Marek3003 Opublikowano 7 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2024 Czy ktoś montował dodatkowy moduł car play? Niestety u mnie nie ma. Nie ma też tego dodatkowego gniazdka dlatego ASO liczy sobie teoretycznie za taką usługę łącznie z instalacją ponad 4 tys. Zestawy na allegro od około 1 tys do 1,5. Na aliexpress są już za 700,-. Może się uda bez cła. Ale może ktoś coś wie na co zwrócić uwagę? Sam montaż nie sprawia problemu. Jak chińczyk dał radę to ja też sobie poradzę
moimzdaniem Opublikowano 13 Lutego Zgłoś Opublikowano 13 Lutego @Marek3003 mam pytanie czy poradziłes sobie z tym modulem CarPlay? U mnie niestety jest problem z dolaczeniem modułu ktory ma sie łączyc bez przewodowo z telefonem.Była robiona aktualizacja softu w Audi Q5 FY i nadal Audi nie widzi modułu. Czy ktos z was mial taki przypadek,jesli tak to prosze o jakies sugiestie w tym temacie? Mozliwe ze w Q5 FY mają jakies zabezpieczenia,tylko w jaki sposob mzna to odblokowac? z gory dziekuje i pozdr
Marek3003 Opublikowano 14 Lutego Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lutego (edytowane) Mi się udało wszystko działa tylko musieli mi przysłać drugi, podejrzewam, że dostałem do modelu do 2016 roku. Więcej kłopotów miałem z kamerą cofania ale to długa historia. Podłączyłem zgodnie z tym filmem chińskim, na razie zostawiłem moduł w schowku bo nie miałem pomysłu na upchanie go a bałem się hałasów. Schowek u mnie ma zaślepkę więc spokojnie kable przeszły. Do tego jest problem z tym łączeniem bezprzewodowym. Wszystko działa ok ale nie można mieć na raz podłączonych 2 odbiorników pod telefon. Więc na początku usunąłem Audi. Ale stwierdziłem że jednak lepiej łączyć telefon z samochodem - książka adresowa pomiędzy zegarami jest wygodna do tego to My Audi itd. Więc wyprowadziłem kabel i łączę się z CarPlay tylko po kablu a przez Bluetooth z samochodem. I tak CarPlay używam raczej w trasie więc mi to nie przeszkadza. Edytowane 14 Lutego przez Marek3003
Marek3003 Opublikowano 14 Lutego Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lutego (edytowane) Mam zamiar podłączyć do car boksa oprócz kamery wstecznej w klamce klapy dodatkowo kamerę przednią. Tak dla bajeru ponieważ jest taka opcja w menu boxa. Nie wiem jeszcze jak przeciągnę kabel ale spróbuję, kamerka jedzie System parkowania dla A1 A3 A4 A5 A6 A7 Q3 Q5 Q7 nowy kamera z widokiem z przodu HD Night Vision https://a.aliexpress.com/_EHhQnpK Edytowane 14 Lutego przez Marek3003
Rekomendowane odpowiedzi