Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie,

Sprowadziłem Audi A5 2019 ze Stanów Zjednoczonych (wersja Premium Plus).

Samochód jest już zarejestrowany i mogę się nim poruszać, jednak mam kilka kwestii, które budzą moje wątpliwości. Niestety informacje dostępne w internecie bywają sprzeczne.

Na wstępie zaznaczę, że kontaktowałem się z dwoma ASO, jednak słysząc, że samochód pochodzi z USA, szybko mnie zbyli, unikając jakiejkolwiek merytorycznej odpowiedzi.

Kilka pytań, które mnie nurtują:

1. Nawigacja i rozpoznawanie znaków drogowych:
    Nie konwertowałem jeszcze map na europejskie, ponieważ korzystam z Yanosika i Google Maps, które mi wystarczają. Czy jednak w przypadku aktualizacji map funkcja rozpoznawania znaków drogowych zostanie automatycznie aktywowana? Mam tę opcję dostępną na wirtualnym kokpicie, ale obecnie jest nieaktywna.

2. Driver Assistance:
    Na wirtualnym kokpicie widzę również funkcję "Driver Assistance", która powinna pokazywać odległość od poprzedzającego pojazdu, ale także jest nieaktywna.

3. Audi Connect:
    Słyszałem, że usługa Audi Connect (połączenie z aplikacją MyAudi) może nie działać w wersji samochodu z USA. Czy to prawda?

4. Apple CarPlay:
    Czy istnieje możliwość połączenia się z Apple CarPlay bezprzewodowo?

5. Doposażenie w asystentów kierowcy:
    Czy istnieje możliwość doposażenia samochodu w poniższe systemy, a jeśli tak, to jakie są orientacyjne koszty?

• Asystent zmiany pasa ruchu
    • Aktywny (adaptacyjny) tempomat
    • Asystent parkowania
  6. Błąd SOS:
    Czy usunięcie błędu SOS jest możliwe wyłącznie z poziomu komputera?

Wiem, że pytań jest sporo, ale to tylko pierwsze kwestie, które nasunęły mi się w ciągu kilku dni jazdy.

Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam serdecznie!

• 5 tygodni później...
Opublikowano (edytowane)
W dniu 7.01.2025 o 15:12, saint_lfc napisał(a):

Słyszałem, że usługa Audi Connect (połączenie z aplikacją MyAudi) może nie działać w wersji samochodu z USA. Czy to prawda?

Może się zdarzyć, że po odpowiedniej aktualizacji oprogramowania albo zmianie ustawień regionu uda się przywrócić niektóre opcje, ale nie jest to regułą. Jak przebiega proces regeneracji wtryskiwacza benzynowego

Edytowane przez domsek82
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie