athlon5 Opublikowano 20 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2022 (edytowane) Audi A3 8p Sportback. Ma już swoje latka.(2008) Lato zaczęło się od cieknącej chłodnicy. Na początku trochę z czasem coraz więcej. Zapadła decyzja ,że nie ma co czekać tylko wymieniać ( bo ile można dolewać) W trakcie wymiany chłodnicy "wody" mechanik zasugerował mi wymianę chłodnicy klimatyzacji bo słabo wygląda a rozbierania sporo. OK zgodziłem się mając na uwadze awarię w najbliższym czasie. Obie chłodnice wymienione na nowe ...wszystko ok. Ale nie na długo. Po ok tygodniu zaświecił się "ECON" i nie dało się go zgasić. Reklamacja. No fakt: czynnik uciekł bo gdzieś podwinął się oring. Klima uszczelniona, nabita ponownie ale "wie Pan wszystko niby jest ok ale klima się nie włącza bo pokazuje przerwę na czujniku temperatury wewnętrznej (-50C)." Kolejne sprawdzenie: to jednak nie czujnik w którymś z nawiewów a w klimatroniku. - "trzeba kupić taki panel i zobaczymy" Kupiłem , kupiłem zły bo wtedy jeszcze nie wiedziałem ,żę są takie na 23 i na 22 cm Odesłałem Kupiłem kolejny tym razem już prawidłowo DIN 2 z dokładnie takim samym numerem jak mój (8PO820043AH) Podmieniłem sam ale nic to nie dało .Wszystko działa poza klimą ( podgrzewanie foteli też ok) Słyszę " musimy zobaczyć na kompie" -ok sprawdzimy w czwartek bo auto potrzebne. Wczoraj do tego wszystkiego zaświecił się ECON i przestał działać nawiew -zupełnie nic. Wrrrrrrrrrrrrrrr Zobaczymy co z tego wyjdzie bo coraz mniej mnie to bawi. Edytowane 23 Września 2022 przez athlon5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athlon5 Opublikowano 23 Września 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2022 Auta jeszcze nie odebrałem .Ale podobno wszystko jest już ok. Klima działa i wentylator wymieniony. Poprzedni poddał się wodzie z powodu niedrożnego odwodnienia. Zobaczymy co z tego wyjdzie w praktyce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athlon5 Opublikowano 24 Września 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2022 (edytowane) OK .Autko odebrane i wydaje się ,że wszystko działa jak należy. Wymieniony został wentylator dmuchawy 1K1820015/MG ( poprzedni tak jak pisałem zamókł i prawie się zatarł) Wymieniony panel klimatornika po interwencji elektryka zaczął w końcu rządzić. Niemniej cała ta imprezka kosztowała mnie 600 PLN ( wentylator+ wymiana+ elektryk+ udrożnienie odpływów) + 150 panel klimatronika ( tak na marginesie serwis audi zaproponował mi nowy panel za 4360 PLN) Edytowane 25 Września 2022 przez athlon5 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi