Audi A3 8L (1996-2003)
Forum Audi A3 8L. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
201 tematów w tym forum
-
Gama silników Audi A3: Benzyna: silnik: 1.6 102 KM napęd: oś przednia silnik: 1.8 20V 125 KM napęd: oś przednia silnik: 1.8 Turbo 150 KM napęd: oś przednia silnik: 1.8 Turbo 150 KM napęd: quattro silnik: 1.8 Turbo 180 KM napęd: oś przednia silnik: 1.8 Turbo 180 KM napęd: quattro Diesel: silnik: 1.9 TDI 90 KM napęd: oś przednia silnik: 1.9 TDI 100 KM napęd: oś przednia silnik: 1.9 TDI 110 KM napęd: oś przednia silnik: 1.9 TDI 130 KM napęd: oś przednia silnik: 1.9 TDI 130 KM napęd: quattro Gama silników Audi S3: silnik: 1.8 Turbo 210 KM napęd: quattro silnik: 1.8 Turbo 225 KM napęd: quattro
-
- 3 odpowiedzi
- 35,7 tys. wyświetleń
-
-
Dla wszystkich posiadaczy Audi A3 8L, zamieszczam polską instrukcję obsługi w formacie PDF. W celu zmniejszenia wielkości pliku, instrukcja została spakowana do formatu RAR. Instrukcja_obslugi_Audi_A3_8L.rar
-
-
- 21 odpowiedzi
- 120,5 tys. wyświetleń
-
-
Temat dla wszystkich którzy nie chcą płacić od 30-70zł za skasowanie inspekcji czyli ''zrób to sam'' Audi A3 rocznik: 1996-99 Inspekcja olejowa - OIL 1. Wcisnąć i przytrzymać przycisk X, 2. Włączyć zapłon, 3. W polu wyświetlacza licznika kilometrów pojawią się litery "OIL", 4. Zwolnić przycisk X, 5. Wyciągnąć przycisk Y na czas około 2 sekund, w celu skasowania wskazania, 6. Wyłączyć zapłon. Inspekcja serwisowa - INSP 1. Wcisnąć i przytrzymać przycisk X, 2. Włączyć zapłon, 3. W polu wyswietlacza licznika kilometrów pojawią się litery "OIL", 4. Zwolnić przycisk X, 5. Wcisnąć i zwolnić przycisk X, 6. W polu wyświetlacza licznika kilometrów pojawią się litery…
-
- 2 odpowiedzi
- 85,4 tys. wyświetleń
-
-
Kody lakierów Audi A3/S3 8L: Cerise Pearl Rot-metallic >> LY3Y Alusilber-metallic >> LY7M Blau-Perleffekt >> LZ5T Casablanca (weiß) >> LY9G Hibiskusrot-Perleffekt >> LZ3L Imolagelb >> LY1C Isisrot-Metallic >> LY3Z Kaktusgrün-Perleffekt >> LZ6L Kornblume (blau) >> LY5M Laserrot >> LY3H Mayagelb-metallic >> LY1U Mingblau-Perleffekt >> LZ5L Paradiesgrün-metallic >> LY6K Rubinrot-Perleffekt >> LZ3N Sambabraun-Perleffekt >> LZ8P Santorinblau-Perleffekt >> LZ5K Vulkanschwarz-Perleffekt >> LZ9U Absolutrot >> LY3F Brillantschwarz >&g…
-
- 1 odpowiedź
- 67 tys. wyświetleń
-
-
-
Witam na laptopie padł mi dysk i nie mam programów , poszukuje dwóch schematówwiazki silnika do 1.8 agn 1997 r, z metalowym korektorem jeśli to ma znaczenie i do 1.8 agu . W necie nic nie znalazłem . Proszę o pomoc bo nie wiem kiedy będę miał sprawnego laptopa , a elsa itp by mi pomogło. Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 1 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, Mój prędkościomierz w audi a3 jest zepsuty. Próbuje znaleźć licznik na wymianę lecz nigdzie nie jest dostępny. Jaki może być odpowiednik prędkościomierza 8L920900L. Auto w automacie, 1.6 benzyna, rocznik 2001. Proszę o pomoc w znalezieniu odpowiednika.
-
- 0 odpowiedzi
- 1 tys. wyświetleń
-
-
Witaj wszystkich. Jestem posiadaczem Audi a3 1.9tdi ASZ 131km, aktualnie samochód ma 170km. Auto stoi od mają zeszłego roku. W tym czasie silnik został rozebrany. Poza wtryskami, tłokami i korbowodami, głowicą i dolnym blokiem, całą reszta drobnicy nowa. W silniku kute korbowody. Jutro uzupełnię temat i zadam parę pytań.
-
- 0 odpowiedzi
- 852 wyświetleń
-
-
Witam mam problem z siedzeniem kierowcy nie blokuje się w pozycji kierowania
-
- 0 odpowiedzi
- 773 wyświetleń
-
-
Witam czy jest ktoś w stanie postawić diagnozę na podstawie odczytu z komputera? Może ktoś miał podobny problem?
-
- 0 odpowiedzi
- 794 wyświetleń
-
-
Witam, chciałem zapytać Was czy w modelu A3 8L 1.6 benzyna z 2002r. 102 KM występują światła przeciwmgielne przód, bo nie mam ich w zderzaku, a na włączniku zapala się tylko tylne światło przeciwmgielne z lewej strony; czytałem, że przed liftingiem one nie występują, czy mogę prosić o informację odnośnie jak to jest w moim modelu? gdzie to sprawdzić? bo pierwszy raz jak na przeglądzie było auto, diagnosta zwrócił na to uwagę, że nie ma przednich przeciwmgielnych. Pozostałe światła są. Proszę o pomoc. Pozdrawiam
-
- 1 odpowiedź
- 1,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Mam pytanie dotyczące Audi A3 2006 (8P). Na zegarach pojawiła mi się żółta ikona silnika (check engine). Po podpięciu komputera nie wykazuje żadnych problemów z silnikiem, a sam samochód działa bez zarzutu. Jedyne, co zauważyłem, to problem z rozrusznikiem, który prawdopodobnie już się kończy. Czy może to być powód, dla którego pojawia się ta kontrolka check engine?
-
-
- 1 odpowiedź
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Potrzebowałbym porady jak załatać malutką dziurę w wężyku chłodnicy. Dziurka jest na łączeniu z kolankiem, przetarte przez spinkę lub jaki jest to wężyk nie mogę go nigdzie namierzyć. Audi a3 8l 1.8t
-
- 0 odpowiedzi
- 716 wyświetleń
-
-
Witam Córka posiada Audi A3 8L 1.9tdi (110HP) z 2001 roku. Jestem po regeneracji turbiny (firma Turbo-Tec w Jaworznie) bardzo proszę o sprawdzenie logów, gdyż auto generuje błąd silnika 17965 i turbina przechodzi w tryb awaryjny. Przeważnie powyżej 3000 tyś obr, odcina moc, trzeba gasić i odpalać auto ponownie w celu resetu. Z góry dziękuje za pomoc, pozdrawiam Miłosz Załączam logi, link do poglądu logów: https://vaglogs.com/ LOG-01-000-xxx-xxx.csv LOG-01-001-003-004.csv LOG-01-007-013-010.csv LOG-01-018-023-xxx.csv LOG-01-000-xxx-xxx.csv LOG-01-003-xxx-xxx.csv LOG-01-004-xxx-xxx.csv LOG-01-011-xxx-xxx.csv LO…
-
- 0 odpowiedzi
- 1,2 tys. wyświetleń
-
-
Siema wie ktoś jak w lifcie 2003 rok zrobić, żeby podświetlenie radia i samo radio włączało się po zapłonie? Radyjko Audi Concert II, licznik pol fis 2 kostkami. Ogólnie sytuacja taka, że po zaprogramowaniu nowego licznika przestało to się włączać, ale słyszałem że można dociągnąć przewody, Potrzebuje schematów pinów jak to ogarnąć.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,3 tys. wyświetleń
-
-
IMG_3060.mov Witam odkąd kupiłem a3 zmagam się z przedstawionym na filmie problemie. Od ok. 1100 do 1400 obrotów występuje metaliczny dźwięk spod maski jakby jakiś element rezonował, dzieje się to na każdym biegu. Co to może być?
-
- 0 odpowiedzi
- 1 tys. wyświetleń
-
-
Witam, od niedawna stałem się posiadaczem a3 1.8t Quattro. Zakupiłem autko z huczącym łożyskiem w lewym przednim kole. Wymieniłem łożysko, lecz teraz słychać podczas jazdy pulsacyjne chrobotanie też jakby w przednim lewym kole. Im szybciej jadę, tym ten dźwięk się nasila. Może macie jakieś pomysły, lub doświadczenia z czymś takim? Sprawdzalem z mechanikiem na podnośniku przeguby itp, wszystko wydaje się w porządku.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Jestem (nie)szczęśliwym posiadaczem Audi A3 8L 1.6 102km z 2002r, przebieg niby 216k ma chwilę obecną, choć pewnie coś było grzebane. Od wymiany oleju minęło 4000km, a do tej pory dolalem ponad 2,5L oleju, jeżdżę na 5w-30, czyli taki jaki był wcześniej zalany przez wcześniejszego właściciela - auto ściągnięte z Niemiec. Auto nie kopci, nie dymi. Silnik pracuje prawidłowo, nie zauważyłem także żadnych wycieków oleju, silnik był myty specjalnie aby właśnie zobaczyć czy nie ma żadnych. W zbironiczku wyrównawczym nie zbiera się olej. Nie znam się za bardzo na mechanice, dlatego chciałbym zasięgnąć jakichś porad co w tej sytuacji zrobić.
-
-
- 2 odpowiedzi
- 5,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, od jakiegoś czasu przestała mi się podnosić wskazówka temperatury oleju, zdarzy się raz na 50 razy, że zadziała, ale i tak spadnie. Ktoś ma jakiś pomysł? Audi a3 8l 1.9tdi 98r
-
- 0 odpowiedzi
- 1 tys. wyświetleń
-
-
-
Witam mam a3 8l 1.6 BFQ, sypie mi co chwile wiele bledów, zapala się EDC i odcina moc. Odpalam wtedy na nowo samochód i na jakiś czas jest ok. (ECU już wyciągałem i sucho tam, kości tak samo suche) Lista Błędów: 17811 - Układ EGR: Różnica Regulacji - stały 17851 - Zawór EGR: zbyt niski sygnał - nieciągły 17796 - Moduł sterowania: usterka wewnętrzna - nieciągły 18047- Czujnik położenia pedału przyśpieszenia: sygnał niestabilny - nieciągły 18041 - Czujnik położenia pedału przyśpieszenia 2 - sygnał za niski - nieciągły 16725- Obwód czujnika pozycji wału rozrządu: sygnał nierealny - nieciągły Ktoś wie o co tu chodzić może? Szukać czegoś…
-
- 1 odpowiedź
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Posiadam audi a3 1.6 z 1999r, wystrzeliła mi poduszka pasażera w fotelu z przodu. Poduszka wymieniona czy trzeba też wymienić napinacz pasa pasażera i modul poduszek aby skasować błędy i nie paliła się kontrolka airbag. W sterowniku zapisane mam błędy 00595-crash data i 00532 za niskie napięcie.
-
- 1 odpowiedź
- 1,3 tys. wyświetleń
-
-
Cześć wszystkim znalazłem u siebie wyciek plynu chlodniczego czy ktos sie orietuje skad to moze byc? Jest to po stronie rozrządu. Silnik 1.8 t rocznik 2000 kod silnika AUM. ?
-
-
- 1 odpowiedź
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Od miesiące posiadam a3 8l. Auto tylko na dojazdy. Chciałem wymienić obudowę kluczyka. Kupiłem nową przełożyłem wszystko ale już nie szedłem do auta.auto było zamknięte. Rano podchodzę. Pilot nie działa oczywiście. Wkładam do zamka a tam zonk. Kluczyk nie pasuje do żadnego zamka. Udało mi się dostać do środka. Drzwi przód otworzone. Wlew i klapa zamknięta. Nie reaguje na przycisk na drzwiach.macie jakieś pomysły.dodam że nie chce nic dużo inwestować w to auto
-
-
- 1 odpowiedź
- 1,5 tys. wyświetleń
-
-
Przychodzę z problemem A3 8L 1.6 AKL benz+gaz Męczy mnie błąd 00533 - regulacja prędkości jałowej Od czasu odkąd pojawił się błąd : -Auto świrowało na postoju na gazie, więc wizyta u gazownika bo wypadł termin serwisu gazu (filtry itp). Dowiedziałem się ,że reduktor puszcza gaz .. -Zregenerowałem sobie reduktor (membrana , uszczelki itp) -Wymianilem wszystkie uszczelki kolektora ssącego, bo myślałem , że dostaje lewe powietrze -Wymieniłem kable zapłonowe i świece , bo kabel miał przebicie , a jak już to rozebrałem to i świece wymieniłem , bo miały 12k nalotu. Dzisiaj wszystko złożyłem do kupy i wszyst…
-
- 1 odpowiedź
- 1,6 tys. wyświetleń
-