Marek3003 Opublikowano 23 Stycznia Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia (edytowane) Jeżeli już piszemy o wymianach to może warto wymienić też i tu. Aso wymienia olej tylko jak …. się coś zaczyna dziać czyli drgania i szarpanie. Fajnie prawda? Komplet 230,- Edytowane 23 Stycznia przez Marek3003
SKALD79 Opublikowano 23 Stycznia Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia (edytowane) Czy tylni most można zalać tym samym olejem i też co 30 tys? Edytowane 23 Stycznia przez SKALD79
Fredro84 Opublikowano 5 Lutego Zgłoś Opublikowano 5 Lutego Jestem też na wymianie w q5 21 tylko trochę się gubię w tym gdzie i co w napędzie należy wymienić. -Olej w dyferencjale (czyli tzw w Audi Haldex) G055549A2 + śruba spustu + 2 oringi na pompę. -olej do skrzyni rozdzielczej (która znajduje się przy skrzyni biegów?, olej w skrzyni wymieniony) kod G055515A2 Czy coś jeszcze powinno zostać przeserwisowane. Czy przy wymianie oleju wymagana jest wymiana filtrów?
Marek3003 Opublikowano 5 Lutego Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lutego (edytowane) To ja mam też pytanie? Z przodu jest mechanizm różnicowy? Zadałem to pytanie w Aso w Gdańsku Stadion… i Pan na częściach stwierdził że nic nie ma z przodu. To ja się go pytam czy półosie chodzą więc na oleju z mechatroniki…. A on że tak. Skąd się biorą ci ludzie ? Czyli od przodu w quatro mechanizm różnicowy, mechatronika, część mechaniczna skrzyni, skrzynia rozdzielcza jak zwał, dyferencjał. Czyli pięć różnych olei? Edytowane 5 Lutego przez Marek3003
Marek3003 Opublikowano 5 Lutego Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 10 godzin temu, Fredro84 napisał(a): Jestem też na wymianie w q5 21 tylko trochę się gubię w tym gdzie i co w napędzie należy wymienić. -Olej w dyferencjale (czyli tzw w Audi Haldex) G055549A2 + śruba spustu + 2 oringi na pompę. -olej do skrzyni rozdzielczej (która znajduje się przy skrzyni biegów?, olej w skrzyni wymieniony) kod G055515A2 Czy coś jeszcze powinno zostać przeserwisowane. Czy przy wymianie oleju wymagana jest wymiana filtrów? Jeszcze może ktoś mądry mnie poprawi ale my mamy chyba Quatro Ultra a w nim brak jest Haldexu.
Marek3003 Opublikowano 7 Lutego Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lutego (edytowane) Olej wymieniony. Zlałem niecałe 300 ml wlałem około 350 ml. Kolor jak na zdjęciu. Spracowany z charakterystycznym zapachem. Warto. Przebieg 76 tys. Edytowane 7 Lutego przez Marek3003
SKALD79 Opublikowano 7 Lutego Zgłoś Opublikowano 7 Lutego Tak Quattro Ultra.Filtry w mechatronice sa 3 i tez sie je wymienia, najlepiej co 60 tys....
Marek3003 Opublikowano 7 Lutego Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lutego No ok ale może ktoś pokazać właściciela auta z grupy Vw który co 60 tys wymienia olej z filtrami czyli robi pełny serwis skrzyni za 3500-4000,-zl ?
SKALD79 Opublikowano 7 Lutego Zgłoś Opublikowano 7 Lutego Kazdego indywidualana sprawa,i kwestia dbania o takie rzeczy, ja zrobię na pewno.co roku to sie nie robi zreszta w zaleznosci kto ile robi Km rocznie.
Rekomendowane odpowiedzi