Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A3 8V (2012-2020)

Forum Audi A3 8V. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez robi.waw,

Cześć Szybkie pytanie ? Czy to oznaki oleju w układzie chłodzenia ?

• Like
    • 1 odpowiedź
    • 2,3 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez Maciek2000,

Witam. Posiadam audi a3 8v i zastanawiam się czy jest możliwość zainstalowania kamerki cofania oraz czy moj wyświetlacz, który jest standardowy będzie pokazywał obraz. Jak to wykonać i jaki jest koszt? Rok 2015/16 2.0 tdi

• 3 odpowiedzi
    • 8,4 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez Jendrek,

Witam, orientuje się ktoś może od czego jest ten kabel? Już tak kupiłem i nie mogę dojść skąd? Czy jest to dołożony jakiś dodatkowy? Czy było tak fabrycznie? Z góry dziękuję za pomoc

• 0 odpowiedzi
    • 1,5 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez kub268,

Cześć, muszę zmienić kolor świateł postojowych - trzy diody led z pomarańczowego na białe przy włączonych postojowych. I zrobić to w taki sposób żeby przy włączonym kierunkowskazie było światło pomarańczowe. Jakieś pomysły? Z góry dzięki.

• 0 odpowiedzi
    • 1,6 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez KVK,

Witam, posiadam model A3 8V 2015r. W tej wersji jest wersja panelu klimatyzaji przedliftowa i mam zamiar wymienić ją na nową wersje, ale nie wiem czy będzie pasować i czy będą działać wszystkie funkcje które posiadam, jest może ktoś kto robił taką wymianę albo może się zna ?

• 0 odpowiedzi
    • 2 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez LucKy79,

Cześć, demontowałem dzisiaj osłonę słupka przód od strony pasażera. Niestety spadła mi śrubka torx mocująca go. Ktoś podpowie, czy łatwo to wygrzebać i skąd, czy niech idzie w zapomnienie i kupić nową? Jak nówka, to ktoś mi powie jaki tam rozmiar wchodzi?

• Like
    • 1 odpowiedź
    • 1,8 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez Konrad199,

Dzień dobry posiadam audi a3 z 2017 roku 2.0 tdi 150 km i padła mi turbina przy przebiegu 163k i weźcie mi powiedzcie auto jest w Polsce mechanik zregenerował turbinę wyczyścił wszystko wymienił oleje filtry założył zregenerowana turbinę przejechał na niej 80km i wszystko spowrotem się popsuło turbina zaczęła głośno chodzić I z tego co wiem to silnik jest w dobrym stanie żadnych opłkow w misce na filtrze panewki też są w dobrym stanie poprostu chciałbym wiedzieć czy ktoś miał podobna sytuację jak ja ??

• 0 odpowiedzi
    • 1,6 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez Wojtek8v,

Cześć grupowicze, Mam sprawę, czy jest możliwość wyłączenia w jakikolwiek sposob otwierania szyb przy przytrzymaniu przycisku otwarcia samochodu, gdyż nagle przestało mi to działać i zostawiam się czy wyłączyłem przez przez przypadek czy po prostu coś z elektronika siadło? Pozdrawiam I dzieki

• 1 odpowiedź
    • 4 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez Adam ochojski,

Witam kolegów .Założyłem czujniki do przodu w audi a3 8v z 2015r z tyłu są oryginalne i niewiem gdzie podłączyć buzer

• 0 odpowiedzi
    • 1,8 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez Feroo,

Dzień dobry , Potrzebuje kupić nowy akumulator do Audi a3 8v , 2013 r. 150/km 2.0 Diesel Quattro , system start/stop . Czy mógłby ktoś podpowiedzieć na co zwracać uwagę bo różnie to cenowo wyglada a chciałem kupić online . Pozdrawiam ,

• 2 odpowiedzi
    • 3,2 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez oselka426,

Witam myślę nad downpipem 1.4tfsi 150km czea i zmiana tlumika koncowego na przelot ma ktos jakies doswiadczenia albo linki do wydechu bo ciezko znalezc i czy poprostu zespawac u kogos kwasowke?

