Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Błąd P0234 Przekroczona granica regulacji audi s3 8v

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich, od dłuższego czasu męczę sie z błędem podanym w opisie zacznę przygodę od początku.

Auto zmodyfikowane audi s3 8v DNU pełny stage 2 (mapa silnika, zmodyfikowany dolot, dp 3 cale bez kata, srodkowy przelotowy, koncowy audi rs3) przy 100tys km korba wyszła bokiem. 

Kupiony fabrycznie nowy silnik DNU wraz z pełnym osprzętem w celu dostania gwarancji na silnik konieczna była seryjna mapa silnika, tak też zrobiłem została wgrana wraz z decat. Przez pierwsze 5 tys km jeżdżone max do 3,5tys obrotów więc problemu nie było. 5tys km minęło zacząłem ostrzej jeździć na 60/70% gazu na autostradzie podczas redukcji z 7 na 5 auto ciągnie ładnie i przy 5-6tys obrotów nagle błąd usterka napędu skontaktuj się z serwisem. Na trybie manual wrzuce 5/6 bieg mogę ciągnąć go do odciny i błędu nie ma pojawia sie to tylko po dodaniu gazu i redukcji. Po zgaszeniu i ponownym uruchomieniu auta wszystko wraca do normy. W samochodzie sprawdzone było m.in: 

- wgrana ponownie seryjna mapa oraz decat nie pomogło
- podmienione map sensory - nie pomogło
- podmieniona turbina z starego silnika wraz z nastawnikiem elektrycznym kalibracje itd - nie pomogło
- regulowane ponownie cięgno - nie pomogło 
- zrobiona ponownie mapa silnika na stage 2 myślałem, że załatwi to sprawę bląd niestety nadal się pojawia

Dodaje w załączniku zdjęcia błędu. Czy ktoś miał podobny problem i udało się go rozwiązać? 

audi 2.jpg

audi 1.jpg

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.