miscic Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Witam . Mam audi a3 8l 1.6 w benzynie i mam taki problem gdyż podczas redukcji mam częsty problem z wrzuceniem biegu drugiego .Raz się uda a raz nie (bieg pierwszy tez sie zdarza mieć taki problem ) reszta chodzi dobrze . Wiecie w czym tkwi problem i ile jakby co może kosztować naprawa mniej wiecej . Pozdrawiam gorąco
bujas342 Opublikowano 25 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2014 (edytowane) A sprzęgło jak Ci chodzi? Łapie w miarę wysoko?Miałem podobny problem w moim TDi gdy strzelił mi wąż z hamulca w trakcie jazdy, większość płynu wyciekła i układ się trochę zapowietrzył lecz po wymiane wężyka, zalaniu nowego płynu hamulcowego i odpowietrzeniu układu hamulcowego i sprzęgła (sprzęgło i układ hamulcowy mają wspólny zbiorniczek) problem zniknął.P.S. Niekoniecznie musisz cały układ odpowietrzać tak było tylko w moim przypadku, możesz jedynie odpowietrzyć sprzęgło za pomocą wysprzęglika. Edytowane 25 Października 2014 przez bujas342
Drasielek Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Wiem że dawno było pytanko ale odpowiedź może być także inna;To zależy od tego jak wrzucasz biegi 1, 2, akurat jeżeli mocniej dociskasz drążek do siebie to utrudniasz sobie sprawę, gdyż nie pozwalasz wejść skrzyni swobodnie w odpowiednie miejsce i tylko zaginasz drążek, powodując napotykanie oporów na ścianach skrzyni poza obiegiem swobodnego wrzutu biegu. Potraktuj audisię jak kobietę z uczuciem i delikatnością a nie sprawi Ci więcej problemu. Ale również kolega wyżej może mieć racje.Miałem identyczny problem u siebie gdy przerzuciłem się z wymęczonego opelka do aczy 1
Rekomendowane odpowiedzi