czytałem forum to bolączka jest łańcuch faz rozrządu lecz usterka występuje na zimnym i przestaje na ciepłym. A tu już jeżdżę ok 1 mies po zdarzeniu i nic. Auto miesiąc przed zdarzeniem miało wymieniane wszystkie filtry, olej 10w40, rozrząd z pompą, termostat. Może ktoś spotkał się z podobnym problemem i zna rozwiązanie. Dzięki za uwagę.
Razelkes Opublikowano 26 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2016 (edytowane) Ja bym zobaczył czy może pompowtryski nie byłyby do wymiany albo do regeneeracji Miałem podobny problem no i takie coś mi pomogło , spytaj mechanika czy może to by było rozwiązanie. Edytowane 26 Lutego 2016 przez michał JAGODA#
Rekomendowane odpowiedzi