Audi A3 8V (2012-2020)
Forum Audi A3 8V. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
121 tematów w tym forum
-
Witam wszystkich Przejrzałem forum i nie znalazłem odpowiedzi na nurtuje mnie pytanie. Poszukuje rozszerzenia błędu P0341000 - wiem iż jest to błąd czujnika wałka rozrządu. Gdzie ten czujnik jest czy by go wymienić muszę rozpiąć rozrząd czy nie i jaki polecanie producenta czujnika. Pomoże mi ktoś
-
- 0 odpowiedzi
- 3,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich, Spotkałem kiedyś instrukcję otwarcia seryjnego wydechu Cat-back sekcji zamykanej (klapki) W instrukcji opisane było jak rozciąć wydech oraz jak go wybebeszyć robiąc przelot który otwierany był po przełączeniu w sport. Czy posiada ktoś może informację na ten temat lub posiada taka instrukcję? Jeżeli próba otwarcia wydechu się nie uda lub dźwięk będzie nie fajny zastosuje jakiś dedykowany układ wydechowy aczkolwiek z tego co się orientowałem podobno robi się fajnie lub napewno fajniej niż seryjnie. Jest ktoś w stanie pomoc?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam pewien problem z lampami przod audi a3 8v 1.6 tdi 2015r Mianowicie audi a3 kupione w Niemczech po kradziezowe ukradły lampy przednie Po zakupie auta zadzwonione do serwisu audi sprawdzone po nr vin że lampy idą Full led. Po zakupie lamp Full led brak kierunkowskazow w lampach tylko w przednich z tylu i w lusterkach kierunki dzialaja WSZYSTKIE inne światła są postojowki długie krótkie działają poziomowania test lam wszystko sprawne brak tylko kierunkow Po włączeniu kierunkowskazu postojowe się przyciemnia i nie załącza się kierunek prąd do lampy dochodzi po w pięciu zarowki we wtyczkę mryga żarówka a w lampie nie w prawej jak i w lewej przod…
-
- 1 odpowiedź
- 5 tys. wyświetleń
-
-
Czy ktoś wie w jaki sposób mogę wyłączyć system start&stop w Audi A3 8V?
-
-
- 3 odpowiedzi
- 19,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Jestem w posiadaniu Audi A3 8V z 2013r Sportback chce zmienić pakiet zewnetrzny na Sline. Moje pytania brzmią : Czy w zderzakach bede musiał wymieniać ślizgi czy mogą byc te same które mam z zderzaków zwykłych? Czy nadkola do pakietu Sline muszą być inne ? Czy ktoś z was juz zajmował sie taką przeróbka całego pakietu ? Jak to wyglada itp. A i ważna rzecz bo jest obszerna gama zderzakow przednich na allegro czy otomoto czym one sie różnią na co musze zwrócic uwage Z góry dziękuje. Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 3,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam w jaki sposób można zaktualizować nawigację, skąd ewentualnie pobrać mapę
-
- 0 odpowiedzi
- 7,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Zakupiłem AUDI A3 8V 2013r w sportbacku z nagłośniemiem BOSE lecz niestety nie mam subwoofera w kole w bagażniku bo ktoś sobie zabrał. Niestety w internecie nie znalazłem żadnego używanego głośnika BOSE do Audi A3, ale za to znalazłem wiele do Audi Q7 lub Q3 Czy wie ktoś może z was czy taki głośnik z innego modelu audi ale z wersji BOSE będzie pasować i czy zagra również w moim Audi A3?
-
- 0 odpowiedzi
- 4,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam Jak w temacie - auto kupiłem z Niemiec - całość jest w języku niemieckim - czy ktoś wie jak można zmienić język na polski (lub chociaż angielski)?
-
-
- 4 odpowiedzi
- 22,5 tys. wyświetleń
-
-
Dzień dobry Jak w tytule. Gdzie znajduje się filtr paliwa w Audi A3 8V 1.4 tfsi z 2017.
-
- 0 odpowiedzi
- 3 tys. wyświetleń
-
-
Witam Mam błąd klapki wlewu paliwa: Klapka działa normalnie, ale błędu nie da się skasować, zaglądałem tam i widać ze ktoś juz wymieniał ten silniczek, ma date 07.2014 a auto z 2013r, nie zajrzałem do srodka bo jest zgrzany i nie jestem pewien czy uda sie jeszcze ładnie złożyć, moze ktoś rozbierał i wie czy jest tam tylko silniczek czy ma jeszcze dodatkowo styki które to mogłyby właśnie go powodować? Jaki powinien być? 8V0 862 153 A czy 4L0 862 153 D - znalazłem i obydwa niby sa opisane do A3, moze ktoś wymienił i zamienił je ze sobą? 197644 - Sterowanie odblokowania porywy wlewu paliwa B1263 01 [009] - Błąd elektryczny
-
-
- 1 odpowiedź
- 6,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam problem z TPMS chodzi w sumie o to ze bardzo często wskakuje błąd ciśnienia powietrza w kołach ze system jest uszkodzony ale podpinając się do komputera wyskakuje tak ze błąd czujników poduszek i kilka innych czy jest ktoś w stanie mi pomoc z tym ?
