mariusz1990 Opublikowano 16 Lutego Zgłoś Opublikowano 16 Lutego (edytowane) Witajcie mam problem ze skrzynia Audi S5 2012 3.0tfsi s-tronic mianowicie wszystko zaczęło się jak zrobiło się zimno, temperatura mam tu bardzo duże znaczenie, mianowicie z rana odpalam samochód wrzucam bieg słychać 2 stuknięcia ze skrzyni lekkie szarpnięcie i wyskakuje komunikat brak biegu wstecznego i nieskie cisnienie w kolach (dlaczego nie wiem ale jak skrzynia zaczyna chodzic komunikat mozna usunac) skrzynia przechodzi w tryb awaryjny (R nie działa D tylko biegi 1,3,5,7) gdy skrzynia osiągnie temperaturę 40°C komunikat się nie pokazuje jest możliwa jazda na wszystkich biegach lecz po przełożeniu z P na R słychać 1 stuknięcie i bieg wchodzi. VCDS widzi tylko błąd brak biegu 1. Co mi przyszło do głowy to już zrobiłem wymiana oleju, wymiana zestawu naprawczego mechatroniki, czyszczenie mechatroniki ultradźwiękami, adaptacje (jednej nie chciał wykonać synchronizacja czujnikow przesuwu ,,przerwane ze względów bezpieczenstwa") za każdym razem gdy kończyliśmy któraś z czynności samochód normalnie zjeżdżał z podnośnika jak by to co zrobiliśmy pomogło nic mylnego na następny dzień znów problem. Zastanawiam się czy winny może być czujnik położenia biegów. Edytowane 16 Lutego przez mariusz1990
Rekomendowane odpowiedzi