Audi A3 8L (1996-2003)
Forum Audi A3 8L. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
201 tematów w tym forum
-
Witam serdecznie. Potrzebuję waszej pomocy od jakiegoś czasu borykam się z problem ciężkim do opisania. W okolicy nie ma żadnych fachowców którzy mogli by naprowadzić mnie na awarie jaka powstała w mojej skrzyni biegów automatycznej fdh, mianowicie podczas jazdy skrzynia dziwnie się zachowuje (z góry mówię że ciężko mi to wyjaśnić) skrzynia przy dodawaniu gazu nie zależnie czy płynnie czy gwałtownie szarpie/podskakuje (porównywalne do gubionej trakcji). Przeszukałem fora dopytywałem się, polecono mi zmianę oleju z filtrem. Po zdjęciu miski nie zauważyłem żadnych opiłków w niej prócz szlamu . Po wymianie (stan przelewu prawidłowy) skrzynia jeszcze bardziej zaczęła szarpać …
-
- 0 odpowiedzi
- 4,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie posiadam audi a3 8l z 1998 roku o pojemności 1.6 od jakiegoś czasu mam problem taki że rano odpalając silnik obroty wchodzą na blisko 2500 po czym spadają do około 600 po czym auto gaśnie. I tak kilka razy. Gdy silnik jest rozgrzany problemu nie ma. Wymieniałem przepustnice kable świece sprawdzałem kompresję. Nic nie pomaga auto zachowuje się tak samo na gazie jak i na benzynie. Ma ktoś jakiś pomysł co to może być??
-
- 0 odpowiedzi
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Mam problem z chlodniczka klimatyzacji w audi a3 8l 1.8 z 2000r. Czy znacie sposób zeby wyjąć bez demontażu deski rozdzielczej?
-
- 0 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam.Otrzymałem w darze ten model Audi który jest w dobrym stanie poza tylną klapą.Otóż brak w niej całego tylnego zamka.W związku z tym mam prośbę o pomoc w znalezieniu kompletnego zamka razem z kluczykiem.Na allegro są, tylko bez kluczyka do wkładki. Jeżeli macie Panowie taki komplet lub znacie link do aukcji to bardzo proszę o informację.Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam pytanie ponieważ borykam się z wymiana parownika klimatyzacji a w zasadzie chodzi o jego wyjęcie po demontażu schowka oraz wiatraka nawiewu mam problem z wyjęciem , o ile prawa strona plastikowej obudowy odchodzi w dół to lewa ma problem , rurka odpływu tez przeszkadza , czy konieczna jest większa ingerencja ( demontaż półki ) czy uda się inaczej o czym nie wiem aby dolna cześć opuściła się na tyle aby wyjąć parownik , dziekuje za odpowiedz i porady .
-
- 0 odpowiedzi
- 4,6 tys. wyświetleń
-
-
Wymienial ktoś konsole z przedliftu na polift? Konsola 2din pod radio
-
- 0 odpowiedzi
- 3,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam problem z moja audi ostatnio pojechało do mechanika na wymianę złącza elastycznego za turbo ,które po prostu już miało koniec swojego żywota oraz wymianę środkowego tłumika. Problem był taki że audi wcale nie miało mocy ledwo jechało o swoich siłach , do mechanika pojechało na holu od kolegi, wymienił złączę ,zrobił katalizator na pusto , wymienił czujnik ten przy filtrze paliwa przepraszam nie pamiętam nazwy poprawie jak tylko przypomnę sobie . Został również wymieniony cały komputer sterowania silnika bo stary został podobno zalany bardzo to dla mnie dziwne . Aczkolwiek teraz audi naprawdę ładnie pracuje na wolnych obrotach jedyny problem to strzały z wydechu …
-
- 0 odpowiedzi
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam Silnik pracuje na dosyć niskich obrotach ,jest to 600 oraz ma wahania obrotów ,które objawiają się podczas spuszczenia gazu np. wciskam pedał gazu rosną obroty z 600 na 2000 po czym spadają równomiernie po czym zatrzymują się na 1200 przez chwilę i znów spadają do 600. Proszę o pomoc z góry dziękuję :). Film który przedstawia problem z obrotami ---> https://www.youtube.com/watch?v=ebjeLGqZAjM
-
- 0 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam tak jak w temacie podczas jazdy zapalily mi się dwie kontrolki od ABS i konroli trakcji po chwili zgasly i znów wyskoczyly po ponownym odpaleniu silnika przez 2-3min było ok i znów się zapaliły , Podczas jazdy ze dwa razy gasną i znow wyskakują , dodam ze tak się stało po wyjęciu tylnej lewej lampy , wyjmowalem ją ponieważ wyskakiwal błąd od spalonej żarówki kierunku i świateł mijania , Tak samo było z żarowkami po przekreceniu zapłonu wyskakiwal błąd o żarówkach i po chwili gasł i tak za każdym razem przy zapaleniu silnika , teraz z zarowkami jest ok , Pojawiły błędy od ABS kontroli trakcji ma to jakiś związek ? , Proszę o pomoc , na razie nie mam możliwości jechan…
-
- 0 odpowiedzi
- 3,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam Mam problem ze skrzynią biegów podczas jazdy gdy wrzuciłem 3 bieg zgrzytło i jakby sam się wrzucił 4 bieg , lewarkiem można machać w każdą stronę bez oporu ciągle jest wrzucony 4 bieg . czy mogła paść cała skrzynia czy sam wybierak ?
-
-
- 6 odpowiedzi
- 7,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam Mam problem z moim Audi A3 1.8 125 KM. Samochód ma mało mocy ,po wciśnięciu gazu wogole nie czuć przyspiesznia,dopiero w pełnym momencie zaczyna ciągnąć na wysokich obrotach. Vag pokazuje następujący błąd: P0605 Ostatnio wymienione przepływomierz oraz czujnik położenia wału korbowego, świece.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam Mam problem z moim Audi A3 1.8 125 KM. Samochód ma mało mocy ,po wciśnięciu gazu wogole nie czuć przyspiesznia,dopiero w pełnym momencie zaczyna ciągnąć na wysokich obrotach. Vag pokazuje następujący błąd: P0605 Ostatnio wymienione przepływomierz oraz czujnik położenia wału korbowego, świece.
-
- 0 odpowiedzi
- 3,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Piszę tutaj po raz pierwszy, piszę również dlatego że nigdzie indziej nie udało mi się znaleźć odpowiedzi na moje pytanie. Mianowicie jak wymienić tylną, prawą lampę w tym samochodzie? Przeszukałem wszystko i nigdzie nie udało mi się znaleźć pomocy, wszędzie piszą tylko o lewej lampie co jest z lekka dziwne. Z góry dziękuję za pomoc.
-
- 0 odpowiedzi
- 3,7 tys. wyświetleń
-
-
-
Witam mam pytanie odnoście skrzyni bo zakupiłem ale bez jednego elementu który zaznaczyłem na zdjęciu w starej skrzyni jest to i pytanie czy można przełożyć?
-
- 0 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam podczas jazdy co jakis czas szarpie mi silnikiem odpala normalnie.dzisiaj po zdjeciu osłony z silnika zauważyłem wyciek oleju na kolektorze dolotowym.którego tam nie było jakieś 2 miesiące temu silnik był myty.co może dawać takie objawy.
-
- 0 odpowiedzi
- 3 tys. wyświetleń
-
-
WItam, posiadam taki problem: Nie chce odpalac na benzynie, tzn. włączy sie pochodzi chwili nie reagujac na gaz i gaśnie dopiero odpali za 10 razem z nogą na gazie ( musze trzymać na obrotach, na niskich gaśnie). Na cieplym tez ten problem ale odpala wczesniej tzn około 3 razu ale też z nogą na gazie. Jazda na benzynie jest tragiczna, szarpie i wydaje dziwne dźwieki spod silkinka przypominające uderzenia. Na lpg w trybie awaryjnym pali normalnie ale robi się zimno i nie chce go tak odpalać, jazda na lpg płynna bez zastrzeżeń. Po skanie wagiem wyskoczył błąd immo 17978 P1570 . Dodam ze do wymiany mam napinacz bo już słychac jak chodzi i wyciek chłodnicy ale dziś się tym za…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam Poszukuje rozwiązania dwóch problemów być może ktoś będzie w stanie pomoc Na początku posiadam audi a3 1.6 98r. Problem pierwszy tkwi w tym ze po osiągnięciu 90stopni spada temperatura rożnie do 70-80 i dalej nabija 90 i dalej tak samo drugi problem jest w tym ze przy 2 tyś obrotów do 3 tyś delikatnie szarpie i na każdym biegu.... Liczę ze ktoś pomoże lub nakieruje w którym kierunku iść Serdecznie Pozdrawiam Krzysiek.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Potrzebuje moment dokręcania śruby koła rozrządu wału korbowego mechanik zbyt lekko dokrecicl co spowodowało zerwanie klina i uszkodzenie zaworów. Do tego potrzebuje moment dokręcania głowicy Audi A3 1.6 AKL
-
-
- 2 odpowiedzi
- 6,4 tys. wyświetleń
-
-
Potrzebuje moment dokręcania śruby koła rozrządu wału korbowego mechanik zbyt lekko dokrecicl co spowodowało zerwanie klina i uszkodzenie zaworów. Do tego potrzebuje moment dokręcania głowicy Audi A3 1.6 AKL Dziękuję.
-
- 0 odpowiedzi
- 4,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Mam pytanie odnośnie oleju silnikowego. Jaki będzie odpowiedni do Audi a3 8l 1.6 benzyna. Niestety nie podano mi informacji jaki był wcześniejszy i dlatego pytam.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich. Dzisiaj zostałem posiadaczem Audi A3 z 2001 roku z silnikiem 1.9 TDI (74kW) - wersja z pompowtryskiwaczami. Nie jestem pewien jaki jest kod silnika, jest to AXR lub ATD ale nie jestem pewny, który kod i nie wiem jak to sprawdzić. Wraz z kupnem od razu nastało kilka problemów, które mogą oznaczać, że został kupiony trup na którego będzie trzeba wydać z góry drugie tyle co wartość auta :| Na początku gdy silnik nie był rozgrzany (tak mi się wydawało ponieważ wskaźnik temperatury wariuje) to wydawało się, że samochód jedzie żwawo, z przyśpieszeniem - tak jak trzeba. Na wjeździe do obwodnicy przycisnąłem auto do ok. 3 tys. na 1,2,3 biegu a…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam pomoże proszę, podczas jazdy moją Audi a3 wybuchły mi poduszki powietrzne co skończyło się wizyta w szpitalu na SOR-ze, telefony do serwisu, informacji, biura obsługi klienta kończą się odpowiedzią "nie wiem" Co mogę zrobić uszczerbek cielesny jest znaczny, autko w środku rozprute a na zewnątrz w całości bez żadnego uszkodzenia. Pomocy!!!
-
- 0 odpowiedzi
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
-
Witam forumowiczy , mam problem z drzwiami kierowcy . Drzwi są lekko przekrzywione : od dołu lekko odchodzą , zaś góra jest mocniej dociągnięta :/ Czy da się to jakoś wyregulować ??? Albo jaki jest inny sposób na wyrównanie tego :/
-
- 0 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
-