Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Forum Audi A5 8T (2007-2016)

Forum Audi A5 8T. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez Empirex,

Witam. Planuje w niedługim czasie zakupić audi a5 3.0tdi (2008-2011), dużo czytałem na temat tego silnika, że podobno generuje duże koszty. Czy jest sens pchać się w te auto z tym silnikiem? Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 1,3 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez dawidszmidt2,

Cześć. Wie ktoś gdzie dostanę zaślepkę spryskiwacza lamp do rs5 8t? Zamówiłem do a5 zderzak fake rs5. Zaślepka z a5 i z s5 nie pasuje. Przeglądałem ETKe i na schemacie nie ma numeru cześć.

• 0 odpowiedzi
    • 914 wyświetleń
  3. Witam serdecznie, jestem posiadaczem audi A5 coupe 8t 3.2 benzyna w Quatro. Do niedawna wszystko było ok. Ostatnio miałem drobny wyciek na chłodnicy co po zastosowaniu preparatu w płynie do uszczelniania-problem zniknął . Po okresie około 2 miesięcy w aucie przestało dmuchać ciepłym powietrzem mimo ustawień na ciepło na maxa. Proszę o jakieś porady, wskazówki czy odrazu to będzie problem z nagrzewnica?

4. Rozpoczęte przez Luty,

Drodzy użytkownicy , zwracam się do Was z prośbą może ktoś już podobny temat przerabiał jak mój, i jest mi w stanie coś mądrego doradzić. Otóż jestem posiadaczem Audi A 5 2,0 TFSI z 2009 roku i mam problem ponieważ pobiera dużo oleju, dochodzi już do 1 litra oleju na 450 km. Wiem już, że silnik kwalifikuje się do naprawy ,ale gdzie ten remont zrobić czy w serwisie Audi (gdzie zakładam że będzie duży koszt) czy gdzieś u dobrego sprawdzonego mechanika ? Słyszałem że są dwie metody naprawy :kapitalny remont ,albo mniej kosztowne uszczelnienie silnika. Bardzo proszę o pomocne opinie i podpowiedzi ..Jestem z Warszawy. Z GÓRY DZIĘKUJĘ, pozdrawiam

• 3 odpowiedzi
    • 10,5 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez werpiw18,

Hej, mam problem ponieważ zegar licznika prędkości po odpaleniu świeci od połowy i po przejechaniu kilku/kilkunastu kilometrów świeci się cały. W czym może leżeć problem? Pozdrawiam,

• 1 odpowiedź
    • 2 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez michvv777,

Czesść, Dzień Dobry, Witam wszystkich serdecznie , Nazywam się Michał , jestem szczęśliwym albo nieszczęśliwym posiadaczem Audi A5 8T 2013 sportback Jestem tutaj ponieważ zmagam się z następującym problemem: Trzęsący się silnik / falujące obroty Panowie, mam pytanie odnośnie tego tematu, Pacjent to - Audi A5 2013 2.0 Tfsi 211km quattro silnik : CDNC Na biegu jałowym , czy na zimnym czy na ciepłym silniku występuje co jakiś czas falowanie obrotów + przy tym nierówna praca silnika/trzęsący się motor rezonujacy na całe auto. Aso Krotoski nie potrafi naprawić mi tego objawu, auto w sumie przez ostatnie 4 miesiące, 10 tyg …

• 0 odpowiedzi
    • 1,2 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez kamil8372,

Cześć będę dokładać sobie hak, mam fabryczne przygotowanie pod montaż. Zastanawiam się jakiego producenta kupić hak zależy mi żeby kula była wypinana. Z tego co widzę westfalia robi haki dla audi koszt okolo 1800, ale nie wiem czy jest sens aż tyle płacić gdzie np steinhof jest za około 1100 zł. Może ktoś już to przerabiał i ma doświadczenie w tym temacie. Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 1,7 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez Habera,

Witam, Czy posiada ktoś instrukcje obsługi w języku polskim do Audi A5 8T Sportback najlepiej 2015r? Na forum widziałem post z polską instrukcją, z czego nie ma już możliwości pobrania pliku

• 0 odpowiedzi
    • 1,3 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez barbarabbb,

Witam! Da się podłączyć lampy poliftowe z a 5 ksenony

• 0 odpowiedzi
    • 1,3 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez 25pawel,

Hej, posiadam Audi A5 8T 2013 wersja USA. Samochód przypłynął i nie odpalał (nawet nie było zapłonu). Okazało się, że po odczytaniu błędów VCDS'em, był błąd blokady rygla. Oddałem do specjalisty od kodowania Audi. Rygiel naprawiony (nawet wyłączony na stałe). Wszystko podpięte, jest zapłon, natomiast auto nie odpala. Wkładam kluczyk, pojawia się zapłon, następnie chce odpalić i nagle zapłon gaśnie i informacja "remove key". Nawet nie ma próby zakręcenia rozrusznikiem. Pojawia się natomiast błąd 03026 - klema 15 - open circuit. Proszę o pomoc, bo nie wiem na co patrzeć. Z góry dziękuję Przesyłam aktualny stan VCDS: Typ podwozia: FR-AU48 (8R0) Skanowanie: 01 02 03 …

• 0 odpowiedzi
    • 2,1 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez jakubj,

Witam od niedawna mam audi a5 2009 rok coupe. Na desce przy radiu jest skrót tel i po wejściu nie da się nic zrobić więcej czy to da się jakoś zmienić albo włączyć żeby połączył się telefon czy nie ma takiej opcji. Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 1,5 tys. wyświetleń
  12. Witam wszystkich. Posiadam Audi A5 2.0 180km Sportback. Mam dziwną kontrolkę. Jak stoję około minuty na postoju albo jak jadę z 3-10km/h (nie zawsze) to mi się załącza ogranicznik 4000 obrotów ( do not exceed 4000 rpm audi) . EPC błędu nie wyrzuca na deskę rozdzielczą. Normalnie mogę przekroczyć 4 tysiące obrotów jak jadę - kontrolka nie znika. Muszę wyłączyć silnik i włączyć z powrotem, aby znikła. Kontrolka pokazuje się jak stoję około minutę na postoju, w korku albo jak auto jedzie z 3-10km/h (nie zawsze) . W aucie zostało robione: Wszystkie filtry + wymiana oleju Odma olejowa Uszczelnianie pokrywy wałków Wymiana uszczelek od pokrywy rozrządu …

• 0 odpowiedzi
    • 2,4 tys. wyświetleń
  13. Tak jak w temacie. Poszukuje zderzaka w kolorze do mojej coupe, jako że napotkałem dużo ogłoszeń ze sportback pytanie czym te zderzaki się różnią od siebie oprócz numerka, i czy ten ze sportback jest w stanie podejść do coupe. Jako że jestem świeżo upieczonym właścicielem był bym wdzięczny za jakiś katalog części/manual Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 2 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez Andrei Marius,

Hi guys. I have an Audi A5 coupe 2009 and currently I'm living in Kraków. Reason for writing in English,it's obviously,I guess ... because I'm not polish . My problem is,that today I went to the car ,after a week , with some plans,and I found car completely dead.Weather is not that bad in Kraków,and car was not used only a week,but it completely didn't want start and didn't make any noise. Keys got stocked,doors/ boot are locked(except driver which can be open manually). Rest everything dead. I called itaxi ,to jump it,and after connecting the cables, completely nothing /no sounds/ no sparks..so I have completely no idea what to do. Battery was bought 4 months ago ,and ne…

• Like
    • 3 odpowiedzi
    • 3,3 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez Zombek,

Witam, wlasnie zakupilem audi a5 sportback wersja poliftowa z 2014 roku i zastanawiam sie czy jest to 2x sline - zewnetrzny i sportowe zawieszenie?

• Like
    • 3 odpowiedzi
    • 8,5 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez Tombo1974,

Witam. Zamontowałem w Audi A5 monitor z Android Auto. Sam android działa bez zarzutu ale po przełączeniu ekranu na fabryczne MMI to pojawiają się kolorowe paski i nie wyświetla pulpitu fabrycznego. Może ktoś miał podobny przypadek. Proszę o jakieś sugestie. Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 2 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez szanio70,

Dzień dobry przymierzam się do kupna nowych tarcz i klocków do A5 3.0 TDI 2011r ccwa sportback postawię na zimmermany tylko kwestia jest wielkości. Jakie największe możliwe tarcze bez jakichkolwiek modyfikacji wejdą do tego modelu? Felgi 20cali jesli to wgl ważne xd Prosiłbym o linki VIN : WAUZZZ8T3BA065242

• 0 odpowiedzi
    • 1,8 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez daumian123,

Hej, mam jedno w sumie pytanie dla was. Ogólnie posiadam audi a5 i wymieniłem w nim zderzak na s-linowy (8T0 807 437 D). Ale mam teraz zagwozdkę ponieważ nie mam tej dolnej atrapy, a nie wiem jaki może być jej numer. Może ktoś wie? Za każde wskazówki będę wdzięczny, pozdro Poniżej zdjęcie poglądowe, o co dokładnie mi chodzi.

• 0 odpowiedzi
    • 1,6 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez m4niek,

Witam. Posiadam Audi a5 2.7 diesel z 2010r. Od jakiegos czasu, podczas skrecania czy to w miejscu na parkingu czy w trasie przy wiekszych skretach cos w kierownicy strzela.Wspomaganie i wszystko dziala normalnie, tylko podczas skrecania kierownica cos jest nie tak. Auto swiezo po regeneracji maglownicy oraz pompy wspomagania. Co moze byc przyczyna?

• 0 odpowiedzi
    • 1,7 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez Kubaaaaa,

Cześć wszystkim, ostatnio miałem problem z przepustnicą (dokładniej z tym zaworem co sprawia że silnik się łagodniej gasi). Więc po wymianie przepustnicy, dalej wyskakiwały mi błędy na skanerze dotyczące jej. Zacząłem zatem sprawdzać bezpieczniki pod maską, jeden po jednym a później odłączyłem na chwile akumlator mając nadzieje że błędy się skasują. Po ponownym podłączeniu akumlatora, nagle wyskoczyły mi jakieś dodatkowe błędy takie jak: Exhaust Gas, Turbo Solenoid Control Solenoid Circuit Open, EGR cooling valve i jeszcze dodatkowo od sensora położenia gazu. Chciałem więc zatem odpalić silnik a tu nic, kręci ale nie odpala. Mój mechanik odholował go w zeszły poniedziałek…

• 0 odpowiedzi
    • 2 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez blancik420,

Witam w sobotę pojawił się pewien problem, w trakcie spokojnej jazdy zaczęła dziwnie stukać, proporcjonalnie do obrotów. Dźwięk dochodzi stojąc przed autem z lewej strony, czy to na biegu jałowym czy przy całej skali obrotów. Dodatkowo nie wiem czy jest to powiązane ze stukaniem wyskoczył check engine. Silnik 3.0 V6 rocznik 2010 olej wymieniany niecałe 10kkm temu na motul 5w30. Moje pytanie czy mogą być to panewki ? Czy panewki inne objawy dają? 20231008_190244.mp4

• 0 odpowiedzi
    • 1,7 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez bartosz666,

Cześć wszystkim Mam aktualnie pod opieką A5 8T, trochę było zaniedbane, ale sukcesywnie usuwam kolejne usterki. Pozostały mi aktualnie dwie: Spryskiwacz szyby nie działa - pompa pracuje, na szybę nie leci, odsłoniłem zbiornik - wycieku przy pompkach nie ma - czy macie może/gdzie znajdę schemat węży? Zakładam, że problemem jest któryś z zaworów zwrotnych, szukałem wycieku, ale trudno go zlokalizować, coś tam kapie Dodatkowo jeżeli ma znaczenie - "zniknęły" końcówki dyszy od reflektorów, będę też wymieniał, ale raczej z szybą nie ma nic wspólnego Kierunkowskaz w prawo - przy włączeniu przestaje migać po 3-4 mrugnięciach, w…

• 0 odpowiedzi
    • 2 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez Gutek698,

Witam. Przebywam w Holandii. Posiadam Audi A5 1.8tfsi 2012r sportback, 209tys km przebiegu. Poprzedni właściciel podciągnął moc do 210KM. Od jakiś 2 tyś km. zmagam się z problemem odgłosu stukania u góry silnika. Stukanie słychać jak temp. oleju osiąga 90stopni i silnik chodzi na wolnych obrotach. Wystarczy że obroty przekraczą 1 tyś. i dźwięk znika. Mechanik sprawdził stan łańcucha rorzadu, ciśnienie oleju i wszystko jest ok. W załączniku umieszczam wyniki z ich oględzin. Może ktoś ma pomysł gdzie szukać problemu ?

• 0 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez Mefix2001,

Witam , mam pewien problem czy ktoś wie co tutaj powinna być za część ,zderzak audi a5 8t lift (górne mocowania) jezeli tak prosił bym o numer oem lub nazwe

• 1 odpowiedź
    • 1,9 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez RobertCarlos,

Witam , mam pytanie odnośnie czujników oleju ( brązowy i niebieski ) . Ten u góry to chyba czujnik ciśnienia oleju a ten na dole ? czy ktoś może pomóc w oznaczeniach części ? Audi A5 2.0 TFSI 2012r.

• 0 odpowiedzi
    • 3,7 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.