wodzu59 Opublikowano 28 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2018 Witam wszystkich !! Taki problem -systematycznie ubywa mi olej silnikowy.Wymiana była 3 miesiące temu a już były 4 dolewki.Dłuższa i dynamiczna jazda po około 800-900 km to kontrolka ostrzegawcza.Pod maską sucho !!!! Czy ktoś ewentualnie miał taki problem? Z góry dzięki za odpowiedzi.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Juicer Opublikowano 1 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2018 pod maską sucho, a za Tobą nie jest siwo ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witekbeata Opublikowano 22 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2018 (edytowane) Poczytaj na necie SPALACZBENZYNY ........ jest tam krok po kroku czemu i co zrobić ....... pisze o 2.0 tfsi http://www.spalacz.pl/dolewania-oleju-ciag-dalszy-20-tfsi-audi-a4 Ważny jest rocznik produkcji silnika . Ja mam q5 2.0 tfsi z pażdziernika 2014 r, obecnie 55 tys przebiegu i oleju nie bierze ( kupiłem 7 m-cy temu ....... miał 47 tys ........... ale przed kupnem czytałem trochę co i jak - mimo że kupiłem od znajomego leasingowca - stąd wiem kto i co pisze ) Nie wiem dokładnie jak z 1.8 , ale SPALACZ wiedział będzie . . Podobno do 2012 i modelach sprzedawanych w 2013 ale z silnikiem produkowanym do 2012 r - w tych silnikach był problem . SPALACZ dokładnie opisuje co , gdzie można , i w jakiej cenie zrobić . To solidny facet , odpisuje na maile i dale konkretne wskazówki . Edytowane 22 Marca 2018 przez witekbeata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wodzu59 Opublikowano 22 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2018 Witam szczególnie Ciebie Juicer-świetna odpowiedź. Po prostu nieoceniona wskazówka !!!! że się chce Tobie udzielać. Tak czy owak to moje pierwsze quatro więc nie znam wszystkich objawów.Wyczytałem że auto może mieć dolewki do 0,5 litra na 1000 km. Jeżdżę dużo więc już nie wkręcam sobie .Dolewam i jeżdżę.Jakby coś się działo to napiszę.Dzięki pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nowak Grzegorz Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Wodzu59 i jak z tym olejem ?? Niedawno kupiłem CAHA i mam te same objawy ,nadal dolewasz czy było coś innego.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi