Forum Audi A5 8T (2007-2016)
Forum Audi A5 8T. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
122 tematów w tym forum
-
Witam. Posiadam Audi A5 2.7 diesel 190KM 2010r. Mam problem z lusterkami, po tym jak oddałem auto na polerke i przyciemnianie szyb lusterka przestały się skladać, w komputerze wszystko ustawione, że powinno działac. Kontaktowalem sie z zakladem w ktorym auto bylo robione i twierdza ze nic nie grzebali i zmieniali. Dodam, ze przed oddanie do nich lusterka sie normlanie skladaly. Czy ma ktos pomysl co to moze byc ? pozdrawiam
-
-
- 1 odpowiedź
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Borykam się ostatnio z problemem w 3.0 TDI Quattro w skrzyni S-Tronic. Jakoś dwa miesiące po kupnie auta, po zatrzymaniu pojazdu samochód zaczął szarpać(lekkie bujnięcie budą/spadające obroty). Wygląda to tak, że zatrzymuje się samochodem, skrzynia próbuje przez pół sekundy jechać do przodu, nagle orientuje się, że auto stoi i nagle wysprzęgla. Oczywiście w samochodzie nie występują żadne błędy ani w silniku ani w skrzyni biegów. W momencie gdy zrobiło się ciepło auto zaczęło nawet gasnąć. Do skrzyni został wrzucony zestaw naprawczy mechatroniki, przez co teoretycznie problem z gaśnięciem został wyeliminowany. Teraz s…
-
- 0 odpowiedzi
- 3 tys. wyświetleń
-
-
Cześć wszystkim, Szukam kogoś z woj. Małopolskiego/Śląskiego/Opolskiego/Łódzkiego/Świętokrzyskiego/Podkarpackiego/Lubelskiego/Mazowieckiego kto posiada [b]A5 w wersji 5-drzwiowej, roczniki 2013-2016 i lampy halogenowe w oryginale (przód + tył)[/b]. Chciałbym wykonać fitting test - oczywiście odpłatnie - nowego zestawu lamp zarówno z przodu jak i z tyłu. Zestaw jest oczywiście dedykowany tylko do opisanej wersji. Oferowane lampy posiadają dodatkowy bonus jakim jest dynamiczny kierunkowskaz. Zapewniam profesjonalny warsztat. To nie reklama, czy próba sprzedaży - jednorazowa akcja, sam fitting test. Po nim auto jest przywracane do stanu poprzedniego. Kwot…
-
- 0 odpowiedzi
- 1,7 tys. wyświetleń
-
-
Siemanko. Mam taki problem otóż jakiś czas temu zauważyłem problem który zaczął się pojawiać wraz ze wzrostem temperatur, otóż na postoju nie zależnie czy auto jest na P, N, D lub R zaczyna delikatnie szarpać obrotami ( wzrost i spadek o około 50 obrotów ) i czuć bujanie samochodu takie minimalne, po delikatnym dodaniu gazu wszystko ustaje. Pojawia się to raz za jakiś czas, niema to stałe. Po podpięciu komputera brak jakichkolwiek bledów. Miał ktoś taki problem ? Dodam że auto to A5 3.0 tdi ( CCWA ) quattro + stronic ( skrzynia robiona 35kkm temu ).
-
- 0 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Poradzicie A5 8t coupé Felgi 19’ szerokość 8,5 et 30, zawieszenie fabryczne, gumy 255/35 jaki dać dystans aby optymalnie wyglądało i dobrze się jeździło?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich (koleżanki i kolegów) miłośników marki. Czy ktoś z uczestników tego forum dysponuje może polską instrukcją obsługi do Audi A5 kabriolet z roku 2011 (2009-2011) ? Chętnie odkupię wersję książkową, a może ktoś może się podzielić instrukcją w formacie PDF? Pozdrawiam serdecznie, miros
-
- 0 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
-
-
-
Witam czy miał ktoś z was problem brania oleju około 1l na 1500km w audi a5 2013r silnik 2.0tdi 177km kod silnika CGLC
-
-
- 4 odpowiedzi
- 14,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich serdecznie. Posiadam audi a5 8ta 2.0 tdi i będę przystępował do wymiany Łożyska w kole. Chciałem sam zabrać się za wymianę ale ze względu iż dopiero zaczynam przygodę z mechanika nie mam pewności. Znalazłem łożysko albo lozysko z piastą. Moje pytanie jest czy mogę wymienić w swoim aucie odrazu lozysko z piastą? Z góry dziękuję za odpowiedź i pomoc. Pozdrawiam!
-
- 1 odpowiedź
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Światła stopu się nie wyłączają, świecą cały czas, Pali się błąd ECP Po podłączeniu pod vaga pokazało brake switch light. Czujnik został wymieniony a błąd skasowany lecz niestety błąd wrócił spowrotem a światła stopu nie gasną. Bezpiecznik został sprawdzony Świeci się nawet po naciśnięciu hamulca więc problem leży przed bezpiecznikiem.. Macie jakiś pomysł co to może być? Moze Kabel gdzieś ułamany?
-
-
- 11 odpowiedzi
- 9,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich, w którym miejscu jest rozrusznik? Czy trzeba wjechać na kanał? Wie ktoś gdzie może być filtr paliwa audi a5? Z góry dziękuję za odpowiedzi.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich wie ktos gdzie moze byc filtr paliwa audi a5
-
-
- 2 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich!! Od paru dni podczas jazdy przy obrotach wyższych niż 1000 słyszę jakiś dziwne wycie. Na początku myślałem że wypala się Dpf, później że to może być rozrząd, ale wycie jest tylko podczas jazdy. Czy będzie to dźwięk padającego alternatora czy może coś innego? Auto to audi a5 8ta 2012 2.0tdi, 215 tys przelatane. Podpinalem pod komputer lecz żadnych błędów nie wykazuje. Tutaj nagranie "wycia" https://youtu.be/aH1EgmABeyQ
-
- 1 odpowiedź
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
Dzień Dobry, w mojej Audi A5 ostatnio po wjeździe na nierówne podwórko ze spadkiem wyskoczył mi błąd kierownicy na żółto i ESP. Po zgaszeniu silnika i ponowym odpaleniu błąd zgasł, lecz na początku po dłużej jeździe znowu się zapalał co ważne kierownica była skręcona żeby jechać na wprost. Nie dzieje się tak od razu po odpaleniu samochodu tylko po chwili jazdy wyskakuje ten błąd i kierownica się przekreca. Byłem w ASO zrobili mi geometrie i diagnostykę lecz błąd nadal się pojawia po paru minutach jazdy. Obstawiali maglownice lecz nie byli pewni więc "nie chcieli mnie naciągać na koszta" więc się poddali i oddali mi samochód. Na diagnostyce z tego co wiem wyskakuje czujnik…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Panowie sprowadziłem z USA S5 z 2014 roku. Niestety nie ma przodu i zaczynam naprawę i mam pytanie, jak mam sprawdzić jakie były lampy przednie czy xenon, skrętne czy nie skrętne i gdzie w Wawie lub okolicach można złożyć go do kupy. Mam wszystko tylko trzeba złożyć pas przedni, założyć zderzak, lampy. Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich Posiadam od dwuch lat audi s5 3.0 TFSI, 333km. z 2015roku sprtback jak do tej pory nie mialem zadnych z nia problemow az do tej chwili a dokladnie wszystko sie zaczelo od momentu jak po dwuch tygodniach postoju, pod dachem, czyli nawet nie zmokla, otworzylem drzwi i wlaczyl sie wiatrak a dokladniej tylko jeden ten po stronie kierowcy czyli lewy. Dolalem plynu chlodzacego poniewaz bylo jego troche ponizej kreski minimum i wybralem sie na przejazdzke, podczas jazdy wiatrak przez caly czas pracowal. Po podlaczeniu urzadzenia WAG pokazal blad p0480, dzisiaj auto byo sprawdzane u elektronika miernikiem i zdiagnozowali na 99% uszkodzony wiatrak z modulem…
-
- 0 odpowiedzi
- 4,4 tys. wyświetleń
-
-
Dzień Dobry Chciałam się dowiedzieć czy u was tez się tak dzieje. Po odpaleniu silnika głośniej chodzi,a po jednej minucie gdy obroty spadną do tysiąca silnik chodzi normalnie. Mam się obawiać?
