Marek3003 Opublikowano 23 Stycznia Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia (edytowane) Jeżeli już piszemy o wymianach to może warto wymienić też i tu. Aso wymienia olej tylko jak …. się coś zaczyna dziać czyli drgania i szarpanie. Fajnie prawda? Komplet 230,- Edytowane 23 Stycznia przez Marek3003
SKALD79 Opublikowano 23 Stycznia Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia (edytowane) Czy tylni most można zalać tym samym olejem i też co 30 tys? Edytowane 23 Stycznia przez SKALD79
Fredro84 Opublikowano 5 Lutego Zgłoś Opublikowano 5 Lutego Jestem też na wymianie w q5 21 tylko trochę się gubię w tym gdzie i co w napędzie należy wymienić. -Olej w dyferencjale (czyli tzw w Audi Haldex) G055549A2 + śruba spustu + 2 oringi na pompę. -olej do skrzyni rozdzielczej (która znajduje się przy skrzyni biegów?, olej w skrzyni wymieniony) kod G055515A2 Czy coś jeszcze powinno zostać przeserwisowane. Czy przy wymianie oleju wymagana jest wymiana filtrów?
Marek3003 Opublikowano 5 Lutego Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lutego (edytowane) To ja mam też pytanie? Z przodu jest mechanizm różnicowy? Zadałem to pytanie w Aso w Gdańsku Stadion… i Pan na częściach stwierdził że nic nie ma z przodu. To ja się go pytam czy półosie chodzą więc na oleju z mechatroniki…. A on że tak. Skąd się biorą ci ludzie ? Czyli od przodu w quatro mechanizm różnicowy, mechatronika, część mechaniczna skrzyni, skrzynia rozdzielcza jak zwał, dyferencjał. Czyli pięć różnych olei? Edytowane 5 Lutego przez Marek3003
Marek3003 Opublikowano 5 Lutego Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lutego W dniu 5.02.2025 o 09:44, Fredro84 napisał(a): Jestem też na wymianie w q5 21 tylko trochę się gubię w tym gdzie i co w napędzie należy wymienić. -Olej w dyferencjale (czyli tzw w Audi Haldex) G055549A2 + śruba spustu + 2 oringi na pompę. -olej do skrzyni rozdzielczej (która znajduje się przy skrzyni biegów?, olej w skrzyni wymieniony) kod G055515A2 Czy coś jeszcze powinno zostać przeserwisowane. Czy przy wymianie oleju wymagana jest wymiana filtrów? Rozwiń Jeszcze może ktoś mądry mnie poprawi ale my mamy chyba Quatro Ultra a w nim brak jest Haldexu.
Marek3003 Opublikowano 7 Lutego Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lutego (edytowane) Olej wymieniony. Zlałem niecałe 300 ml wlałem około 350 ml. Kolor jak na zdjęciu. Spracowany z charakterystycznym zapachem. Warto. Przebieg 76 tys. Edytowane 7 Lutego przez Marek3003
SKALD79 Opublikowano 7 Lutego Zgłoś Opublikowano 7 Lutego Tak Quattro Ultra.Filtry w mechatronice sa 3 i tez sie je wymienia, najlepiej co 60 tys....
Marek3003 Opublikowano 7 Lutego Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lutego No ok ale może ktoś pokazać właściciela auta z grupy Vw który co 60 tys wymienia olej z filtrami czyli robi pełny serwis skrzyni za 3500-4000,-zl ?
SKALD79 Opublikowano 7 Lutego Zgłoś Opublikowano 7 Lutego Kazdego indywidualana sprawa,i kwestia dbania o takie rzeczy, ja zrobię na pewno.co roku to sie nie robi zreszta w zaleznosci kto ile robi Km rocznie.
Rekomendowane odpowiedzi