AniaRz Opublikowano 6 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2020 Rozważam zakup Q5 hybrydy. Czy ktoś z Was jeździł takim autem? Interesuje mnie dynamika jazdy, ekonomia oraz ewentualne wady. Pozdrawiam AniaRz
Johny Koval Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Jeżeli jeszcze Cię to interesuje to mam (niewielkie jeszcze) doświadczenia z tym pojazdem a dokładnie to model Audi Q5 55 TFSI E Quatro . Kupiłem go trzy miesiące temu i zrobiłem niewielki przebieg. Dwa ładowania do pełna. Dynamika jazdy jest obłędna 364 konie pod maska w modzie hybrydowym zwija asfalt za pojazdem. Co do ekonomi to musisz poczekac nie jezdzilem nim tak dlugo by sie wypowiedziec w 100% pewnie, ale ok 2,5 litra po miescie na hybrydzie, na samym elektryku ok 45/50km zasiegu no i tu trzeba by to przeliczyć raczej na koszty (cena zuzytego prądu i paliwa). Ładowanie to 2,5h z całkowicie pustego na ładowarce i 6h z gniazdka w domu. Na samym paliwie powinien miec od ok 6,5 do 10 litrow (wiadomo styl i warunki). Komfort jazdy: hmm... jak wsiadam do niego to micha mi sie cieszy od ucha do ucha POLECAM ! Wady: znalazlem jedną jak na razie - brak kola zapasowego, ma tylko zestaw naprawczy i też trochę mniejszy bagażnik od wersji normalnej ale czy to wada ? Pozdrawiam 2
Rekomendowane odpowiedzi