-
-
- 1 odpowiedź
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam.. charczy mi głośnik w drzwiach , czy można go jakoś naprawić ? Po zdemontowaniu oniemiałem. Jak można robić takie plastikowe głośniki, mogę wrzucić fotki, zero metalu, tandeta która nazywa się bang olufsen
-
- 1 odpowiedź
- 6,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam, jako iż jestem totalnym laikiem szukam pomocy na Waszym forum. Mianowicie, 16.05.22 kupiłem Audi A5 Sportback 2.0 TFSI Quatro 230 koni z 2016 roku i na powrocie do mojego domu włączyła mi się kontrolka EPC. Na lokalnej stacji diagnostycznej na komputerze wyskoczył błąd P256300. Pierwszy raz mam styczność z autem ponad 200konnym i to jeszcze w automacie, wcześniej jeździłem autem o mocy 75 koni w manualu. Nie jestem w stanie stwierdzić czy dobrze ciągnie od dołu czy też nie bo jest to dla mnie ogromny przeskok. Kontrolka EPC odpaliła się po przejechaniu 3-5 kilometrów. Na tą chwilę auto stoi w garażu i nie mam zamiaru nim jeździć póki czegoś więcej się…
-
-
- 2 odpowiedzi
- 16 tys. wyświetleń
-
-
Witam posiadam od niedawna audi a5 2.0 tfsi sportback w s-line z 2010 roku. Ciagle odkładałem ten temat bo to drobiazg w sumie lecz chciałbym dodać tej wisienki na torcie. Sprawa wyglada tak ze na przednim grillu jest mała rameczka(myslalem ze to na znaczek s line lecz na internecie przeglądając te emblematy maja one inne mocowanie). Podsyłam zdjęcie tej rameczki i proszę o pomoc co powinna ona zawierać. Dziękuje za każdą pomoc.
-
-
- 1 odpowiedź
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Jestem Krzysiek i mieszkam w niemczech. Po sfinalizowaniu pewnych transakcji wreszcie udało mi się uzbierać pieniązki na Audi. Samochód chce kupic z niemczech. Przegladam od jakiegoś czasu oferty, ceny sa naprawde różne. Znalazłem dwie dosyć rózne od siebie oferty - dosyć są świeże, i sam szczerze mówiąc nie umiem się zdecydować. Wrzuce je tutaj i może coś zobaczycie, czego ja nie potrafie i nakierujecie mnie 1 opcja to : https://www.autoscout24.pl/oferta/audi-s5-coupe-3-0-tfsi-quattro-aut-benzyna-bialy-4cca7f7d-524a-442a-b825-c04dd67555b4?lead_ref=whatsapp-lead. jeżeli chodzi o wyposazenie, jest to co najbardziej chcialem, czyli BO, panorama, Navi, ale …
-
- 0 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam zaczęło się coś dziać z autkiem moim, mianowicie podczas jazdy radio jakby przerywa wycisza się i włącza spowrotem, do tego lusterko od strony kierowcy rusza się na zasadzie dół góra lewo prawo jakbym chciał je ustawić tą gałeczką.. Wyglada to na jakieś zwarcie, dodam że dzieje się to tylko podczas jazdy, jak zgasze silnik radio przestaje przerywać i lusterko się nie rusza. Pomocy...
-
- 0 odpowiedzi
- 1,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam, problem gdy mam skrzynie (s-tronic) w trybie P i wciskam hamulec slyszalny jest glosny klik/pilniecie/przelaczenie i czuc to na galce zmiany biegow. Wczesniej tego nie mialem z czym to moze byc problem?
-
-
- 1 odpowiedź
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam jaka jest srednica orginalnego wydechu audi a5 2012 coupe v6 3.0tdi 245km? srednica wydechu i srednica koncowki wydechu. zamierzam kupic koncowki wydechu i tez nie wiem na jaki rozmiar sie zdecydowac 90mm/100mm/110mm? i nie wiem jaka srednica montazowa
-
- 1 odpowiedź
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Czy ktos z forumowiczow wie jak zakodowac kluczyk zblizeniowy? Jeden kluczyk dziala bez zazutow, natomiast drugi zamiast trzymac w kieszeni musze wkladac do stacyjki, to samo z zamykaniem drzwi, Musze nacisnac guzik pilota zamiast klamki. Bedac w samochodzie jak nacisne START slysze 3 ciche odglosy i 3 migniecia na kluczyku, Komunikat Key not recognised (cos w tym stylu) na wyswietlaczu. Audi S5 2015.
-
- 2 odpowiedzi
- 3,4 tys. wyświetleń
-