Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Jeżeli już piszemy o wymianach to może warto wymienić też i tu. Aso wymienia olej tylko jak …. się coś zaczyna dziać czyli drgania i szarpanie. Fajnie prawda? Komplet 230,-

IMG_7156.thumb.png.997d603d76fc0cf6b7ba261174b6c8e8.pngIMG_7164.thumb.jpeg.15917967092802383f93120642435acd.jpeg

Edytowane przez Marek3003
Opublikowano (edytowane)

Czy tylni most można zalać tym samym olejem i  też co 30 tys?

Edytowane przez SKALD79
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jestem też na wymianie w q5 21 tylko trochę się gubię w tym gdzie i co w napędzie należy wymienić.

-Olej w dyferencjale (czyli tzw w Audi Haldex) G055549A2 + śruba spustu + 2 oringi na pompę. 

-olej do skrzyni rozdzielczej (która znajduje się przy skrzyni biegów?, olej w skrzyni wymieniony) kod G055515A2

Czy coś jeszcze powinno zostać przeserwisowane. Czy przy wymianie oleju wymagana jest wymiana filtrów? 

Opublikowano (edytowane)

To ja mam też pytanie? Z przodu jest mechanizm różnicowy? Zadałem to pytanie w Aso w Gdańsku Stadion… i Pan na częściach stwierdził że nic nie ma z przodu. To ja się go pytam czy półosie chodzą więc na oleju z mechatroniki…. A on że tak. Skąd się biorą ci ludzie ?

Czyli od przodu w quatro mechanizm różnicowy, mechatronika, część mechaniczna skrzyni, skrzynia rozdzielcza jak zwał, dyferencjał. Czyli pięć różnych olei?

Opublikowano
10 godzin temu, Fredro84 napisał(a):

Jestem też na wymianie w q5 21 tylko trochę się gubię w tym gdzie i co w napędzie należy wymienić.

-Olej w dyferencjale (czyli tzw w Audi Haldex) G055549A2 + śruba spustu + 2 oringi na pompę. 

-olej do skrzyni rozdzielczej (która znajduje się przy skrzyni biegów?, olej w skrzyni wymieniony) kod G055515A2

Czy coś jeszcze powinno zostać przeserwisowane. Czy przy wymianie oleju wymagana jest wymiana filtrów? 

Jeszcze może ktoś mądry mnie poprawi ale my mamy chyba Quatro Ultra a w nim brak jest Haldexu. 

Opublikowano (edytowane)

Olej wymieniony. Zlałem niecałe 300 ml wlałem około 350 ml. Kolor jak na zdjęciu. Spracowany z charakterystycznym zapachem. Warto. Przebieg 76 tys.

IMG_7363.jpeg

IMG_7361.jpeg

IMG_7362.jpeg

Opublikowano

Tak Quattro Ultra.:sortof:Filtry w mechatronice sa 3 i tez sie je wymienia, najlepiej co 60 tys....

Opublikowano

No ok ale może ktoś pokazać właściciela auta z grupy Vw który co 60 tys wymienia olej z filtrami czyli robi pełny serwis skrzyni za 3500-4000,-zl ? 

Opublikowano

Kazdego indywidualana sprawa,i kwestia dbania o takie rzeczy, ja zrobię na pewno.co roku to sie nie robi zreszta w zaleznosci kto ile robi Km rocznie.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie