Maqpop11 Opublikowano 3 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2023 Witam panowie. Od jakiegoś czasu w lusterku widzę czarny dym nie jest on potężny ale jakiś jest. Silnik to 1.9 tdi bkc po chipie na 147koni. Niedawno zmieniłem olej postanowiłem zmienić markę na Motul 5w40 wcześniej Castrol turbo diesel 5w40. Przed zmianą oleju auto również już było po chiptuningu i na Castrolu nie zauważyłem żadnego dymu w lusterku. Po zmianie na motula już pojawił się ten dym. Seria na chamowni wydmuchała 113 koni powinna 105. Więc silnik nie jest jakoś mocno zniszczony. Dodam że słychać podczas zmiany biegów taki wylot powietrza(świst) ale auto nie spada z obrotów ma moc nie faluje na obrotach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sadkovsky Opublikowano 25 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2023 Generalnie najlepiej byłoby podpiąć się pod komputer zobaczyć czy jakiś błędów nie ma itd. bo czarny dym z rury wydechowej może wskazywać kilka rzeczy. Może masz jakąś nieszczelność małą na układzie dolotowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi