Dudi3107 Opublikowano 11 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2023 Witam. Mam problem opisany w temacie. Po rozpoczęciu jazdy między 3 a 4 biegiem słyszę 2 dziwne stuki. Problem pojawia się tylko po załączeniu zapłonu i rozpoczęciu jazdy, podczas jazdy już nic się nie dzieje nawet przy przełączeniu skrzyni na P lub N lub R i z powrotem na D kłopotu nie ma, lecz gdy wyłączę zapłon i znów chciałbym ruszyć stuki powracają. Ktoś pomoże?
janekjanek Opublikowano 1 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2024 to std przy prędkości 40km/h.
mwojtaszek Opublikowano 9 Maja 2024 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2024 Witam, mam ten sam objaw, wie ktoś co to jest dokładnie? pozdrawiam
nabiusz Opublikowano 21 Maja 2024 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2024 Cześć. Parę dni temu byłem z tym objawem w serwisie. Mistrz mechaników od razu mi powiedział, że to jego normalna praca. Jeśli chce to może się ze mną przejechać dla pewności, że mówimy o tym samym. Podczas jazdy między 38 a 43 km/h oczywiście podwójne cyknięcie i ponownie oświadczył, że to normalka i że jest to normalna praca pompy ABS. Powiedział, że to coś takiego, że auto sprawdza prawidłowość działania pompy ABS. Odparłem, że nigdy jeszcze się z czymś takim nie spotkałem w żadnym innym samochodzie i że mam wrażenie, że jak go kupiłem parę miesięcy temu z resztą właśnie w tym salonie to chyba jakoś tego nie słyszałem. To on mi na to, że to niemożliwe i że musiało być i dorzucił, że to nowsza technologia. Nie mam porównania, bo jest to moje pierwsze Audi i szczerze, mimo że to serwis wciąż nie jestem do końca przekonany
moimzdaniem Opublikowano 2 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia Czy ktos z kolegow ogarną ten problem? Posiadam takze Q5 z 2018r i mam taki sam objaw,lekkie stuknięcie przy predkosci 40km Czuje ten lekki stuk jak zmienia sie z 3 na 4 bieg.Koledzy czy to jest cos powaznego? Prosze o jakieś sugiestie,co to jest STD ?
Marek3003 Opublikowano 3 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia Jeśli to jest pompa Abs to prawidłowe zachowanie. Też tak mam, też byłem w Aso. Nigdy się nie spotkałem z czymś takim w innym samochodzie. Czasem głośniej czasem ciszej czasem wydaje mi się że towarzyszy temu drobna wibracja w podłodze czy na pedałach
Michu76 Opublikowano 15 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia Też mam ten sam problem za dwa dni jadę do mechanika zobaczymy co na to powie bo strasznie to mnie denerwuje
Rekomendowane odpowiedzi