Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem z lusterkami a dokladnie z ich grzaniem. 

Fabrycznie moje audi q5 nie mialo podgrzewanych lusterek kupilem wklady z mata jakies tanie po zamontowaniu noe grzeja, odblokowalem w VCDSie i prad dochodzi a maty nie grzeja dalej. Do tego gdy maty sa podpiete nie ma napiecia odpinam maty i napiecie jest. O co chodzi czy to przez tanie maty czy cos jest nie tak. Dzieki za pomoc

Opublikowano

Czy joystick sterujący położeniem lusterek znajduje się w pozycji środkowej?

412fc3905f956863bea3f55f655e2ee9d62e1b9e.png

Opublikowano

Tak. Jest w srodkowej pozycji. Prad dochodzi ale gdy podpinam wklad to nic nie pokazuje 

Opublikowano

Dodam ze wyjąłem wklad i podłączyłem na krótko do akumulatora i mata grzeje. Czy cos w samochodzie trzeba wiecej zakodowac. Bo prad w przewodach jest dopóki nie podlacze mat wtedy znika.

Opublikowano

Całe kodowanie grzania lusterek w aucie to tylko ustawienie:

• sterownik 42 -> długie kodowanie -> Bajt 4 -> Bit 0 -> 0
  • sterownik 52 -> długie kodowanie -> Bajt 4 -> Bit 0 -> 0

Czy w momencie podpięcia tych wkładów VCDS nie pokazuje żadnych błędów?

Opublikowano

No wlasnie zadnych bledow. Bede musial jeszcze te kodowanie sprawdzic ale wydaje mi sie ze dobrze bylo zrobione bo napiecie jest dopoki nie podlacze wkladow grzewczych

Opublikowano (edytowane)

Mierzyłeś rezystancję grzałki lusterka?

Być może sterownik drzwi ma jakieś zabezpieczenie i przy zbyt dużym prądzie płynącym przez grzałkę odcina napięcie...  :huh:

Edytowane przez steve69
Opublikowano

Rezystancji nie mierzylem jutro moze sprawdze. Zobaczę moze podepne wklady od passata.

Dzieki za pomoc jutro bede kombinował dalej 

Opublikowano

Tak byla wpieta grzalka do tego odpalony samochod

. No do tega zadnych bledow i prad jest dopoki nie podepne grzalki wtedy znika. Juz zaczynam sie poddawac z tym i chyba trzeba bedzie dobrego elektryka szukac

Opublikowano

Tak rezystancji nie zmierzysz. Wkład lusterka na stół i podpinasz omomierz. Powinno być paręnaście omów.

Zrób to tak jak na tym filmie:

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie