Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A3 8L (1996-2003)

Forum Audi A3 8L. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez Bordo,

Dzień dobry, mam trywialny problem, lecz nie znam się za bardzo na mechanice, więc chciałbym dopytać. Nie świeci mi jedno światło mijania, kupiłem żarówkę żeby ją wymienić, aczkolwiek nie wiem jak się do niej dostać, bo nie ma jej na wierzchu. Chciałem zapytać czy konieczne będzie wyciągnięcie lampy? Dziękuję za odpowiedź. Dołączam zdjęcie poglądowe.

• Like
    • 1 odpowiedź
    • 10 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez MAT8l,

Ma ktoś pomysł albo miał taki problem . Mianowicie odpalam rano silnik , ruszam normalnie a audi szarpie jakby miało zaraz zgasnąć i ma tak dopóki nie złapie temperatury . Jak już złapie to wtedy jest ok nic nie szarpie . Dzieję się tak tylko na zimny silniku zawsze po nocce czy dłuższym postoju . U mechanika byłem nie raz ale rozkłada ręce , poduchy i wszystko całe . Ręce opadają więc prośba do was pomóżcie . Sprzęgło wykluczam bo i na ciepłym też by szarpało a nie szarpie .

• 0 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń
  3. Cześć, mam problem z Audi A3 8L po lifcie w wersji 5d po przekładce z anglika. Mianowicie auto nie widzi otwarcia przednich drzwi. Styczniki w zamkach są sprawne, wszystko jest podpięte. Na fisie pokazuje tylko otwarcie tylnych drzwi, przednie zero reakcji, nawet podświetlenie nie działa. Pompka z modułem w bagażniku jest sprawna. Auto nie było przekładane przeze mnie ale sprawdzałem wszystkie kostki i połączenia i jest tak jak powinno być. Sprawdzałem vagiem i nie wykazał żadnych błędów.

• 0 odpowiedzi
    • 1,9 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez wiktor85,

Dzień dobry mam problem ze swoim autkiem a mianowicie mam problem z rozruchem na początku myślałem że to rozrusznik ale oddałem go do regeneracji i stwierdzono że jest sprawny. Czy ktoś mógłby mi pomóc w zdjagnozowaniu tej usterki?

• 0 odpowiedzi
    • 2,1 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez barecki23,

Witam szukam nowego aku do mojego 1.9tdi słyszałem ze te mają dobrą renomę ale chciałem jeszcze was zapytać o opinie ewentualnie jakieś inne propozycje ? https://specpart.pl/specpart-akumulator-74ah-720a-forse-p-wysoka.htmlhttps://specpart.pl/specpart-akumulator-74ah-720a-forse-p-wysoka.html

• 2 odpowiedzi
    • 4,6 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez Slawciol1986,

Witam. W moim samochodzie zaobserwowałem dziwne skoki temp. W czasie jazdy czasem temp podniesie się nagle z 102 stopni na 120 po czym nagle spadnie do 90. Obserwuję kanał 49 na klimatroniku i podnosi się niespodziewanie również na zegarze. Wymieniłem termostat czujnik cieczy chłodzącej. Czasem przejadę 50, km i nic a czasem po 10 zaczyna wariować. Zaobserwowałem ze jak pokazywało temp 120 i włączył się alarm to wąż za termostatem był letni. Więc niewiem czy to faktyczna temp. Wydaje mi się również że nie ma możliwości aby temp że 120 spadła w kilka sekund. Moje audi to A3. Silnik 1.6 mpi

• 0 odpowiedzi
    • 2,4 tys. wyświetleń
  7. Witam chce usunąć oznaczenia ze swojej karoseri "a3" i "1.6" jak zrobić to dobrze żeby nie uszkodzić lakieru i nie zostały żadne ślady??

• 0 odpowiedzi
    • 2,2 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez Kamil1107,

Część potrzebuje pomocy w określeniu nazwy tego wężyka oraz prosiłbym o powiedzenie za co on odpowiada. z góry dziękuje

• Like
    • 1 odpowiedź
    • 2,8 tys. wyświetleń
  9. Witam wszystkich mam ogromny problem z montażem pierścienia trzymającego wkładkę zamka od strony kierowcy. W załączniku zdjęcie tego pierścienia. Wymieniałem drzwi i przełożyłem wkładkę na poprzednia niestety po założeniu tego pierścienia wkładka jednak wypada. Ktoś z was ma może jakiś filmik lub patent jak to założyć.

• 0 odpowiedzi
    • 2,7 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez Liliti,

Cześć mam problem z pacjentką Audi a3 8l rocznik 98 105 KM Audi ma rozladowany aku ale od dwóch dni pojawiają się nowe problemy mianowicie po przekreceniu kluczyka mrugają kontrolki oraz słychać takie dziwne cykanie samochód od jakiegoś czasu nie wyjeżdża. Dodatkowo stojąc na miejscu po jakimś czasie pojawiła się kontrolka od abs wie ktoś jaka jest prawdopodobna przyczyna? Czy to całkowicie rozladowany aku?

• Like
    • 1 odpowiedź
    • 3,2 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez 379ptp4ms,

Witam, szukam radia z możliwością podłączenia cyfrowej zmieniarki do mojego A3 8L z 1996 roku. Oryginalne radio nie ma tego wejścia. Chcę podłączyć do niego moduł Bluetooth, ponieważ transmitery kasetowe mają okropną jakość dźwięku i przebicia. Jest ktoś w stanie poradzić mi jakie radio należałoby zakupić? Inne funkcje nie mają dla mnie znaczenia, ponieważ nie słucham nic oprócz muzyki z telefonu w aucie. Dodatkowo: czy ktoś wie jak otwiera się schowek w drzwiach? Nie widzę jakiegoś oczywistego sposobu, a nie chcę ciągnąć na siłę

• 0 odpowiedzi
    • 2,4 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez Jarek12,

Witam posiadam audi a3 l8 z 1999r silnik 1.9 tdi i ciekawi mnie czy cos jest nie tak w silniku czy tak ma być mianowicie 1.9 tdi katalogowo ma przyspieszenie ponad 12 sekund do setki moj robi to w 18 sekund z prędkością max w katalogu jest podobnie wynosi ona 181km na godz u mnie jest to 150...turbina siada wtryski? A moze cos innego wie ktoś cos na ten temat?

• 0 odpowiedzi
    • 2,5 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez MichalABG,

Witam, w A3 znajomej został uszkodzony próg, jest on wykonany z plastiku/materiału podobnego do plastiku. Na początku myślałem, że jest to zwykła nakładka tuningowa lecz gość, który handluje takimi nakładkami twierdzi, że jest to cały oryginalny próg w tym aucie. Nigdzie takiego nie mogę znaleźć, ciężko mi też uwierzyć że jest to oryginalny próg bo nigdzie indziej takiego nie wiedziałem a dziewczyna chce to naprawić bo jednak szpeci auto. Jakie pomysły na ten problem? Rzeczywiście trzeba wycinać ten próg i wstawiać nowy fabryczny czy jak to widzicie? Jestem zielony w temacie blacharki stąd pytanie na forum. Czy może też jest szansa, że jakis artysta magik dopasuje cześć p…

• 0 odpowiedzi
    • 4,8 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez SuChY619,

Witam, mam problem mianowicie chodzi o to, że nie działają przyciski żeby ustawić lusterka myślałem, że to bezpiecznik ale są dobre w czym moze byc problem?

• 0 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez Michasko,

Cześć, Mam problem z moim audi, a mianowicie z okolic sprzęgła dochodzi dziwne stukanie, tak jakby uderzać metalem o metal. Dodam, że sprzęgło jest do wymiany. Podczas jazdy, jak zacznie stukać, wcisnę sprzęgło i stukania nie ma. Podczas jazdy przenosi i słychać jakby stukało w prawym kole (w rytm obracającego się koła). Jak jest na luzie i na ręcznym to słychać ciche stukanie i już wtedy można stwierdzić, że dochodzi z okolic sprzęgła i tak samo po wsićnięciu sprzęgła tego nie ma. Nie stuka zawsze, tylko co jakiś czas. Nagrane mam, ale tylko na messengerze w formie audio niestety Czy to wina wyłącznie zużytego spzęgła, a jak nie, to co to może być? Dzi…

• 0 odpowiedzi
    • 2,4 tys. wyświetleń
  16. Ostatnio spotkała mnie niespodzianka. Po kilkunastodniowym postoju samochodu akumulator rozładował się do zera. Samochodu nie można otworzyć ani z pilota, ani kluczem. Przeczytałem na różnych forach internetowych, że nie tylko mnie taka niespodzianka spotkała. Dziwiło mnie, że kluczem nie można otworzyć ani zamknąć. To znaczy można ale przy sprawnym akumulatorze. Dmuchnąłem do zamka płynu typu WD40. Nic to nie pomogło. Na drugi dzień kiedy zabierałem się do bardziej siłowego otwarcia okazało się, że kluczem bardzo łatwo się otwarło. Przypuszczam, że przy otwieraniu pilotem pracuje tylko część zamka. Pozostała część nazwijmy ją "mechaniczna" nie rusza się i rdzewieje. po k…

• 0 odpowiedzi
    • 2,9 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez Sweet Pea,

Witam, Posiadam a3 8l 1999. Jest jakiś problem z szybami. Każda z nich ma problemy z domknięciem się, podjedzie trochę do góry i później cała na dół. Muszę zamykać je lekko i 'na wyczucie'. Dodatkowo zasuwają się one do góry słabo jakby mocy nie miały. W dół natomiast bez problemów. Wszystkie 4. Ponadto tylnia prawa szyba za każdym razem gdy otwieram lub zamykam samochód się lekko uchyla. Strasznie dziwne. Dodam że nie działa też sterowanie lusterek co wg mnie wskazuję na problem z elektronika. Czy mam rację, czy może nie? Jest jakiś sposób by samemu to naprawić czy raczej potrzebna jest interwencja specjalisty? Dziękuję z góry i pozdrawiam

• Like
    • 1 odpowiedź
    • 3,1 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez Rzuber25,

Witam. Mam problem z haldexem a mianowicie wywala mi błąd 01155. Jeden komputer pokazuje pompkę drugi że coś ze sprzęgłem. Miał ktoś podobny problem? Audi a3 8l 1.8t quattro arx. Z góry dziękuję za pomoc :)

• 0 odpowiedzi
    • 2,8 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez Manianaa,

Cześć wszystkim, od dłuższego czasu mam pewien problem z moją audi a3, może ktoś zna temat i będzie w stanie doradzić. Kilka tygodni temu wymieniałam u mechanika nagrzewnice ponieważ auto mocno parowalo. Auto z przodu musiałbyc całe rozebrane. Po odebraniu auta przez około tydzień było wszystko w porządku, zaliczyłam nawet dłuższa jazdę. Z dnia na dzień po odpaleniu silnika zaczęły migać światła awaryjne, nie dało się ich wyłączyć. Sytuacja miała miejsce przez kolejne 2-3 dni. Przy każdym odpaleniu migały awaryjne. Kolejnego dnia auto nie odpaliło, dostawał obrotów ale nie odpalał. Akumulator został naładowany, po włożeniu auto nadal nie odpalalo. Auto…

• 0 odpowiedzi
    • 4,2 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez grzegorz0812,

witam czy drzwi lewa strona przód + błotnik i przedni zderzak będzie pasowało z przed lift do po lift ?

• 0 odpowiedzi
    • 2,4 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez JareX777,

Witam Mam nietypowy problem z moim audi otóz już drugi raz pękł mi prawy tylni wahacz dolny(jakieś 2000 km od wymiany) w czym może leżeć przyczyna ?

• 0 odpowiedzi
    • 2,1 tys. wyświetleń
  22. Witam, Mam pewien problem, iż na zimnym silniku strasznie nim trzepie i potrafi zgasnąć Gdy silnik się rozgrzeje to wszystko jest już okey. silnik 1.6 benzyna 98rok Na ZIMNYM: https://www.youtube.com/watch?v=AVyqkshui7E https://www.youtube.com/watch?v=dGT4dDWtKKs Na Ciepłym https://www.youtube.com/watch?v=S6L6iewfLNk

• 0 odpowiedzi
    • 1,9 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez Radzio93,

Witam wszystkich, Mam następujące problemy z moim autem: - brak mocy (ewidentnie czuć brak przyspieszania w zakresie obrotów ok. 3500-4000 rpm), do tego przyspieszenie ok. 11 s do 100 km/h (katalogowo 8,2 s) - zwiększone zużycie paliwa - czuć mocno benzyną - występuje błąd 16487 - Mass Air Flow Sensor (G70): Signal too High - obroty na biegu jałowym falują, czasem spadają tak mocno, że auto prawie gaśnie po czym idą wysoko w górę - obroty spadają mocno również podczas włączenia np. ogrzewania tylnej szyby, klimatyzacji, mocnego skrętu kołami - podczas gwałtownego wciśnięcia pedału gazu na wyższych obrotach czasem lubi zgasnąć (potem ciężko zapala, do…

• 0 odpowiedzi
    • 2,1 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez Łukaszmaciasz,

Co to może być po wyłączeniu swiateł i zgaszeniu silnika nie gasną wskazniki.A3 8l 2001 rok,Raz gasną a raz nie. Snapchat-463654901.mp4

• 1 odpowiedź
    • 3,6 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez agataaa,

Cześć. Otoż pewnego dnia zgubiłam , zerwało sie , nie wiem czy w dobra strone ide czy to jest dekielek czy naklejka. Ktoś mi poardzi co dalej z tym? Dziekuje i pozdrawiam :). Dam zdjecia

• 0 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.