• 0 odpowiedzi
    • 1,7 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez kicu1988,

Witam serdecznie wszystkich audi maniaków kopiłem na święta sobie audi a3 wszystko było dobrze aż tu nagle pyk asist side przestał działać. Auto jest na gwarancji ale niestety gwarancja tego nie obejmuje i chciał bym spróbować sam to zrobić w ostateczności już pójdzie do serwisu choć nie powiem ze chciał bym tego uniknąć. Została przeskanowan i wyszło parę błędów ale od ostatniego czasu technologia za bardzo poszła do przodu i potrzebuje pomocy przy określeniu błędów. Z góry dziękuję za pomoc

• 0 odpowiedzi
    • 1,6 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez Adam ochojski,

Witam wszystkich mam taki problem z wyświetlaczem radio. Po wymianie wyświetlacza ekran podzielił się na 4 częsci a dwie są białe,nie wiem w czym problem

• 1 odpowiedź
    • 5,5 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez WaSuL472,

Witam mam pytanko odnośnie zmiany zderzak tylniego w Audi A4 8V z 2015roku.Ostatnio uszkodziłem właśnie ten zderzaka który jest przed lift i zastanawiam się aby wymienić go na po lift i czy jest taka możliwość bez wymiany ślizgów? Z góry dziękuję za odpowiedź

• 0 odpowiedzi
    • 2,5 tys. wyświetleń
  15. Witam, wczoraj stan płynu był trochę poniżej min,zrobiłem ok 200km,dziś rano po odpaleniu był komunikat że brak plynu. Faktycznie,nie było,dolalem wody,trochę ponad max,po nagrzaniu się silnika poziom się podnosi,także przy odkręconym korku w zbiorniczku. Czy to normalne? Pozdrawiam

• Like
    • 8 odpowiedzi
    • 5,7 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez kecusik,

Witam, kilka dni temu padł mi silnik 2.0 150 koni, naprawa zbyt kosztowna więc chce kupić nowy/inny silnik, moje pytanie czy jest możliwość sprawdzenia czy mój silnik DCYA da się wymienić na silnik z innym symbolem?? Z tego co wiem do mojego modelu wkładano silnik o innych kodach, mam dostęp do nowego silnika o symbolu DEJA, podejdzie ?? dziękuje za pomoc, jak już było to proszę moderatora o przeniesienie postu do prawidłowego wątku

• 0 odpowiedzi
    • 2,1 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez Feroo,

Witam , Dwa pytania . 1 - Szukam pomocy odnośnie ustawienia czasu radia na wyłączonym zapłonie . Gdy wciągnę kluczyk ze stacyjki radio gra 5 -7 min da się ten czas gdzieś ustawić aby grało cały czas ? 2- to czy da się ustawić cały czas moc w zapalniczce samochodowej ? Mowa tu o audi 8v guattro 2.0 Diesel 2013 rok . Wcześniej miałem 8P i tam cały czas zapalniczka miał moc i kamerka chodziła cały czas a w 8v odcina moc z wyjęciem kluczka . Będę wdzięczny za podpowiedz . Pozdrawiam ,

• 7 odpowiedzi
    • 5,4 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez kristofero21,

Witam czy zna ktos magika od mmi probowalem aktualizowac i cos poszlo nie tak wlacza sie tylko logo mmi i calyczas restartuje. Moje mmi to:8V0 035 874 B 0420 040 Panasonic Dieki

• 0 odpowiedzi
    • 1,9 tys. wyświetleń
  19. Cześć, tydzień temu przypłynęło z USA moje A3, w aukcji nie odpalało, także kupowałem w pełni świadom. Ku mojemu zaskoczeniu pod osłoną silnika wyjęte były świece. Przed odpaleniem sprawdzone wnętrze silnika kamerą, sporo starej czarnej wody i rozwodnione paliwo. Po tym co dało się oczyścić i włożeniu świec silnik zagadał pochodziło pół godziny i zgasło. Chodził podobno nierówno, klekotał. Zawiozłem dziś rano do warsztatu dyche świeżego paliwa i mają dalej próbować, w wężykach pewnie naciągnięte jeszcze stare paliwo z wodą. W komputerze wyrzuca błąd, brak połączenia wałka z wałkiem rozrządu. Straszą mnie, żeby szykować się na nowy silnik, choć wciąż jestem dobrej myśli i …

• 0 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez jarovega,

Witam wszystkich. Od jakiegoś czasu moje auto nie podaje dźwięku na głośniki. Odpalam samochód wszystko gra, gaszę na CPN tankuję uruchamiam auto Mimi się wysuwa wszystko jest niby OK ale dźwięku nie ma. Wracam do domu po dwóch dniach odpalam dźwięku nie ma po kilku chwilach zaczyna grać później przez tydzień nie gra a za chwilę gra. MIMI wysuwa się wyświetlacz działa prawidłowo tylko ten dźwięk. Proszę o pomoc i prośba o info jak wyjąć panel z wyświetlaczem żeby sprawdzić kable.

• 0 odpowiedzi
    • 2,2 tys. wyświetleń
  21. Zakupiłem auto wypadkowe i teraz mam dylemat jakie części mam zakupić? 1. Muszę kupić zderzak przedni wraz z grilem - czy ktoś rozpoznaje czy to zwykły zderzak czy s-line? 2. Grill - widziałem na aukcjach różne rodzaje - ten ma jakąś taką dziwną przerwę pod tablicą rej. - ktoś wie po co ona? (wiem na pewno że mam też z przodu czujniki więc muszę mieć też na grilu). 3. Lampy... i tutaj mam problem czy to są lampy xenony czy bixenony? Dodatkowo mam pytanie czy ktoś na forum posiada części używane do tego modelu? Widać co mi jest potrzebne - cały przód (zderzak, gril, lampy obie, chłodnica wraz z obudową, belka przednia styropian pomiędzy belkę a zderzak,…

• 4 odpowiedzi
    • 6,5 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez Fasolka,

Cześć, Wyskakuje mi błąd wyłączania się poduszek powietrznych w momencie gdy ktokolwiek siada na fotel pasażera. Czasami nawet poduszki pasażera wyłączają się bez pasażera na siedzeniu. Aktualnie wiem, że muszę wymienić ponoć matę, czujnik zajęcia fotela pasażera. Auto kupione jest w Stanach, nie mam ręcznego wyłącznika poduszek powietrznych pasażera. Siedzenia są elektryczne, grzane, skórzane. Czy ktoś orientuje się, jak wymienić ten czujnik?

• 0 odpowiedzi
    • 4,1 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez Drakul_85,

Panowie, czy robicie aktualizacje modułów (różnych: silnika, skrzyni biegów, silnika hybrydowego itd.) w ASO? Mam 4 letnie auto i nie wiem czy jest sens się w to bawić? W poprzednim (Jeep) moduły wymagały aktualizacji i coś tam poprawiały. Teraz trochę boje się, że aktualizacja modułu "zmuli" auto, bo wiadomo, normy emisji spalin, dieselgate itd... Mam A3 e-tron z 2017. Tak sobie myślę, że taka aktualizacja może zwiększyć wydajność baterii. Co myślicie?

• 0 odpowiedzi
    • 2,2 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez _Magda_,

Witam, zakupiłam samochód z komisu sprzedawca twierdzi że posiadają tylko 1 kluczyk. Jak wygląda sprawa z wyrobieniem drugiego kluczyka? Chcę wykupić AC i obawiam się że będą potrzebne 2szt do ubezpieczenia. Mam zamawiać w ASO czy szukać ogłoszeń na www. Chcę uniknąć sytuacji że ktoś z drugim kluczykiem (którego rzekomo nie było) odjedzie mi autem. Doradźcie proszę.

• Like
    • 2 odpowiedzi
    • 3 tys. wyświetleń
  25. Witam, Mam problem z Audi A3 8v 2,0 TDI 150 km, a mianowicie przy wypalaniu dpf czasami wyrzuci płyn zbiorniczkiem wyrównawczym. Proszę o pomoc. Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 2,5 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.