marek.rajskie Opublikowano 18 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2023 Witam, w moim Audi 14 b9 nie działaja spryskiwacze reflektorów. Auto kupiłem jakieś dwa miesiące temu i chciałem zużyć płyn, który był w zbiorniku bo nie wiem jaki był nalany. Na szyby działa ok ale przy reflktorach nawet nie wysuwaja się dysze
steve69 Opublikowano 18 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2023 (edytowane) W jakiej pozycji jest włącznik świateł? Przy włączniku w pozycji "0" spryskiwanie reflektorów nie działa. Przy małej ilości płynu w zbiorniczku (zapalona rezerwa) też nie będzie działać. Edytowane 18 Listopada 2023 przez steve69
marek.rajskie Opublikowano 18 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2023 23 minuty temu, steve69 napisał(a): W jakiej pozycji jest włącznik świateł? Przy włączniku w pozycji "0" spryskiwanie reflektorów nie działa. Przy małej ilości płynu w zbiorniczku (zapalona rezerwa) też nie będzie działać. Płynu jest cały zbiornik. Światła też są włączone i nadal nic.
steve69 Opublikowano 19 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2023 No to do sprawdzenia pompka układu mycia reflektorów:
marek.rajskie Opublikowano 19 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2023 12 godzin temu, steve69 napisał(a): No to do sprawdzenia pompka układu mycia reflektorów: W zbiorniku jest jedna pompka i działa bo na szyby pryska. W innym audi miałem dwie pompki, wyżej do spryskiwaczy a nieżej do szyb. Nie wiesz czy przy reflektorach będzie jeszcze jedna? Czy spryskiwacze wysuwane są elektrycznie? Spotkałem się w różnych audi, że były wysuwane elektrycznie i ciśnieniowo. Tu wychodzą cienkie wężyki do płynu to będą chyba raczej elektryczne.
steve69 Opublikowano 19 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2023 (edytowane) Według ETKA w twoim aucie są 2 pompki: 6R0 955 681 spryskiwanie reflektorów (rysunek wyżej) 1K6 955 651 spryskiwanie szyby (rysunek niżej) Edytowane 19 Listopada 2023 przez steve69
marek.rajskie Opublikowano 19 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2023 Godzinę temu, marek.rajskie napisał(a): W zbiorniku jest jedna pompka i działa bo na szyby pryska. W innym audi miałem dwie pompki, wyżej do spryskiwaczy a nieżej do szyb. Nie wiesz czy przy reflektorach będzie jeszcze jedna? Czy spryskiwacze wysuwane są elektrycznie? Spotkałem się w różnych audi, że były wysuwane elektrycznie i ciśnieniowo. Tu wychodzą cienkie wężyki do płynu to będą chyba raczej elektryczne. Temat zakończony to moje pierwsze audi, które ma tylko zaślepki do spryskiwaczy a są ledy. Wszystkie poprzednie, które miałem czwórki , szóstki, ósemki miały, były ksenony albo ledy. Auto kupiłem niedawno i nie zwracałem na to uwagi. Przed mrozami chciałem przepchać płyn na zimowy i zobaczyłem, że nie działają(same zaślepki nie będą działały chociaż są ruchome, trochę dziwne że poprzedni właściciel zamówił hedap, kamery 360, ponorama i wiele innych a spryskiwaczy nie). Człowiek całe życie się uczy a głupi umiera. Dzięki za zangażowanie, pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi