Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry, posiadam audi s3 8v z 2019r chciałbym się dowiedzieć co trzeba dołożyć do samochodu żeby była możliwość korzystania z apple carplay ? 

Gniazdo usb w podłokietniku to tylko charge only

• 1 rok później...
Opublikowano (edytowane)
W dniu 30.04.2023 o 11:24, asdawrwd napisał(a):

Dzień dobry, posiadam audi s3 8v z 2019r chciałbym się dowiedzieć co trzeba dołożyć do samochodu żeby była możliwość korzystania z apple carplay ? 

Gniazdo usb w podłokietniku to tylko charge only

Też mam taki temat do zrobienia. U mnie to samo. Dobrzy ludzie z forum i innych podobnych oferują swoją "pomoc" jako usługę. Nie rozumiem tego. Forum ma służyć do wymiany wiedzy aby pomagać w rozwiązywaniu problemów a nie do celów biznesowych. 

Jak co do czego ma dojść to oferują taką cenę za "przysługę" że głowa boli. Nie chcą podzielić się doświadczeniem i wiedzą. 

W Twoim i moim przypadku może wystarczy wymienić kpl. wiązkę przewodów do tego gniazda usb albo wymienić kpl. gniazdo z taką wiązką aby był możliwy transfer danych, bo o to przecież chodzi. Gdzieś na YT widziałem, że tą wiązkę wpinał gość do czytnika DVD, który był w schowku a dwa kabelki zasilania +5V z tej wiązki wpinał do zielonej kostki przy napędzie. Może można także wpiąć tę wiązkę do radia. Potrzeba nast. za pomocą urządzenia diagnost. uaktywnić funkcję Android Auto i CarPlay osobno. Tu ogólnodostępne informacje na ten temat można sobie wyszukać. Aktualizacja systemu i map przebiega przez kartę SD lub przez modem LAN i laptop. Mam propozycję uruchomienia AA/CA bez map i wymiany tego gniazda za 500 zeta. Samo gniazdo na Alli można dostać do A3 Q3. Do Golfa VII też jest i pasuje. Koszta wszystkiego nie są małe a i tak mniejsze niż w ASO.

Podaj info jak dałeś sobie radę w tej sprawie.

Pozdrawiam 

Edytowane przez Bobomarek
Dopisek
Opublikowano

Widzę, że kolega jest z Mysłowic. U Ciebie w mieście jest znana firma, która robi takie rzeczy ale chcą 1700 zł. 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie