Audi A3 8L (1996-2003)
Forum Audi A3 8L. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
201 tematów w tym forum
-
Witam mam pytanei na zegarze temperatura po przekreceniu kluczyka zaczyna sie od 70 stopni a po przejechaniu paru km temperatura rosnie do 100 stopni i sie zatrzymuje . Bylem u mechanika i sprawdzil mi czujnik ( stwierdzil ze jest dobry )oraz podpia pod komputer samochodowy i nic mu nie wyszlo tylko stwierdzil ze jest to winna zegarów czy jest to mozliwe mialem juz wczesniej wymieniany procesor bo wskazowka od paliwa sie zawieszala . Prosze o jakies informacje jesli ktos mial podobne przypadki
-
- 3 odpowiedzi
- 10,5 tys. wyświetleń
-
-
Dobry wieczór! Mam takie pytanie. Czy mogę sobie wymienić w moim Audi wszystkie żarówki do kierunkowskazów na LED (oczywiście pasujące i w kolorze pomaranczowym). Glownie mi chodzi o to czy to będzie zgodne z prawem? Z góry dziękuję za odpowiedź
-
- 0 odpowiedzi
- 5 tys. wyświetleń
-
-
Mam problem z moim nowym Audi. Moje Audi jest z 2000r. z silnikiem 1.9 TDI. Nie mam komputerka, w prawej manetce nie mam nic do ustawiania. Na wyświetlaczu od początku górny był pusty, a na dolnym pokazywało się temperatura, a przed startem auta robiło się jakieś sprawdzania (olej itp., na końcu pokazywał się napis OK). Ponadto przy otwartych drzwiach na tym wyświetlaczu pokazywało, że są otwarte drzwi. Po lewej stronie mam godzinę i datę, a po prawej aktualny trip i całkowity przebieg. Autko stało od soboty, aż do dzisiaj. Dzisiaj wsiadłem do auta i po przekręceniu kluczyka na zapłon nagle zresetowały mi się godzina i data oraz aktualny trip. A ten dolny wyświetlacz na ś…
-
- 3 odpowiedzi
- 12,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie. Zakupiłem dzisiaj Audi A3 1.6 w benzynie z roku 2002, ze 101 PS-ami. Problem pojawił się już tuż po ruszeniu na ulice . Auto szarpie i nie wchodzi dobrze w obroty przy pełnym gazie ( jakby się dławił ) Przy spokojnym operowaniu gazem, auto da się normalnie prowadzić , ale tylko wtedy gdy nie trzeba jechać pod górkę . Podczas tego ( dławienia się ) czasami zacznie na chwilę normalnie przyspieszać i wchodzi w obroty, lecz za moment jest to samo . Przy postoju na biegu jałowym, obroty czasami lekko spadają ( Mniej więcej o 100-200 ) . Gdy cała ta sytuacja zaczęła się dziać zapaliła się żółta kontrolka od silnika i ESP. Byłem w warsztacie na odczytywanie błę…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
A więc zaczynamy... Witam. Od zakupu nie mogę rozwikłać gdzie leży usterka w moim A3 8L 1.8T + LPG AGU 1999r. Problemem jest cykający przekaźnik pompy paliwa po przekręceniu zapłonu. Auto normalnie odpala jedynie wyjątkiem jest moment kiedy odpalam silnik podczas cykania przekaźnika - trzeba zakręcić trochę dłużej ,dlatego iż podczas cykania pompa paliwa pracuje w rytm przekaźnika. Przekaźnik zwiera i rozwiera. Po kilku próbach włączenia zapłonu (nie uruchamianiu silnika ) przekaźnik zaskoczy. Do diagnostyki posiadam kabel od Viakena i program VCDS Lite. Błędów nie mam żadnych na żadnym sterowniku. Teraz co już wymieniłem aby w…
-
- 0 odpowiedzi
- 3,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam Wszystkich. Moje audi to 1.6 bezyna+gaz 101km 1998r. A wiec moj problem wyglada tak(na gazie i benzynie silnik cieply czy zimny dokladnie to samo sie dzieje,że jak silnik pracuje na wolnych obrotach i dodam gaz w podloge to na poczatku obrotw zaczyna tak przerywac takie pojedyncze przerywanie potem dalej juz sie wkreca... i przy zakupie gosciu mowil zee juz dlugo mial ten problem...zmienial przpelywke czujniki sonde czujniki polozenai walu i walkow i ze nadal to samo ale mowi o jednej rzeczy ktora ponoc przy dodawaniu gazu ma sie wsuwac a sie nie wsuwa tylko nie wiem co to jest wyglada jak jakies podcisnienie czy cos o ten bolec mi chodzi co jest na zdjeciu.i z…
-
- 0 odpowiedzi
- 5,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam Proszę mi powiedzieć co to jest zaznaczone strzałką na turbinie? Bo mam wrażenie że z tego mi leci olej. Mam audi A3 110 silnik AHF z 1997 roku.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam od kilku dni moje Audi A3 1.9TDi straciło moc, gdy wciskam pedał w podłogę dosłownie nic sie nie dzieje , brak mocy a turbina zaskakuje dopiero przy 2700 obr. na drugim biegu. Sytuacja sie powtarza za każdym razem po ponownym uruchomieniu silnika. Dodam że jakieś 4 m-ce temu , wyczyściłem EGR który okazale był po prostu brudny! Auto po czyszczeniu zachowywało się żwawiej jak przed czyszczeniem. wracajac do problemu podłączyłem samochód pod VAG-COM i wyskoczyły 3 błędy . Które po skasowaniu powracaja. o ile pierwszy zwiazany z wentylatorami bezpośrednio nie dotyczy problemu o tyle dwa następne wydaje mi się że już na pewno. Znajdzie sie ktos doswiadczony w temacie…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
Mam audi a3 z 1998r 1.6 benzyna, jakiś czas temu w czasie użytkowania gdy stanąłem na światach auto mi zgasło, odpaliłem ponownie lecz słyszałem ze już jakoś z oporem, gdy ruszyłem zorientowałem się ze auto straciło moc na jedynce musiałem mieć 3/4tyś obrotów żeby w miarę ruszyć tak jakby sprzęgło duże obroty a auto ledwo przyspieszało, ale zauważyłem gdy auto postoi ostygnie to ma moc gdy ruszam, dzieje się tak jak silnik się nagrzeje do swojej temperatury na wskaźniku 90stopni auto gaśnie i od nowa to samo. Miał ktoś taki problem ?
-
- 0 odpowiedzi
- 3,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam Kupiłem A 3 bez książki serwisowej. Czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć czy w jakiś sposób mogę sprawdzić kiedy był robiony rozrząd? Po numerze WIN raport nie pokazuje serwisu. Będę wdzięczny za informację.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
Wie ktoś może Audi A3 8l Anglika od 2001 do 2003 silnik 1.9 TDI 130 KM. Bo ja posiadam wersja europejska. Bo silnik i podzespoły mam w całkiem dobrym stanie. Ale niestety Karoseria nie jest za ciekawa, a byłem u blacharza i mi powiedział że się nie opłaca robić. I chciałem zrobić przekładkę. Albo gdzieś się postarać w miarę ogarniętą całą karoserię. Jak by wam się odbiło, gdzieś coś o uszy w miarę ogarniętym stanie, to by był wdzięczny o jakieś info. Jeszcze dodam że może być delikatnie puknięte ale najlepiej w przód. A jeśli chodzi o kolor, to najlepiej czarny.A jeszcze jedno pytanko wie ktoś może takie same alufelgi. Tylko że rozstaw śrub 5x112 bo te na zdjęciu mają 5x…
-
- 0 odpowiedzi
- 3,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam, jestem tu nowy. Mam od niedawna Audi A3. Mam mały problem. Włączyłem muzykę na full i w pewnym momencie dolne głośniki w drzwiach przestały grać. Grają tylko te malutkie u góry koło klamek. Nie wiem co robić?
-
- 2 odpowiedzi
- 3,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam taki problem nie dawno zobaczylem ze jak zostawie otwarte drzwi w aucie, do strasznie drgaja bez wlaczonej klimy, jak wlacze klime to drgania sa jeszcze wieksze, odczuwalne jest to na calej budzie i na kierownicy chcialem sie zapytac czy to moze byc kolo dwumasowe ? Jaki jest koszt wymiany, i czy musze wymieniac cale sprzeglo ? I czy moge dalej jezdzic autem? W aucie byl wymieniany silnik, bo w poprzednim byl pekniety blok silnika..czytalem i tym na innych forach ale za duzo mi to nie dalo. Kolejny problem to spalanie, zatankowalem ostatnio pol baku i zrobilem zaledwie 140 km. A jezdzilem spokojnie. Prosze o pomoc i pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam Mam pytanko. Mam problem z sensorem w prawym przednim kole.. Jak mam go znaleźć tam ? Bede chciał sprawdzic co jest bo czasem mi blad od abs i esp wyskakuje Pozdrawiam
-
- 1 odpowiedź
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Poszukuję dekielka do alufelg - NR OEM 8ZO.601.165 F. Posiada ktoś taki na zbyciu? Brakuje mi jednego. Poniżej zdjęcia ów dekielka. Pozdrawiam.
