Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A3 8V (2012-2020)

Forum Audi A3 8V. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez Konrad199,

Witam jestem dumnym posiadaczem audi a3 8v 2.0 tdi sedan z 2017 roku po chipie z 150 na 180 koni chciałbym się dowiedzieć jak wygląda w Niemczech bo mieszkam i chce wiedzieć jak wygląda sytuacja z downpipe czy auta normalnie po przeróbkach układu wydechowego przechodzą przeglądy czy są jakieś problemy bo chciałbym coś jeszcze przy aucie porobić żeby chociaż jakoś fajnie brzmiało za każdą odpowiedź dziękuję

• 0 odpowiedzi
    • 2,1 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez Szum1918,

Witam internautów. Posiadam wyżej wspomniane audi A3 8V 2014 w hatchback’u jest to podstawowy pakiet bez s-line czy będzie pasował grill z Audi RS3 albo z S3 ?

• 0 odpowiedzi
    • 1,8 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez skuterro,

Witam nabyłem Audi A3 8v 1.8 tfsi 2016 z usa prze liftem z rozbitym przodem przedni pas i tu mam problem z doborem części dlatego zwracam się do grona by pomogli poskładać w całość A mianowicie czy z s3 będą pasować chłodnice bo na zdjęciach wyglądają identycznie A3 (https://allegro.pl/oferta/komplet-chlodnic-audi-a3-8v-1-8tfsi-2013-11357172687) A3 S3 (https://allegro.pl/oferta/komplet-chlodnic-audi-a3-s3-8v-2012-1-8-2-0-tfsi-9371741919) czy ma znaczenie że to wersja usa ,czy wzmocnienie pasa jest takie same jak przed liftem

• 0 odpowiedzi
    • 1,8 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez Mateusz1993,

Witam. Mam pytanie, czy ktoś z was kupił sprowadzone auto, dokładnie audi a3 8V? Wiadomo, że te z USA są zwykle uszkodzone dlatego chciałbym się dowiedzieć czy mimo tego warto taki model (naprawiony) kupić. Na coś zwracać szczególnie uwagę czy lepiej sobie darować takie auta?

• 1 odpowiedź
    • 3,6 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez Andrzej i Ewa,

Rano wstałam i zauważyłam ,ze w audi pala sie swiatla mijania i oświetlenie kabiny.Pokrętła świateł na pozycji zero,żadnej reakcji.Uruchomilam silnik a po wyciągnięciu kluczyka on nadal działał.Nie wiem jak mi sie udało po chwili wszystko wyłączyć .Wiecie co mogło sie wydarzyć?

• 0 odpowiedzi
    • 2,1 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez piipin,

hej, Stoję przed skomplikowanym wyborem do kupienia. Docelowo model był wybrany od dawna, to A3 w sedanie 2.0 quattro 2016/2017. No ale na horyzoncie pojawiają się S3. No i jest jednak zagwozdka. Czy zostać przy A3 ale młodszym czy może S3 które w tym budżecie jest z 2015. A3 byłaby juz po lifcie. Mam świadomość ile S3 może spalić i jest OK. Kwestia zasadnicza jest taka, że przy określonym budżecie +/- 90k mogę mieć albo jedno albo drugie. Na plus A3 to młodszy, po lifcie, virtual kokpit. Na plus S3 to ... S3 Eskę wczoraj oglądałem taką: https://www.otomoto.pl/oferta/audi-s3-sedan-b-o-stronic-sepang-blue-ID6DXhEp.html Palnięta w tył, z Kanady. Serce …

• Like
      • Haha
    • 3 odpowiedzi
    • 6,9 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez majkelo23,

Audi A3 sedan 2017 r 150km, wersja z Virtual Cockpit. Z dnia na dzień przestały działać czujniki parkowania w zamian tego pojawia się komunikat tak jak na zdjęciu poniżej( żóły kolor + pomarańczowy wykrzyknik u góry) Komunikat się pojawia przy próbie parkowania a czasami w trakcie jazdy jak przyhamuję. Nie było żadnej stłuczki, obicia czy czegoś podobnego. Trudno mi zidentyfikować problem gdyż takiej lampki w kolorze żółtym nie ma nawet w instrukcji. Czy to zwykły błąd do wykasowania ? a może bezpiecznik? Jeśli ktoś pomoże będę bardzo wdzięczny.

