Skocz do zawartości

Falowanie silnika na wolnych obrotach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przede wszystkim podłącz samochód pod VAG'a - jeżeli komputer nie wykaze żadnych błędów, wtedy spróbuj przeczyścić przepustnicę, natomiast jeśli to nie pomoże, to również przeczyść przepływomierz.

Pozdrawiam :)

Opublikowano

Przede wszystkim podłącz samochód pod VAG'a - jeżeli komputer nie wykaze żadnych błędów, wtedy spróbuj przeczyścić przepustnicę, natomiast jeśli to nie pomoże, to również przeczyść przepływomierz.

Pozdrawiam :)

Właśnie wróciłem od mechanika, okazało się że wystarczyło przeczyścić przepustnicę, więc rada się przydała. Teraz moje śliczne Audi a3 znowu płynnie pracuje.

Dziękuje i pozdrawiam

Opublikowano

Właśnie wróciłem od mechanika, okazało się że wystarczyło przeczyścić przepustnicę, więc rada się przydała. Teraz moje śliczne Audi a3 znowu płynnie pracuje.

Dziękuje i pozdrawiam

Zamiast do mechanika proponowałbym następnym razem wyczyścić samemu. Nic trudnego, sam czyściłem kilka dni temu nie mając zielonego pojęcia. Kilka rad:

1.Luzujesz opaskę rury powietrza i ją zdejmujesz.

2.Odkręcasz 4 śruby przepustnicy na imbus.

3.Wyciągasz przepustnice (wcześniej odepnij węże i kostkę oraz linkę od gazu)

4.Czyścisz przepustnice (pędzelek, rozpuszczalnik i na błysk)

5.Składasz wszystko po kolei (ja zawsze składam przepustnice do kolektora na silikonie, żeby była szczelność)

6.Niech ktoś Ci VAGiem zrobi adaptacje.

Czasami wystarczy włączyć zapłon[tylko przekręcić kluczyk nie odpalając] na 5 min i przepustnica sama sie ustawi. pzdr

Opublikowano

Myślę że naprawde warto bo to naprawde banalnie proste aż sam się ździwiłem :D a cała operacja trwała około 40 min. pzdr

• 7 lat później...
Opublikowano

Witam, przeczyściłem przepustnice oraz przepływomierz nie robiąc adaptacji (czytałem, że sama się zrobi podczas jazdy - zrobiłem już 100km), a obroty dalej falują i do tego traci moc przy dodawaniu gazu, wie ktoś o co chodzi??

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie