kruppen Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Witam, jestem posiadaczem audi A6 C7 od tygodnia i chcialem poprosic o rade w sprawie systemu start-stop. Po wlaczeniu silnika pojawia sie komunukat ze system start-stop chwilowo jest niedostepny i nie znika nawet po przejechaniu 200 kilometrow, a takze po wylaczeniu z przycisku i ponownym wlaczeniu. Jezeli po pojawieniu sie tego komunikatu wylacze silnik i od razu go wlacze ponownie system uruchamia sie poprawnie i dziala w praktyce rowniez, zadnych bledow nie ma . Czy normalne jest takie "podwojne zapalanie" zeby system zadzialal? czy jest to awaria?
toudi Opublikowano 30 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2016 Witam pewnie jakiś błąd u mnie w takim samym aucie mam problem z odpalaniem czasem nie odpali dopiero po 20 wcisnieciu start błedy pojawiaja sie gdy nie odpala kontroli trakcji hamulca postojowego światel cisnienia w oponach nikt nic nie wie co to
Maniek Man Opublikowano 19 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2016 Witam , chyba masz problem, nie jest to normalne. Nie znam się na tym , ale powinieneś się podpiąć pod komputer. Pozdro.
Garf_04 Opublikowano 23 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2017 kruppen u mnie pojawia się ten sam problem. Dodatkowo czasem mam również informację o awarii hamulca postojowego. Po ponownym załączeniu silnika problemy zazwyczaj kasują się. Czy podłączałeś się pod komputer? Czy problem nadal u Ciebie występuje? Ja jeszcze nie podjąłem żadnych działań, tym bardziej, że jak tylko nie zapomnę, to wyłączam system START-STOP
Krzysztof007 Opublikowano 8 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2018 Moim zdaniem to problem z akumulatorem. Nie trzyma napięcia i wówczas start-stop nie działa.
Rekomendowane odpowiedzi