-
- 1 odpowiedź
- 3,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Gdzie znajduje się czujnik temperatury płynu chłodzącego w silniku 2.0 tdi 150km?? Pozdrawiam.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Nie mogę znaleźć czy był taki temat poruszany już , w moim Audi miałem miałem błąd ,, system foul check owne's manual'' skasowali mi go w serwisie kod błędu oznaczał użycie poduszek lub napinacza pasów . Błąd po tygodniu pojawił się znowu . Samochód jest z USA był uderzony z prawej strony w lampę poduszki nie strzelone . Czytałem że jeśli uderzenie było od boku a nie od przodu to niby mogło być że poduszki nie strzeliły a pasy wyłapały błąd. Moje pytanie to co mogę dalej w tym kierunku zrobić? Bo kasowanie błędu to nic nie daje . Mateusz
-
- 0 odpowiedzi
- 4 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Czy istnieje możliwość montażu fabrycznej kamery cofania a A3 8V z 2014 roku? Wiecie gdzie można to zrobić dobrze i tanio?
-
- 1 odpowiedź
- 5,9 tys. wyświetleń
-
-
Cześć Nie wiem czy w dobrym wątku to piszę, jeżeli w złym to bardzo przepraszam. Panowie, ( oraz mam nadzieję Panie! :)) chcę wymienić swoją audiczkę, na troszku młodszy model Jednak marzy mi się automat, i teraz moje pytanie czy warto kupić A3 w s-tronicu ? Troszku przegrzebałam internet, i powiem szczerze że opinie są podzielone, może z was ktoś używa tej skrzyni ? Obiektem moich zainteresowań jest AUDI A3 2,0 TDI 150 KM 2017 przejechane ma 11 tysięcy. Byłam już na jeździe próbnej, i poezjaaaaaa. Jednak trochu się obawiam tego automatu
-
- 0 odpowiedzi
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Dzień dobry, niebawem odbieram auto, to będzie moj pierwszy samochód. Chciałbym Was zapytać jaką matę do bagażnika polecacie? Poszukuje czegoś do Audi a3 V8 w wersji sedan - pytanie co najlepiej kupić i gdzie? Ktoś może pomóc? Chciałbym taką matę co będzie w 100% pasować do bagażnika Dodatkowe pytanie o dywaniki gumowe, zbliża się zima więc wiadomo, chciałbym mieć coś bardziej praktycznego - wiecie może gdzie takie dywaniki gumowe kupić do sedana? z góry dzięki za pomoc!
-
- 0 odpowiedzi
- 3,7 tys. wyświetleń
-
-
Koledzy, posiadam Audi A3 8V Sportback z 2014r. Zastanawiam się jak włącza się podgrzewanie lusterek zewnętrznych? W innych VAGach miałem taką pozycję na "cycku" od ustawiania/chowania lusterek. Tutaj tego nie mam.. Wyjąłem wkład lusterka i widać matę grzewczą wraz z przewodem. Próbowałem też włączać ogrzewanie szyby tylnej, ale bez efektu. Działa tylko poniżej jakiejś temperatury? Wydawało mi się, że w aucie którego nowa konfiguracja to ponad 180 tys PLN taka opcja jest raczej standardem macie jakieś doświadczenia z tym związane?
-
- 0 odpowiedzi
- 5,5 tys. wyświetleń
-
-
Siemka! Jakie macie spalanie w A3 1.2 TFSI?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam czy wie ktoś jak zaprogramować orginalny klucz audi a3 15r pilot przestał działać auto odpala tylko przy dottknięciu z kolumną kierownicy auto posiada keyless go po naciśnieciu przycisku start lub dotknięciu klamki kluczyk miga kontrolką ciągle jest napis kluczyk poza samochodem .Proszę o pomoc byłem w serwisie i nic nie dali rady .
-
- 0 odpowiedzi
- 5,8 tys. wyświetleń
-
-
Czy zna ktoś z Was sposób, żeby wyłączyć wysuwanie ekranu MMI za każdym razem, gdy odpalany jest silnik?
-
-
- 1 odpowiedź
- 6,2 tys. wyświetleń
-
-
Chciałbym zrobić odcięcie pompy paliwowej. Czy wiecie jak zrobić takie odcięcie w Audi A3 8V? Dodam, że mam 1.4 TFSI 140 KM.
-
- 1 odpowiedź
- 2,9 tys. wyświetleń
-