MarekP1705 Opublikowano 1 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2021 Cześć. Od nie dawna jestem posiadaczem audi a3 8p 1.6 MPI i mam mały problem. A mianowicie falują mi obroty przy hamowaniu tzn. jak zrzucam bieg np. dojeżdżając do świateł to obroty spadają do 1200 i falują między 1200 a 1800 jeśli wcisne w tym czasie sprzęgło to wszystko się uspokaja czyli obroty spadają do 800. Jak nie wcisne sprzęgła to im mniejsza prędkość tym mniejsze falowanie..Jak stoję obroty w ogóle nie falują. Przepustnica była czyszczoną ale bez wyciągania. Macie jakieś pomysły co to może być? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarekP1705 Opublikowano 8 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2021 Przepustnica wyjęta wyczyszczona zrobiona adaptacja zero poprawy..wsadzona druga używana zrobiona adaptacja zero poprawy..przewody podciśnienia sprawdziłem..żadnych zastrzeżeń.. wygląda na to że tylko w mojej jest jakiś feler.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarekP1705 Opublikowano 8 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2021 Zapomniałem dodać że dzieje się tak na rozgrzanym silniku..zaczynam podejrzewać któryś czujnik.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi