Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A3 8V (2012-2020)

Forum Audi A3 8V. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Dla wszystkich posiadaczy Audi A3 8V, zamieszczam polską instrukcję obsługi w formacie PDF: Instrukcja obsługi Audi A3 8V.pdf Instrukcję mogą pobrać tylko zarejestrowani użytkownicy. Jeżeli nie masz konta, zarejestruj się tutaj.

• 16 odpowiedzi
    • 32,5 tys. wyświetleń
  2. Poniżej zamieszczam rozmieszczenie bezpieczników Audi A3 8V:

• 1 odpowiedź
    • 56,6 tys. wyświetleń
  3. Poniżej zamieszczam szczegółowe informacje na temat żarówek w Audi A3 8V (także dla modeli Sportback i Limousine) oraz instrukcję dotyczącą ich wymiany:

• 1 odpowiedź
    • 52,6 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez dawid7262,

Cześć wszystkim! Przymierzam się do wymiany rozrządu w mojej A3 (2018 rok, 1.5 TFSI 150 KM, sedan) i chciałbym podpytać o koszty, bo mechanik rzucił mi taki kosztorys: • Części: od 800 zł do 1600 zł (zależnie od tego, jaki komplet podejdzie pod mój silnik). • Robocizna: od 1000 zł do 1600 zł za samą wymianę. Co sądzicie o tych cenach? Nie ukrywam, że rozstrzał jest spory i zastanawiam się, czy to rynkowe stawki za ten silnik, czy szukać kogoś innego? Ktoś z Was robił ostatnio rozrząd w 1.5 TFSI i może się podzielić, ile płacił za całość? Z góry dzięki za pomoc!

5. Rozpoczęte przez Krzysztof WRZ,

Witam , mam problem podczas tankowania , odbija co chwilę pistolet , nie pomaga przekręcanie pistoletu czy włożenie mniej lub więcej do wlewu. Do tego przy zasięgu około 120 km potrafi szarpnąć czy tracić prędkość. Żadnych błędów , check się nie świeci. Po zatankowaniu oczywiście z wyżej wspomnianymi problemami jest ok. Macie jakieś pomysły a może ktoś też się boryka z takimi problemami.

6. Rozpoczęte przez piotrek27,

Witam, w moim Audi A3 8v 1.6 TDi z 2014 roku nie działa nawiew na przednią szybę. Pokazuje błędy widoczne na zdjęciach. Czy jest to problem z silnikiem czy może coś innego? Jeśli tak to gdzie znajduje się ten silnik i czy mógłby ktoś podać numer potrzebnych części ? Przed rozpoczęciem rozbierania chciałbym zamówić części. Dziękuję z góry.

7. Rozpoczęte przez kaffej,

Witam, w poniedziałek nagle przestał wysuwać mi się ekran w samochodzie Audi A3 Limousine 8V 1.4 TFSi CoD Ambition, 140KM, 2014 r. Uruchomiłem ponownie samochód ale nic to nie dało. Ekran się nie wysuwa, brak muzyki i czegokolwiek. Był tylko napis na tym ekraniku gdzie jest pokazana prędkość "Trwa inicjowanie...". Potem pojawił się napis "Niedostępne". Zauważyłem też, że po uruchomieniu samochodu nie świecą się przyciski od MMI (pokrętło głośności, menu, wstecz, pokrętło sterowania itd.), natomiast po jakimś czasie się zaświecają, ale ekran dalej się nie wysuwa, a radio nie gra. Teraz po uruchomieniu auta od razu jest znaczek muzyki i napis "Nied…

• 0 odpowiedzi
    • 300 wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez kaffej,

Dzień dobry, chciałbym zgłosić problem z piszczeniem dochodzącym z przednich hamulców w moim Audi A3 8V Limousine 1.4 z 2014 roku. Otóż musiałem wymienić przednie klocki hamulcowe oraz tarcze ze względu na zużycie aktualnych - po prostu zwyczajna wymiana. Mechanik wymienił klocki i śmigałem sobie autkiem jak zwykle. Jednak po przejechaniu około 1000 km zauważyłem, że pojawił się jakiś dziwny pisk dochodzący z przednich kół - przeważnie było to z lewej strony, ale po prawej też. Dźwięk ten przypominał tarcie metalu o metal - w załączniku przesyłam plik MP3 z tym dźwiękiem, który udało mi się nagrać podczas jazdy. Co ważne - dźwięk ten nie występował stale. …

• 0 odpowiedzi
    • 691 wyświetleń
  9. Cześć, mam ogromny problem... Otóż rozładował mi się nagle akumulator w samochodzie i mam zaciągnięty hamulec ręczny, który jest elektryczny. Auto stoi w garażu, w dodatku maska znajduje się pod wnęką i nie ma możliwości jej otwarcia w celu naładowania akumulatora. Nie wiem jak mam poradzić sobie z taką sytuacją? Samochodu nie da się wypchać, hamulca nie da się zwolnić, maski nie da się otworzyć... Czy jest jakiś sposób na awaryjne zwolnienie hamulca? Proszę o pomoc, to jest chyba moja jedyna nadzieja Model auta to Audi A3 Limousine 8V 1.4 TFSi CoD Ambition, 140KM, 2014 r.

• 8 odpowiedzi
    • 7,9 tys. wyświetleń
  10. Cześć wszystkim, Posiadam Audi A3 8V Sportback z 2014 roku, silnik 1.4 TFSI, oprogramowanie MSTD_EU_AU_P3151 i zastanawiam się nad wymianą mojej obecnej kierownicy wielofunkcyjnej 4-ramiennej na wersję 3-ramienną. Zależy mi na wykonaniu tego w dobrych pieniądzach, więc planuję użyć możliwie najtańszej 3-ramiennej kierownicy z innej A3 8V. Po numerach części to chyba powinno być kierownica 8V0419091BB i poduszka 8V0880201A (8X0880201A chyba też), choć docelowo planuję kupić już po prostu komplet Mam kilka pytań: Czy taka zamiana jest plug & play? Czy potrzebne są dodatkowe przeróbki np. wiązka, moduł, kodowanie? Na co zwrócić uwagę przy zakupie uż…

11. Rozpoczęte przez Bobomarek,

Panowie, co to jest za uchwyt w prawym boczku bagażnika za prawą klapką.

• 3 odpowiedzi
    • 1,1 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez Feroo,

Cześć, Przymierzam się do odświerzenia przodu w A3 8V chciałbym grill wymienić na plaster miodu. Czy jest tutaj ktoś kto wymieniał taki grill? Pierwsze pytanie jakie mi się nasuwa to czy pasują te zamienniki? Następne oczywiście zależy od modelu ale czy da się tablicę rejestracji dać na sam dół, czy jest opcja jej przesuwania. Noi na koniec znaczki. Ten duży Audi widziałem że pasują na filmikach ale jak pozostałe s-line czy quattro? Patrząc na mój obecny grill i zapięcie od quatrro wątpię że to spasuje do plastra miodu. Będę wdzięczny jeśli ktoś coś podpowie. Zdjęcia dla podglądu. Pozdrawiam,

13. Rozpoczęte przez bastek,

mam pytanie dokładał ktoś tempomat do auta? czy udostępni ktoś jak to zrobić kodowanie itd.?? mam vaga swojego , mam audi a3 8v

• 0 odpowiedzi
    • 512 wyświetleń
  14. Cześć, zakupiłem niedawno Audi S3 8V 2017r. Sedan sprowadzane z USA. Oddałem już na konwersję świateł z czerwonych na pomarańczowe (europejskie), natomiast teraz trzeba zakodować lampę tak, żeby światło stopu i kierunkowskazy były oddzielne. Dodatkowo potrzebuję zakodować lampy przednie z racji na to, że dołożyłem nowe moduły do nich, bo początkowo nie działały. Posiadam pełną wersję VCDS- czy jest tutaj jakiś magik, który mógłby mnie wspomóc w tym kodowaniu? Dzięki.

15. Rozpoczęte przez grzesiek2107,

Witam, w majówkę moje A3 8V 1.8 2015 rok USA po zatankowaniu mocno pod kurek zaczęło przerywać i szarpać. Dwa razy zgasło choć udało się odpalić i jechać, za trzecim razem już laweta i ani drgnął. Zastrzegam odrazu, ze paliwo było i jest ok. Zaczęliśmy przy nim grzebać, zdjęliśmy wąż z pompy paliwa, zapalił pochodził 5 minut i zgasł, dwa razy kolejne tak samo. Za trzecim razem nie chce już zapalić. Tak jakby jakiś czujnik blokada go odcinała, ciśnienie nie było wystarczające, nie wiem. Spotkał może ktoś podobny problem? Z góry dziękuję za pomoc

16. Witam , co może wydawać taki dźwięk przy odpalaniu 2.0 tfsi tylko na zimnym silniku. IMG_6176.mov

• 0 odpowiedzi
    • 810 wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez Bobomarek,

Audi A3 8V 2.0 tdi 150KM 10.2016r Wiadomo, że kiedy przerywamy proces wypalania filtra DPF wyłączając silnik, to po chwili wiatrak w komorze silnika zaczyna pracować aby schłodzić komorę silnika aby rozgrzany DPF nie narobił szkody. Mam taką sytuację, że wiatrak chodzi a temp. 90 st, obroty jałowe to 820 obr/min , nawet po wyłączeniu silnika. Kiedyś wiatrak chodził ponad dwie godziny rozładowując do zera akumulator. Czasem obroty są 1200 po jednogodzinnym postoju, mimo że temp. jest ok 70 st. i trwają ok 10 minut w czasie jazdy. Czy ktoś mając podobne objawy czy to podczas jazdy, czy to podczas postoju doszedł do powodu takiego zachowania ? Czy t…

• 0 odpowiedzi
    • 526 wyświetleń
  18. Witam wszystkich, od dłuższego czasu męczę sie z błędem podanym w opisie zacznę przygodę od początku. Auto zmodyfikowane audi s3 8v DNU pełny stage 2 (mapa silnika, zmodyfikowany dolot, dp 3 cale bez kata, srodkowy przelotowy, koncowy audi rs3) przy 100tys km korba wyszła bokiem. Kupiony fabrycznie nowy silnik DNU wraz z pełnym osprzętem w celu dostania gwarancji na silnik konieczna była seryjna mapa silnika, tak też zrobiłem została wgrana wraz z decat. Przez pierwsze 5 tys km jeżdżone max do 3,5tys obrotów więc problemu nie było. 5tys km minęło zacząłem ostrzej jeździć na 60/70% gazu na autostradzie podczas redukcji z 7 na 5 auto ciągnie ładnie i przy 5-6tys …

• 0 odpowiedzi
    • 794 wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez Tomo A3,

Witam. Od niedawna jestem właścicielem audi a3 8v 1.4 tfsi . Jaki będzie najlepszy olej do tego silnik. Jest zalany orginalny volkswagena 0W30

• 0 odpowiedzi
    • 623 wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez asdawrwd,

Dzień dobry, posiadam audi s3 8v z 2019r chciałbym się dowiedzieć co trzeba dołożyć do samochodu żeby była możliwość korzystania z apple carplay ? Gniazdo usb w podłokietniku to tylko charge only

• 3 odpowiedzi
    • 3,9 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez Fladek74,

Kupilem a3 8v z Francji niestety ktos zabral z niej karte sd z mapami..potrzebuje pomocy jaka karte kupic by navi dzialalo

• 3 odpowiedzi
    • 2,5 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez Fladek74,

Witam potrzebuje pomocy z nawigacja w audi a3 8v 2017r. Auto zakupione we Francji pokazuje komunikat brak kart sd z mapa.

• 1 odpowiedź
    • 5,2 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez Markon,

Witam po wymianie oleju,zostało info o przeglądzie,które nie wiem jak wykasować.

• 1 odpowiedź
    • 6 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez Dawid1999,

Witam mam problem z audi. Kupiłem w listopadzie a3 8v 1.8tfsi 2013r (przebieg 192600) w automacie z skrzynią dq200 (suche sprzęgło). Po kupnie wymieniłem olej w silniku oraz w skrzyni,mechatronice(do skrzyni wlałem 2,1l i do mechatroniki wlałem 1l) . Od pewnego czasu mam problem z skrzynią biegów. Raz,dwa na 500 km jest błąd skrzyni (nastawnik biegu trzeciego) mianowicie podczas jazdy tracę biegi 1,3,5,7. Gdy zgaszę auto i odpalę błąd znika po czym pojawia się za pareset kilometrów. Czy ma to związek z mechatroniką, elektryką? Skrzynia tak ogólnie pracuję bardzo dobrze nie szarpie zmienia biegi dynamicznie. Bardzo bym prosił o jakieś podpowiedzi, będę bardzo wdzięczny za …

• 0 odpowiedzi
    • 846 wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez Sttrus,

Cześć. Panowie stałem się od wczoraj posiadaczem mojego pierwszego Audi sprowadzonego z Niemiec i mam duży problem z tym językiem, więc chciałbym się dowiedzieć czy jest możliwość zmiany języka na Polski w MMI jak to zrobić i co jest wymagane ?? Ta wersja nie ma wyświetlacza koło przedniej szyby, zamiast niego jest schowek.

• 0 odpowiedzi
    • 985 wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.