Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Forum Audi A5 8T (2007-2016)

Forum Audi A5 8T. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez michał YaGODA,

Poniżej zamieszczam rozmieszczenie bezpieczników Audi A5:

• 1 odpowiedź
    • 44,8 tys. wyświetleń
  2. Dla wszystkich posiadaczy Audi A5, zamieszczam polską instrukcję obsługi w formacie PDF: Instrukcja_obsługi_Audi_A5.pdf Instrukcję mogą pobrać tylko zarejestrowani użytkownicy. Jeżeli nie masz konta, zarejestruj się tutaj.

• 10 odpowiedzi
    • 39,1 tys. wyświetleń
  3. Hej, Do tej pory, gdy coś działo się z autem, jeździłem do M4K w Szemudzie. Niestety warsztat został zamknięty, więc szukam sprawdzonej alternatywy. Możecie polecić warsztat, w którym pracują prawdziwi pasjonaci, znający się na rzeczy i jednocześnie nie naciągający klientów na niepotrzebne koszty? Dodam, że jestem kompletnie nietechniczny, więc zależy mi na miejscu, któremu będę mógł po prostu zaufać. Z góry dzięki za wszystkie polecenia!

4. Rozpoczęte przez Baba,

Witam panowie jestem nowym posiadaczem Audi A5 1,8 tfsi żadnych objawów nic się nie działo aż pewnego razu komunikat zatrzymaj pojazd i nie gaś auta temperatura w sekundzie urosła płyn się zagotował i wielka plama pod autem co mogło być przyczyną? Z góry dzięki za info

• 0 odpowiedzi
    • 238 wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez artyro12,

Czy to jest normalne lekko faluje pasek nowy koło pasowe napinacz rolki VID_20260704_181541.mp4

• 0 odpowiedzi
    • 233 wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez Richi5,

Witam Potrzebują pomocy przy szalejącym wentylatorze kabiny po wyłączonym silniku w Audi A5 2014 Kabriolet

7. Witam, mam pewien problem w swiezo zakupionej A5, podczas postoju zaczela drgac mi na obrotach - tygodniowa wizyta na warsztacie przerodzila sie w wymiane Zaworu fazy zmiennej oraz Zaworu cisnienia oleju - problem ustal, jednak po ~200km, wyskoczyl blad - Za niskie cisnienie oleju, zatrzymaj pojazd. Stad rodzi sie ten post i zarazem pytanie - ktokolwiek mial taki przypadek? Co robic, co sprawdzac?

• 0 odpowiedzi
    • 382 wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez damiano54321,

Witam miał ktoś podobny problem a5 3.0TDI CCWA tryb awaryjny błędy takie jak: P157100 - lewy zawór zawieszenia silnika - zwarcie z potencjałem plus P019300 - czujnik ciśnienia paliwa - zwarcie z potencjałem plus P116F00 - przepływomierz powietrza - sygnał zakłócony Oraz błąd skrzyni: P175800 - zasilanie napięciowe zacisku 15 - przerwa Wymieniony czujnik ciśnienia i przepływomierz dalej to samo

• 0 odpowiedzi
    • 714 wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez Kamil93,

Witam, mam problem z szybą tylną, podczas otwierania tylnych drzwi szyba opuszcza się do połowy. I nie można zamknąć jej z pilota. Trzeba włączyć na nowo zapłon i domknąć z głównego panelu na drzwiach kierowcy, było to robione koedysbna gwarancji w ASO lecz nikt nie chciał udzielić informacji w czym był problem. Może ktoś posiada wiedzę jak to naprawić

• 1 odpowiedź
    • 1,1 tys. wyświetleń
  10. Dzień dobry, Korzystając z wolnego okołoświątecznego zabrałem się za wymianę rozrządu w swoim samochodzie. Po wyjęciu silnika zaintrygowały mnie dwa miejsca, proszę o wsparcie : "Smarki" ze smaru w okolicach kolektora wydechowego, największe ognisko przy jednym cylindrze ( załączone zdjęcia) Luz ? Talerza który dokręcany jest do koła zamachowego ( video) . Czy to zjawisko normalne? Widzę że po zmontowaniu ten talerz jest ustalany na tuleji wychodzącej z koła zamachowego, więc podejrzewam że ten luz może nie być problemem ale skoro już mam to na wierzchu wolę się upewnić. Na co jeszcze warto zwrócić uwagę mając wyciągnięty silnik? Z góry dzię…

11. Rozpoczęte przez adam1996s,

Witam w jaki sposób wymienić żarówkę świateł dziennych.

12. Rozpoczęte przez yareco,

Witam po wymianie czujników poziomowania "wymieniacz", który się tym zajmował coś poprzestawiał w zielonym menu i nie mam postojówek led, po uruchomieniu silnika generuje się błąd jak włączę kierunkowskaz lewy lub prawy. Ledy do jazdy dziennej przy kierunkach wlączonych (lewy lub prawy) zmieniają sie na postojówki a tu ich nie ma. Skan pokazał przerwę w obwodzie. Wymieniacz coś jeszcze poprzestawiał bo na 0 święcą się Ledy dzienne pełną mocą. Po za tym drive select nie działa - wszystko jako duch jest bez możliwości zmian. Zamiast 3 funkcji mam ich pełno nie od tego modelu pewnie, ale to drugi temat. Czy może mi ktoś pomóc przywrócić ustawienia zeby wszystko było ja…

• 0 odpowiedzi
    • 871 wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez Audi_A5_BB,

Panowie pomocy. Po zmianie telefonu z Samsung Galaxy S9+ na S25 Ultra mam problemy z telefonowaniem przez Bluetooth. Po sparowaniu telefonu z MMI : 1. znika mi internet w telefonie 2. gdy wybieram numer z telefonu to nie działa " Nie można nawiązać połączenia ponieważ nie ma żadnego konta które obsługuje połączenia tego typu" 3. mogę dzwonić z samochodu wybierając numer ale na telefonie nie pokazuje że dzwonię ( a przecież wykonywane jest połączenie przez kartę SIM w telefonie) 4. nie potrafię zaimportować kontaktów do MMI 5. Ikona stanu połączenia zmieniła się na kartę SIM a w środku przekreślony kwadrat, kiedyś tak nie było Mam M…

14. Rozpoczęte przez Innos,

Witam, Mam Audi A5 2.0 TDI 177km 2014 rocznik, i od pewnego czasu usłyszałem dziwne "piski" podczas puszczania sprzęgła, nie ważne czy na luzie czy na biegu piski zawsze występują. W załączniku przesyłam filmik. Dodam, że sprzęgło się nie ślizga, budą nie trzęsie podczas odpalania i gaszenia, nie było też z tego co wiem nigdy ruszane tak samo jak dwumasa, na ten moment auto ma przejechane nie całe 215 tyś. Na początku myślałem, że na wykończeniu jest wysprzęglik albo łożysko oporowe i to daje taki dziwne piski, ale jak byłem w warsztacie to mi powiedzieli, że możliwe że jest "sucho" przy łapie sprzęgła i dlatego tak piszczy podczas puszczania, kazali jeździć i obser…

• 0 odpowiedzi
    • 488 wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez wojtekkkkkkk,

Witam wszystkich, to mój 1 post na tym forum Śmigam na codzień A4B8 ale coś mi odbiło i kupiłem rozbite S5 ze Stanów. Za ok. 2 miesiące będzie u mnie. Jak źle jest według Was? Utopie majątek u mechanika? Przebieg 70k mil.

• 0 odpowiedzi
    • 782 wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez zizu21,

Witam wszystkich od niedawna posiadam A5 2.7tdi 190km z 2009r. Auto sprowadziłem z Niemiec z uszkodzoną skrzynią, kupiłem drugą regenerowaną skrzynie ale mam problem ponieważ auto po rozgrzaniu się ma problem z przerzucaniem biegów to znaczy gdy stoje w korku lub na swiatłach auto nie chce ruszyć z miejsca tak jakby nie było wrzuconego biegu po przestawieniy dzwigni na P Lub D wogule nie reguje musze pare razy wyłaczyc samochod i wlaczyc nastepnie po którymś razie zaskoczy ale przy ruszaniu robi kangura szarpie czy ktoś może pomóc w tym temacie? Dodam ze skrzynia po wymianie nie była zaadaptowana dopiero teraz inny mechanik mi to zrobił ale dalej jest szarpanie nie wiem c…

• 2 odpowiedzi
    • 837 wyświetleń
  17. Witam, Mam problem i szukam pomocy z odpaleniem. Audi w ogóle przestało kręcić, zgasł po minucie jak go odpaliłem i koniec nie kręci. Jest nowa piroklema, rozrusznik, masa jest dobra, przekaźniki jak sprawdzałem też są ok i napięcie jest. Jak próbuje go odpalić słychać że rozrusznik klika, ale nie kręci, bądź za którymś tam razem da sie usłyszeć że próbuje sie zakręcić. Gdzie dalej szukać pomóżcie.

• 2 odpowiedzi
    • 1,3 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez tekila27,

Witam Proszę o poradę , dokąd idzie czarny cienki kabel, który jest od góry w tym czarnym czujniku , ponieważ u mnie jest urwany a nie mogę zlokalizować gdzie ma być , jakby ktoś był miły i sprawdził i siebie

• 0 odpowiedzi
    • 738 wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez marslo,

Witam wszystkich. Miałem okazję w ten weekend odbyć jazdę próbną samochodem Audi A5. Silnik to 2.0 TFSI (nie znam dokładnego oznaczenia) Quattro, S Tronic 2013 rok produkcji. Auto miało przebieg 82 tyś mil, Cena 8990 funtów. Na wstępie, samochód przywitał mnie rozładowaną baterią, szybka interwencja sprzedawcy i auto odpaliło. Podniosłem maskę i kilka rzeczy rzuciło mi się w oczy Mokre od oleju w rejonach 2 i 4 wtryskiwacza. Sprzedawca powiedział że przy sprzedaży umyją ten silnik (?) Mokra osłona silnika (widziana od góry poprzez komorę silnika). Hałas w rejonach góry silnika lub skrzyni biegów. Jak dodałem lekko gazu to ten hałas ustępował…

• 0 odpowiedzi
    • 1,6 tys. wyświetleń
  20. Witam! Noszę się z zakupem Audi A5 2.0 z 2010 roku. Wiem o wadzie fabrycznej tych silników i, że biorą olej - ten konkretny egzemplarz którym się interesuję bierze podobno ok 0,5l na 1000km. Dużo? Niedużo? Jak w ogóle wygląda technicznie kwestia tej wady fabrycznej? Kończy się po prostu na systematycznym dolewaniu oleju czy może raczej grozi to czymś o wiele poważniejszym i z tego powodu nie ma sensu inwestować w te roczniki?

• 1 odpowiedź
    • 981 wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez mariusz1990,

Witajcie mam problem ze skrzynia Audi S5 2012 3.0tfsi s-tronic mianowicie wszystko zaczęło się jak zrobiło się zimno, temperatura mam tu bardzo duże znaczenie, mianowicie z rana odpalam samochód wrzucam bieg słychać 2 stuknięcia ze skrzyni lekkie szarpnięcie i wyskakuje komunikat brak biegu wstecznego i nieskie cisnienie w kolach (dlaczego nie wiem ale jak skrzynia zaczyna chodzic komunikat mozna usunac) skrzynia przechodzi w tryb awaryjny (R nie działa D tylko biegi 1,3,5,7) gdy skrzynia osiągnie temperaturę 40°C komunikat się nie pokazuje jest możliwa jazda na wszystkich biegach lecz po przełożeniu z P na R słychać 1 stuknięcie i bieg wchodzi. VCDS widzi tylko błąd brak…

• 0 odpowiedzi
    • 891 wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez Gaben,

Witam, kupiłem a5. Nie grało w nim audio. Sprzedawca powiedział, że wymieni wzmacniacz na sprawną używkę. Zrobił to, a teraz gra tylko lewa strona. Światłowód sprawdzony - sprawny Głośniki sprawdzone - sprawne Kable głośników sprawdzone - sprawne Po odczycie błędów widnieje "ochrona komponentów, zwarcie do +". Dowiedziałem się, że trzeba "zaprogramować" wzmaka lub zdjąć ochronę komponentów. Czy ktoś tu ogarnia takie tematy wysyłkowo? Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 948 wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez kubol1,

Cześć, mam problem z regulacja tył/przód fotela pasażera w 8t coupe. Wpuszczałem wczoraj znajomego na tył i po odblokowaniu fotela popchnąłem go maksymalnie do przodu. Od tego momentu lewa szyna jest zblokowana i jej zakres to max przód-15cm w tył (prawa chodzi swobodnie). Sprawdziłem od przodu i od tyłu - nie ma nic w szynie co mogłoby blokować. Miał ktoś taki problem? Podrzucam także wideo 4ee6090b-59db-427f-8c93-fb88dedf4123.mp4

• 0 odpowiedzi
    • 984 wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez mateo9292,

Witam, mam problem z piszczeniem/dźwiękiem jakby zużytej rolki. W załączniku dodaje filmik z tym dźwiękiem. Sprawdzany dolot dymiarką, brak nieszczelności. Ściągnięty pasek napędu, dźwięk nadal jest. Pojawia się on po dłuższym postoju, po nocy. Po odpaleniu obroty podnoszą się i wtedy właśnie to słychać, podczas dodania gazu też. Po rozgrzaniu silnika praktycznie nic nie słychać, dźwięk dobiega (tak mi się wydaje, najbardziej go słychać z lewej strony jakby przenosił się na tył), czy jeśli zużyty byłby pasek pompy wody lub pompa wody, mogło to by być to? Nie sprawdzałem go jeszcze. MicrosoftTeams-video.mp4

• 0 odpowiedzi
    • 970 wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez Natalia 9705,

Witam wszystkich mam problem Zapaliła mi się kontrolka świec żarowych,cisnienia opon oraz kontrolka trakcji auto trakci moc Wymieniłam akumulator bo miał tylko 40% Po przejechaniu 166 km znowu mi się wyświetlił Te błędy mi się wyświetliły

• 0 odpowiedzi
    • 949 wyświetleń

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.