-
- 0 odpowiedzi
- 4 tys. wyświetleń
-
-
Od jakiego czasu zauwazyłem że na wolnych obrotach faluje mi silnik, czy wiecie co może być tego przyczyną ?? Pozdrawiam
-
- 6 odpowiedzi
- 20,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam! Mam problem z wyskakującym błędem 525/537. Sonde wymieniałem 2 razy, ostatnio miesiąc temu a nadal wyskakuje błąd. Proszę o opinie na ten temat.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
-
Witam jest to mój pierwszy post i mam następujący problem z Audi A3 1,6 102km 2001r A mianowicie wczoraj rano wsiadam do samochodu i przekręcam stacyjkę na zapłon i nie świecą sie kontrolki check i komputer pokładowy oraz przebieg. Przy czym nie dało odpalić się samochodu. Rozrusznik kręci pompe paliwa też słychać. Odpala na sekundę i gaśnie. Po czym sprawdziłem wszystkie bezpieczniki pod maską są ok. Również wszystkie bezpieczniki w kabinie miernikiem posprawdzałem i są ok. I nagle się samo naprawiło po chwili. Chek się świecił i wszystko inne. Później stało sie to samo co rano znowu poruszałem bezpiecznikami i zadziałało. Odpiołem klemy od akumulatora przecz…
-
- 0 odpowiedzi
- 3,7 tys. wyświetleń
-
-
Jestem posiadaczem Audi A3 1.9TDI 110 km z roku 2001 . Mam problem z odpalaniem samochodu jak przychodzi okres zimowy podczas odpalania samochód szarpie . Pompa paliwa została zregenerowana , świece są dobre , Niewiem gdzie szukać przyczyny . Proszę o pomoc .
-
- 0 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam problem z moja audunią i postanowilem zaczerpnac porady a mianowicie.Po dlugim postoju lub po nocy mam problem zeby zapalic krece raz to czasami mi silnik sie zatrzyma,wiec krece dalej i jak odpali to jest uczucie jak by nie palil na wszystkie topki i gdy go zgasze i odpale ponownie to jest ok.wymienilem juz wiele czesci ktore mogly miec wplyw ma odpalanie i odwiedzilem juz kilka warsztatow i w kazdym mowili co innego,ale jezeli sie nagrzeje i wskoczy na gaz to automatycznie chodzi rowno wymienione mam swiece,kable,cewke,czujnik temperatury,czujnik walka rozrzadu i walu korbowego.Po podlaczeniu pod vag pokazuje mi kilka bledow:wyskakiwanie zaplonu na pierwszym c…
-
- 0 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
-
-
Witam posiadam audi a3 1.6 102KM kupiłem go w styczniu okazało się że bierze olej zdecydowałem się na wymianę pierścieni olejowych gumek na zaworach i szlifowanie zaworów ale cóż jak brał olej tak bierze dalej ok 700mln na tysiąc km mechanik mi powiedział który mi to robił że cóż nic nie da się zrobić bo nie powinien po tej naprawie brać oleju Mechanik Olej wymienił na castrol 5w-40 3C
-
- 0 odpowiedzi
- 3,3 tys. wyświetleń
-
-
Szarpanie podczas jazdy, najbardziej wyczuwalne na 2 biegu przy 1100 do 1250 obr. Przestaje szarpać jak mocniej przygazuję,mniej wyczuwalne na trzecim, na biegu jałowym w ogóle. Na VAGu błędów brak, zapłon książkowy, dawka paliwa prawidłowa, mapa oryginał. Pompa paliwa została sprawdzona działa prawidłowo. Kupiłem auto miesiąc temu. Po zakupie oczywiście wymieniony rozrząd, olej, filtry, płyn chłodzący. Poprzedni właściciel zaślepił EGR. EGR sprawdziłem działa prawidłowo, podłączylem go tak jak ma być, bez rezultatu. słyszałem że czasami wstawiaja blachę i zaślepiają całkiem recykulację spalin. Tego jeszcze nie sprawdziłem, nie wiem czy gdyby tak było czy miało by to j…
-
- 0 odpowiedzi
- 3 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie kupilem niedawno audi a3 z 1998roku 1.9TDI 110KM i przestal mi sie swiecic komputer pokladowy. Tu wlasnie pojawia sie moje pytanie: jaka jest tego przyczyna i jak moge usunac te usterke??
-
-
- 8 odpowiedzi
- 8,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam , mam problem z zakodowaniem /programowaniem "scyzoryka". Może opiszę swój problem od początku krok po kroku. Jakieś 2 miesiące temu mój scyzoryk miał nieprzyjemny upadek z 3 piętra . w skutek tego cały się nazwijmy to delikatnie " otworzył" wydawało mi sie że pozbierałem wszystkie części . Tj , grot z plastikiem gdzie znajduje sie immobiliser , obudowę z płytką , koszyczek na baterie oraz jedną baterię . Wydawało mi sie że powinna być jedna. jak sie domyślacie pilot nie działał , myślałem ze uszkodziłą sie płytka. Tak więc zmuszony byłem do otwierania auta z grotu. Jednakże niedawno dowiedziałem sie ze powinienem mieć dwie baterie . także wczoraj ku…
-
- 0 odpowiedzi
- 5,8 tys. wyświetleń
-