martagoralczyk Opublikowano 27 Września Zgłoś Opublikowano 27 Września Cześć Moje Audi z 2023 r kupiłam w salonie. Od początku użytkowania mam taki kłopot, że wyskakują mi ostrzeżenia na żółto: - ograniczenie asysty kierowcy - awaria świateł adaptacyjnych - niedawno awaria funkcji połączenia alarmowego sos (zgłoś się do salonu) - po zniknęło i nie wróciło. Byłam już dwa razy w salonie z tym problemem. Usłyszałam, że to normalne bo jakiś czujnik jest np zabrudzony. Za drugim razem zdecydowano się na wymianę kamery bo podobno jednak miała błąd, miało pomóc ale niestety dalej jest to samo. W salonie słyszę tylko że to jest normalne, że mam się zatrzymać zgasić i zapalić silnik to wtedy zaniknie (jak zapytałam czy uważają że będę za każdym razem zatrzymywać się i wyłączać przy każdej jeździe to usłyszałam że tak , no nie wiem szukać pobocza czy stawać na drodze ). Błędy mam codziennie przy każdej jeździe, jak nie ten to inny. Skoro to jest normalne to pewnie u Was też się zdarza, a może jednak nie? Proszę o porady bo jeżdżenie z żółtymi lampkami na desce prawie nowym samochodem jest dla mnie jakimś nieporozumieniem. Po drugie skoro jest jakaś awaria to w tym momencie mam lub nie mam (nie wiem) jakieś funkcje samochodu ograniczone. Z góry dziękuję za wszystkie rady.
Rak77 Opublikowano 6 Października Zgłoś Opublikowano 6 Października Zmień dostawcę samochodu. Złóż reklamację z powiadomienie RPK, zaraz naprawią i nie będzie błędów. VAG po 2020 produkuje badziewia. To tylko do tego czasu zdarzało się w RSach, a teraz we wszystkich modelach, poczekaj aż zatrze się silnik.
Tedi1975 Opublikowano Niedziela o 20:36 Zgłoś Opublikowano Niedziela o 20:36 Witam serdecznie. Ja celem dopytania,mam też q7 z tego samego rocznika,czy serwis coś w końcu ogarnąłem temat? Bo widzę że będę miał taki sam problem.
Rekomendowane odpowiedzi