• Like
    • 1 odpowiedź
    • 4,7 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez Adam ochojski,

Jak włączyć Doświetlanie zakrętów w a3 8v 2016r

• 0 odpowiedzi
    • 2,9 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez dareklego,

Witam mam problem z klimatronikiem nie działa mi nawiew centralny na twarz błąd B1091 54 (009) silnik nastawczy klapy rozdziału powietrza który to silnik i po której stronie się znajduje

• 0 odpowiedzi
    • 3,9 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez Hoffi,

Witam wszystkich forumowiczów. Niestety nie znalazłem podobnego tematu. Jestem właścicielem Audi A3 8V z 2014 roku. Silnik 1.6 Diesel 110km. Przebieg: 202 tyś km. Mój problem jest następujący: Ostatnio w drodze do pracy wyskoczył mi błąd ubytku ciśnienia w oponach, zaraz po tym błędzie zauważyłem ,że dziwnie wzrosło mi spalanie. Przy ruszaniu wartości wskazują 30/40L gdzie normalnie było to 10-15. Mówie ok, pojechałem do wulkanizatora ustawił wszystko jak trzeba a spalanie dalej dziwnie wysokie. Codziennie robię tą samą trasę do pracy (60km). Codziennie spalanie wskazywało podobne wartośći, było to ok średnio 5.4 - 5.6 litra a po całym tym błędzie obecnie spalanie…

• 0 odpowiedzi
    • 3,4 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez Adamww1977,

Cześć Mam pytanie do użytkowników, może osób które same dłubią przy swoim samochodzie. Po zakupie samochodu pojawił się problem z fotelem pasażera. Mianowicie nie cały a tylko samo siedzisko (poducha na której sadzamy nasze cztery litery) miało tendencję do przesuwania się w lewo lub prawo w zależności w którą stronę skręcał samochód. Podjechałem do serwisu, pogrzebali i się zmniejszyło ale nadal występuje. Serwis mówi że tak ma być ale w fotelu kierowcy tego nie ma. Moje pytanie brzmi, może ktoś z Was wie jak jest mocowany ten element? Może czegoś tam brakuje? Może coś nie zaskoczyło i wystarczy to wpiąć? A może macie inne pomysły? Fotele sportowe z manualną regulac…

• 0 odpowiedzi
    • 2,8 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez User B4D,

Witam, przymierzam się do kupna A3 8V 2.0 TDI 184KM (2013-2016) i mam 2 pytania: - czy problem z zabierakiem (imbusem) pompy olejowej został wyeliminowany ? - realne jest tam 250KM (nie mówię tylko o mapce) i czy skrzynia to wytrzyma ?

• 0 odpowiedzi
    • 3,5 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez Adam ochojski,

Koledzy mam problem z sterownikiem świateł ,nie idzie usunąć błendu.Może ktoś wie jak z tym sie uporać?

• 0 odpowiedzi
    • 2,9 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez Em Ti,

Witam. Od miesiąca jestem posiadaczką A3 z rocznika 2015. Zastanawia mnie fakt że panel klimatyzacji u mnie wygląda tak jak na zdjęciu, a w innych modelach a3 spotkałam panel z wyświetlaczem stopni itd. Może mnie ktoś oświecić? Pozdrawiam

• 1 odpowiedź
    • 6,4 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez fiberlan,

Cześć! Proszę o pomoc, mam problem z bixenonem skrętnym w A3 8V, otóż lewa lampa świeci niżej niż prawa. Brak jakichkolwiek błędów jeżeli chodzi o czujniki, silniczki poziomują przy odpalaniu normalnie, przy skręcaniu kierownicą światła również skręcają. Czy wystarczy po prostu ręcznie u diagnosty wyregulować lampy? Pozdrawiam.

• 0 odpowiedzi
    • 2,9 tys. wyświetleń
  16. Witam , podczas jazdy zapaliła mi się kontrolka od chłodzenia . Okazało się ze wycieka mi płyn chłodzący . Wyciek był poważny , dojechałem do domu , wymieniłem trojnik od chłodnicy , nalałem płynu i teraz jest problem z odpowietrzeniem . Woda płynie na gorze a dolny waż jest zimny . Wszystko wskazuje na to ze nie otworzył się termostat . Trzeba podłączyć komputer ? Jest jakieś zabezpieczenie

• 0 odpowiedzi
    • 4,6 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez Limusin,

Witam, zamierzam kupić alusy do Audi A3 limusin 2015r. Czy alusy 19'' będą pasować rozmiarowo? Podaje link o które mi chodzi są to alufelgi 19 oraz 18 https://www.olx.pl/oferta/19-felgi-5x112-avus-af16-et25-audi-a5-a6-a7-vw-seat-CID5-IDAGJ5z.html Oraz https://www.olx.pl/oferta/nowe-felgi-5x112-r18-audi-vw-seat-skoda-CID5-IDxVV6M.html

• 0 odpowiedzi
    • 3,2 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez moore715,

Witam Jestem nowym uzytkownikiem forum wiec witam was wszystkich . Niedawno zakupilem swoje nowe autko A3 8v 1.6tdi ultra. skrzynia manual. Od zakupu auta , nieraz zauwazam ze podczas ruszania z jedynki , pojawia sie odglos szurania (tarcia) metal o metal trwa to doslownie sekunde -tylko wtedy jak przytrzymam pedal sprzegla i powolutku go zwalniam i potem cisza , objawia sie to rzadko ale przykulo to moja uwage. Czy ktos mi moze podpowiedziec co to moze byc ? Mam nadzieje ze to nic powaznego ,oby

• 2 odpowiedzi
    • 4,6 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez tomi14101,

Witam, głupio tak zaczynać znajomość z forum od razu z prośbą o podpowiedzi napraw, ale szukam już drugi dzień i nic na ten temat nie znalazłem. Sprawa wygląda następująco, Żona w swojej Audi posiada oryginalny Subwoofer w miejscu koła zapasowego. I jak już się domyślacie, nie wydaje z siebie dźwięków. Wyciągnąłem go z auta i podłączyłem na krótko w domu di innej instalacji celem sprawdzenia czy w ogóle zadziała i sukces, subwoofer działa. Ale podłączając go do auta nie wydaje żadnych dźwięków, podłączyłem już sie VCDS-em i wypluł następujące błędy - -------------------------------------------------------------------------------- ---------------------------…

• 1 odpowiedź
    • 5,6 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez Kuba127,

Witam, czy ktoś wie coś na temat książki "Sam naprawiam" do A3 8V, nigdzie nie mogę znaleźć informacji na jej temat jej dostępności.

• 0 odpowiedzi
    • 4,1 tys. wyświetleń
  21. Witam. Chciałem się podpytać Was jaki wykonać kolejny krok w diagnostyce auta? Samochód pali średnio koło 8,5 litra ropy, na komputerze brak błędów. Silnik pracuje bardzo równo, wzorowo, nic nie kopci, nic nie szarpie, idzie jak należy na te 105km. Co może powodować takie spalanie? Ręce opadaja, mam golfa z 2008 w 1.9 i na tych samych dystansach w tych samych warunkach pali koło 6l Jedyne co to ma inne ako, ciut większe.

• 2 odpowiedzi
    • 4,2 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez artus20,

Witajcie .wiem ze moze temat oklepany ale akurat do tego silnika nie znalazlem odpowiedzi jaki by byl najlepszy olej.czy moglbym prosic o rade?mam przejechane 160tys km. Pozdrawiam Artur

• Like
    • 6 odpowiedzi
    • 19,4 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez kkozak80,

Witam, prosze o pomoć winterpretacji kodów blędów DSG Objawy sa takie że nie wchodzą żadne biegi ale wystarczy wył/wł zapłon i wraca do normy. Thursday,29,August,2019,22:49:56:39744 VCDS -- Windows Based VAG/VAS Emulator Running on Windows 10 x64 VCDS Version: 17.1.3.0 (x64) Data version: 20170203 DS267.2 www.Ross-Tech.com VIN: WAUZZZ8V4FA118974 License Plate: -------------------------------------------------------------------------------- -------------------------------------------------------------------------------- Address 02: Auto Trans Labels: 0CW-927-769.clb Control Module Part Number: 0CW 300 047 …

• 0 odpowiedzi
    • 3,5 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez Kamil97,

Witam, mam pytanie gdyż zastanawiam się nad wymiana auta na markę konkurencyjną bo nie jestem przekonany co do silnika, mam pytanie czy może ktoś z was ma taki silnik i może się pochwalić czy coś się z nim dzieje byłbym bardzo wdzięczny. Póki co jest okej z moim audi ale bierze coraz bardziej olej a auto ma przejechane ponad 30 tys ...

• 0 odpowiedzi
    • 6,8 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez Tkorni,

Hej od niedawna pojawił się u mnie problem, mianowicie podejrzewam ze jest to pasek natomiast nie wiem czy napewno jest to, to o czym myśle Autko zaczęło chodzić mi jak traktor dodatkowo zaczęło brać olej, film w załączniku może ktoś akurat miał podobny problem :| 46623B49-D819-4E79-96DC-9B0A67F5B3C1.MOV

• 2 odpowiedzi
    • 4,4 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.