Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ktoś montował dodatkowy moduł car play? Niestety u mnie nie ma. Nie ma też tego dodatkowego gniazdka dlatego ASO liczy sobie teoretycznie za taką usługę łącznie z instalacją ponad 4 tys. Zestawy na allegro od około 1 tys do 1,5. Na aliexpress są już za 700,-. Może się uda bez cła. Ale może ktoś coś wie na co zwrócić uwagę? Sam montaż nie sprawia problemu. Jak chińczyk dał radę to ja też sobie poradzę 

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

@Marek3003 mam pytanie czy poradziłes sobie z tym modulem CarPlay?

U mnie niestety jest problem z dolaczeniem modułu ktory ma sie łączyc bez

przewodowo z telefonem.Była robiona aktualizacja softu w Audi Q5 FY  i nadal Audi 

nie widzi modułu.

Czy ktos z was mial taki przypadek,jesli tak to prosze o jakies sugiestie w tym temacie?

Mozliwe ze w Q5 FY mają jakies zabezpieczenia,tylko w jaki sposob mzna to odblokowac?

z gory dziekuje i pozdr 

Opublikowano (edytowane)

Mi się udało wszystko działa tylko musieli mi przysłać drugi, podejrzewam, że dostałem do modelu do 2016 roku. Więcej kłopotów miałem z kamerą cofania ale to długa historia. Podłączyłem zgodnie z tym filmem chińskim, na razie zostawiłem moduł w schowku bo nie miałem pomysłu na upchanie go a bałem się hałasów. Schowek u mnie ma zaślepkę więc spokojnie kable przeszły. 
Do tego jest problem z tym łączeniem bezprzewodowym. Wszystko działa ok ale nie można mieć na raz podłączonych 2 odbiorników pod telefon. Więc na początku usunąłem Audi. Ale stwierdziłem że jednak lepiej łączyć telefon z samochodem - książka adresowa pomiędzy zegarami jest wygodna do tego to My Audi itd. Więc wyprowadziłem kabel i łączę się z CarPlay tylko po kablu a przez Bluetooth z samochodem. I tak CarPlay używam raczej w trasie więc mi to nie przeszkadza. 

Edytowane przez Marek3003
Opublikowano (edytowane)

Mam zamiar podłączyć do car boksa oprócz kamery wstecznej w klamce klapy dodatkowo kamerę przednią. Tak dla bajeru ponieważ jest taka opcja w menu boxa. Nie wiem jeszcze jak przeciągnę kabel ale spróbuję, kamerka jedzie 

System parkowania dla A1 A3 A4 A5 A6 A7 Q3 Q5 Q7 nowy kamera z widokiem z przodu HD Night Vision
https://a.aliexpress.com/_EHhQnpK

Edytowane przez Marek3003
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie