athlon5 Opublikowano 25 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2022 Temat pewnie znany użytkownikom . Uchwyty tunelu pokryte niezbyt trwałą powłoką. Taka jak mówią gumą. Jak skutecznie to zdjąć? Oglądałem kilka porad na YT z płynem hamulcowym, z gorącą wodą itp. Niestety moje nie poddają się w ten sposób zupełnie. Zostaje tylko zdarcie mechaniczne? Może już ktoś z Was to robił a nie tylko widział lub słyszał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athlon5 Opublikowano 25 Września 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2022 (edytowane) Odpowiem sam sobie Wszelkie chemiczne działania okazały się dość nieudane. Przydało się trochę wieloletnie doświadczenie modelarskie. Nie ma lekko . Jedyną skuteczną metoda okazało się : 1. Papier 60 ( wiem grubo ale tak m być by naruszyć obecną powłokę) 2. Środek do zdejmowania powłok malowanych ( taki w żelu) 3. Chemii nie można trzymać zbyt długo bo wchodzi w reakcje z plastikiem . 4. Szorowanie w wodzie by zatrzymać działanie chemii . 5. Papier 240 ( w wodzie) 6.Papier 800 ( w wodzie) 7.Papier 2000 ( w wodzie) 8. Dalej już według wyboru wykonawcy Edytowane 25 Września 2022 przez athlon5 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi