Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A3 8L (1996-2003)

Forum Audi A3 8L. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez cygnus0,

Witam mam pytanie jestem szczęśliwym posiadaczem Audi A3 8L po lifcie z 2001 roku chciałbym podłączyć CB radio oraz konwerter DC 12V -5V 3A oto link ( http://allegro.pl/konwerter-dc-12v-5v-3a-15w-wyjscie-usb-adapter-i6371559816.html?reco_id=f43ae8ae-5d8a-11e6-9224-56847afe9799&ars_rule_id=802 ) tego mam 2szt. Chciałbym podłączyć to po stacyjce jak mam to zrobić i gdzie się wpiąć . Proszę pomóżcie .

• 3 odpowiedzi
    • 5,6 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez Mapedo,

Witam Stałem się nabywcą Audi A3 z 1999 roku 1,6 benzyna 101 km i jestem zakochany w tym autku <3 Chciałbym żeby mi posłużyło i bym chciał zmienić rozrząd proszę pomóżcie jakich części najlepiej szukać. Czy polecacie jakieś marki widziałem w ofertach że niektóre zestawy są z Pompami nie które bez czy warto tą pompę wymieniać?

• 0 odpowiedzi
    • 4,2 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez Jarek71,

Witam. Założyłem radio chorus do Audi a3 1,8T 2002r. Do tej pory był jakiś clarion i nawet grało. Dzisiaj pokazał mi się na wyświetlaczu napis ALARM. Czego on dotyczy? A druga sprawa jak ma wyglądać kodowanie takiego fabrycznego radia by na fisie były wyświetlane stascje radiowe?

• 0 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez fazii73,

Witam mam problem z moim audi A3 otóż rzucił palenie . Jedyny sposób w jaki go mogę uruchomić to psikając plakiem w kolektor ssący . Sprawdziłem już ciśnienie na cylindrach , zregenerowałem głowicę i pompki , zmieniłem rozrusznik , nowe czujniki wału i wałka , podmieniałem pompę tandemową , nowe świece żarowe , nowy filtr paliwa . Gdy audi odpalę z plaka chodzi idealnie równo nie trzęsie silnikiem nie ma zaniku mocy i jak zgaszę i chcę zapalić nic z tego posadzę akumulator i nie zapali . Proszę o jakieś podpowiedzi może wspólnymi siłami naprawimy to moje audi . Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi .

• 0 odpowiedzi
    • 1,9 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez Mate0,

Witam. Mam problem ze skokami temperatury stała temperatura to 90 stopni ale podczas jazdy temperatura bardzo szybko się podnosi do 110 albo nawet maksymalnie do 120. Po upływie kilku sekund temperatura bardzo szybko wraca do normy i znów rośnie. Potem wraca do normy i jest przez pewien czas OK. Wymieniłem czujnik temperatury ale nic to nie dało. Jeśli ktoś miał taki problem proszę o pomoc.

• 1 odpowiedź
    • 3,2 tys. wyświetleń
  6. Czesc chciałbym przyciemnic szyby w audi s3 w warszawie ktoś coś wie gdzie mogę to zrobić i jaka jest cena za tył i tylny bok ? thx

• 0 odpowiedzi
    • 3,6 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez ggmani90,

Witam mam pytanie czy ktoś wymieniał w audi s3 skrzynię na 6cio biegową czy są jakieś haczyki w tym zabiegu.???

• 0 odpowiedzi
    • 2,9 tys. wyświetleń
  8. potrzebuję instrukcję obsługi do AUDI 3 z 2002r. poj. 1,6 benzyna / w j. polskim/

• 1 odpowiedź
    • 3,5 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez kret2592,

Witam, wie ktoś co może być przyczyną, że po odpaleniu samochodu światło wewnętrzne tak jakby mruga delikatnie. po drugie radio nie włącza się poprzez przekręcenie kluczyka, tylko po odpaleniu auta. Wyłącza się także kiedy zapalam światła i po chwili włącza.po zmierzeniu miernikiem wydaje mi się że jest za małe napięcie tak jakby gdzieś uciekało. Proszę o pomoc

• 2 odpowiedzi
    • 8,6 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez milasw,

Witam, może ktoś miał podobny przypadek i pomoże, chodzi o to, że zamykając szyby od wewnątrz wszystkie zamykają się normalnie, chcąc to zrobić pilotem tylna lewa nie zamyka się w ogóle. Z góry dzięki.

• 0 odpowiedzi
    • 3,8 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez kosmita007111,

Otóz rozebrałem boczek dzwi kierowcy wszystko jest ok, slizgi są dobre nic nie jest zasniedziałe czy cos w tym rodzaju jednak szyba ledwo co sie domyka, silniczek jest sprawny, nawet jeśli pomagam ręką szybie sie domknąć nic to nie daję, wiec o co chodzi?

• 2 odpowiedzi
    • 7,1 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez asia1,

Witam , mam takie nietypowe pytanie....w ktorym miejscu w aucie znajde gasnice

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 9,9 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez miscic,

Witam . Mam audi a3 8l 1.6 w benzynie i mam taki problem gdyż podczas redukcji mam częsty problem z wrzuceniem biegu drugiego .Raz się uda a raz nie (bieg pierwszy tez sie zdarza mieć taki problem ) reszta chodzi dobrze . Wiecie w czym tkwi problem i ile jakby co może kosztować naprawa mniej wiecej . Pozdrawiam gorąco

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 4,7 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez bujas342,

Witam, Pękły mi dwa plastiki mocowania szyby przedniej, klipsy (te niebieskie na zdjęciu)... I Jakimś cudem nie potrafię ich nigdzie znaleźć... Ma ktoś pomysł gdzie kupić taki? Albo czym zastąpić? Albo spróbować wkręcić szybę "na żywca" w ślizg? P.S. Zdjęcie nie moje lecz znalezione na internecie w celu zobrazowania o co mi chodzi

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 9,3 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez wiktor_rn,

Witam! z godnie z tytułem (w mojej a3 1,9 tdi po lifcie) mam problem z alarmem, a mianowicie gdy zamykam samochód z pilota światła kierunków nie mrygają i po upływie 1 min. alarm zaczyna wyć. A jak otwieram auto kierunki mrugają. Może ktoś miał już ten problem. Alarm jest orginalny.

• 2 odpowiedzi
    • 17,8 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez bujas342,

Witam, Mam pytanko czy to możliwe bym miał uszkodzony termostat? Od jakiś 2-3 tyg widzę że temperatura na wskaźniku pokazuje 70-75 stopni w trakcie jazdy. Na postoju zagrzeje się do 90 stopni. Ale gdy ruszę i przejadę maks 1km spada znowu do 70-75 i stoi. Jedynie w trakcie jazdy do 90 nagrzewa się gdy jadę ze stałą prędkością 120 km/h przez dłuższy czas. Jakieś pomysły? Btw pytałem znajomego "Mechanika" (w cudzysłowiu bo nie wiem czy mu wierzyć) powiedział że mam bardzo dobre chłodzenie zamontowane i temu. Za każdą pomoc bardzo dziękuję! ---EDIT--- Problem rozwiązany. Nie słuchając się rad wymieniłem termostat i on okazał się winowajcą złego trzymania temperatury. Tem…

• 0 odpowiedzi
    • 4,1 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez crisss,

Witam i proszę o pomoc "kupiliśmy" z żoną autko jak w tytule rocznik 2000, jadąc ma się wrażenie że auto się męczy, głośno pracuje na tyle by zachować komfort jazdy chce się wrzucić wyższy bieg i to już przy 2k obrotów, moim skromnym zdaniem odczuwanie dyskomfortu powinno nastąpić pomiędzy 2,5-3k obrotów, przy 100km/h 5 jużwydaje się mało a 120km/h nie chce się przekraczać. pytanie czy to uzależnione jest od pojemności silnika?, od tego że jest instalacja gazowa? może jest ktoś z Poznania kto ma większy ogląd na sytuację i doradzi co można z tym autkiem jeszcze zrobić, pomoże w ustaleniu dokładnie wersji, gdyż słyszałem już wiele opinii często sprzecznych. z góry dziękuję…

• 0 odpowiedzi
    • 2,5 tys. wyświetleń
  18. Mam problem, Otóż pewnego razu zauważyłem, że pokrywa od oleju jest otłuszczona i podczas pracy silnika wyjąłem bagnet i z niego tryskał olej silnikowy. Bardzo mnie to zabolało. Mechanik stwierdził, że silnik jest już na wyczerpaniu (ma przejechane 230 tys. km - możliwe, że był kręcony) albo uszczelki na pierścieniach są do wymiany, ale niby nie opłaca się tego robić bo koszt wyniesie ok. 800zł a za 3-4 miesiące bedzie to samo... i kazał mi sie pozbyć samochodu.. Jestem zakochany w swoim aucie i na pewno go nie sprzedam. Myślałem też, że odma jest zapchana, ale mechanik stwierdził, że na pewno to nie przez odme.. Może Wy mi doradzicie co to może jeszcze być? Proszę o p…

• 1 odpowiedź
    • 3,7 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez albertaudia3,

Audi A3 8L 1.6 101KM Pomóżcie!!! jakies 2 msc temu wymienilem swiece i przewody bo nagle silnik zaczal chodzic na 3 garach, bylo podejrzenie przebicia na przewodzie od jednej swiecy bo byl oklejony tasma izolacyjna jak kupilem auto, wymienilem wszystkie przewody i swiece na nowe i od wymiany bylo wszystko ok az do wczoraj, znow zaczal chodzic tak jakby na 3 gary, nie ma przez to mocy takiej jak powinna byc i czuc jak trzęsie silnikiem tzn na biegu przy 1,5tys obrotow jak dodam gazu to sie troche muli i nie ma kopa, ponadto sprawdzilem olej i nawet nie maczala sie miarka, dolalem 1,5l tak aby bylo prawie max, wczesniej olej sprawdzalem jakies 600,700 km temu i bylo ok, czy…

• 0 odpowiedzi
    • 3,1 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez gromowin,

Witam. Mam problem z moim audi a3 1.9 tdi 90km agr. Zacznę od tego że jakis miesiąć temu pękło mi ucho od amortyzatorka napinacza paska wilelorowkowego, auto było mi potrzebne na zaraz a żaden mechanik nie chcial mi tego odrazu naprawic wiec postanowilem ze sam go wykręce(napinacz), wykrecilem go i pojechalem do mechanika i powidzial mi ze napinacz i amortyzatorek jest jeszcze dobry. W sklepie powiedzieli mi ze original kosztuje okolo 700 a jakis zamiennik 200 wiec postanowilem zespawac to ucho. Rolka napinacza tez zostala stara bo nie miala luzu. Wkręciłem to z powrotem w szystko było dobrze, tylko jedno mnie zastanawiało: dlaczego to sie urwało? przeciez nie tak samo z…

• 0 odpowiedzi
    • 3,9 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez antallitwin,

Mam pytanie, ale z góry przepraszam za jego niezbyt fachowy opis, ponieważ nie jestem ekspertem. Otóż problem polega na tym, że mam awarię procesora w licznikach (podobno jest to bardzo często spotykany problem). Objawia się to złą interpretacją sygnału temperatury płynu chłodniczego, a co za tym idzie włączanie wentylatorów w niewłaściwym momencie. A pech chciał, że wtedy kiedy były potrzebne to się nie włączyły i płyn zagotował mi się w samym środku potężnego korku i teraz mam do wymiany uszczelkę pod głowicą. Czy ktoś z forumowiczów spotkał się z takim problemem? Pozdrawiam.

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 10,7 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez AmdiA3,

Cześć, Kupiłem ostatnio swoje wymarzone Audi A3. Niestety nie nacieszyłem się nim długo, ponieważ po deszczu okazało się, że do samochodu wdarła się woda, która znajduje się na dywanikach od strony kierowcy i pasażera. Możecie powiedzieć, że sam mogłem wnieść wodę. Dlatego wysuszyłem dokładnie dywaniki i poczekałem do następnego deszczu. Niestety okazało się, że dywaniki znowu były mokre. Ktoś ma jakiś pomysł?

• 2 odpowiedzi
    • 9,9 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez sobczak1876,

Czy ktoś z Was posiada schemat instalacji elektrycznej do Audi A3 8L?

• 4 odpowiedzi
    • 12,5 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez AmdiA3,

Zauważyłem, że na nierównościach stuka mi boczna szyba. Gdy opuszczę ją na sam dół, to nic nie słychać. Nie słyszę też żadnych innych hałasów oprócz tego stukania. Ktoś ma jakiś pomysł co może być przyczyną takiego stanu rzeczy?

• 0 odpowiedzi
    • 4,5 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez sobczak1876,

Muszę wymienić cewkę zapłonową w mojej A3. Czy orientujecie się jakiej firmy cewkę najlepiej kupić i jaki jest koszt jej wymiany?

• 0 odpowiedzi
    • 7,5 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.