Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Skrzypiący (z oporem) mechanizm wycieraczek przedniej szyby

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam fanów motoryzacji.

Zgłaszam się do Was z pewnym pilnym problemem, ponieważ temat mnie zaskoczył a za kilka dni wyruszam w trasę i obawiam się, mogę mieć duże problemy jeżeli mi nie pomożecie za co z góry dziękuję.

Mianowicie temat dotyczy przednich wycieraczek szyby. Od jakiegoś czas zaczęły skrzypieć, a teraz cały ich cykl zajmuje już sporo czasu i za każdym razem mam obawy czy dokręcą się do końca. Gdy jest mokro i wilgotno to wycieraczki nawet nie wykonują swojej połowy cyklu. Przy obracaniu słychać wyraźne piszczenie wewnątrz kabiny i na zewnątrz.

Problem o tyle jest skomplikowany, że to piszczy mechanizm tak jakby wycieraczki od kierowcy.

Początkowo myślałem, że guma już zużyta więc wymieniłem pióra ale to nie pomogła.

W związku z tym podniosłem wycieraczki do góry i uruchomiłem je i sytuacja jest taka sama jak z opuszczonymi. Opór i piski.

W związku z tym podejrzewam, że gdzieś coś się „zapiekło” i może wystarczyłoby użyć magicznego środka WD40. Użyłem go od góry na elementy, które znajdują się nad maska pod szybą ale to również nie pomogło.

Proszę was o poradę gdzie i jak się dostać głębiej aby zerknąć co może być przyczyną i ewentualnie przesmarować wszystkie niezbędne elementy.

Dziękuję.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.