Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Forum Audi A5 8T (2007-2016)

Forum Audi A5 8T. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez Rafx11,

Witam Nieszczesliwym trafem ktos rozwalil mi lusterko od strony kierowcy . Zakupilem cale "nowe " . Czy ktos z Was kiedys wymienial ?? Moze jakas instrukcja ?? Szukalem po necie i lipa

• 0 odpowiedzi
    • 4,7 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez damianpol114,

Witam, Program Vcds pokazuje błąd 02245(połączenie zdalnego sterowania radiowego). W programie vcds w nastawach podstawowych jest opcja uczenia pilota. Podana jest nawet prosta instrukcja(zdjęcie w załączniku). Niestety nie potrafię wyuczyć pilota. Czy ktoś kiedyś programował pilot do Webasto i może napisać jak to się wykonuje. Pozdrawiam, Damian

• Like
    • 1 odpowiedź
    • 8,7 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez woyciech9,

Witam. Może ktoś się orientuje jakie jest prawidłowe ciśnienie w A5 Sportback 2011 2.0 T 180KM, w oponach 245/40/18"? Nie mam naklejki nigdzie w drzwiach, ani w baku, a wydaje mi się,że podczas wymiany opon na zimowe za dużo doładowali, ponieważ auto tańczy dziwnie na drodze. Koła wyważone itd. Dzięki

• 4 odpowiedzi
    • 13,8 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez Marcus,

Witam mam takie pytanko. Czy ktos robil sobie chipa do silnika 2,7 i czy warto ? I co za roznica zrobic Chipa za 1000zl a za 2000 sa tez za 700zl. ??

• 2 odpowiedzi
    • 4,3 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez kamilA5,

Chciałbym wymienić swoje fotele które są w pełnej elektryce, na kubełkowe fotele z Audi RS5. Czy ktoś już przeprowadzał taką operację? Czy wystarczy je tylko podmienić? Czy trzeba coś jeszcze dodatkowo kodować? Czy znacie kogoś, kto mógłby się podjąć takiej wymiany?

• 1 odpowiedź
    • 15,6 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez Marcus,

Witam mam audi a5 coupe 2,7 i mam problem z lampami. Caly czas mi paruja, wymienilem i lewa i prawa i zaczely znowu parowac. Czy ktos mial taki problem czy te lampy sa takie lipne i wszystkie paruja ???? A moze da sie je jakos uszczelnic bo prubowalem rozebrac ale mi sie nie udalo. Zapomnialem podac rocznika 2008r.

• 0 odpowiedzi
    • 3,6 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez Rafx11,

Lewe swiatlo cofania nia nie dziala . po kazdorazowym wlaczeniu wstecznego wywala blad na zegarach. halogenki nowe i dalej nic. co robic ?

• 0 odpowiedzi
    • 3,5 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez Rafx11,

Witam Pali sie kontrolka od tej funkcji . Co radzicie , od czego zaczac diagnoze ?

• 2 odpowiedzi
    • 4,7 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez Adamdud,

Witam Od wczoraj walczę z dziwnym zachowaniem się autka.Wywala błędy jak na zdjęciach. Od czego byście zaczęli

• 0 odpowiedzi
    • 3,6 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez Yoda,

Instrukcja obsługi A5 (wersja angielska) do A5 Owner's manual W ramach podziękowania za instrukcję kliknij na Lubię to! na naszym profilu na

• 3 odpowiedzi
    • 16,1 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez kamilA5,

Mam problem z szybami. Podczas mrozów szyby przymarzają do uszczelek w drzwiach i nie mogę ich domknąć. Szyby nie dolegają do uszczelek przez co słychać dokuczliwy hałas, który strasznie mnie irytuje. Czy ktoś wie w jaki sposób mogę rozwiązać ten problem?

• 2 odpowiedzi
    • 11,7 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez kamilA5,

Posiadam Audi A5 o pojemności 2.0 TFSI i mocy 211 KM. Kod silnika to CDNC 4786. Chcę założyć do niego LPG. Wszyscy dookoła mówią, że LPG do silnika TFSI to zły pomysł. Czy ma ktoś LPG przy takim silniku? Jeżeli tak to jak się sprawuje? Ile kosztuje założenie takiej instalacji i czy założenie LPG do tego silnika go po prostu nie zniszczy? Dodam, że bardzo dużo jeżdżę i dlatego pewnie koszt założenia gazu bardzo szybko by mi się zwrócił. Pozdrawiam klubowiczów.

• 0 odpowiedzi
    • 8,1 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez Tomasz,

Hej, W jaki sposób sprawdzić poziom płynu w skrzyni biegów w Audi S5 ? Pozdrawiam, Tomek

• 0 odpowiedzi
    • 12,5 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez matecki83,

http://www.tuning.v10.pl/Audi,A5,od,Project,Kahn,niemieckie,auto,w,brytyjskim,wydaniu,67443.html

• 1 odpowiedź
    • 10,4 tys. wyświetleń
  15. Audi RS5 – agresja pod kontrolą [test autokult.pl] http://autokult.pl/2011/08/17/audi-rs5-agresja-pod-kontrola-test-autokult-pl

• 0 odpowiedzi
    • 10 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez Tomasz,

Witam, Umiecie podpowiedziec coś, co może się kryć za skrzypiacym układem kierowniczym po odpaleniu auta ? Auto jest garazowane, wiec wpływ zimna odpada. Skrzypi przy wyjezdzaniu z garażu kręcąc kierownica i ok 4 minut jazdy, następnie wszystko wraca do normalności. Jutro zadzwonie się umówić do Audi, żeby zbadali pacjenta, ale chciałbym wiedzieć, na co się ewentualnie przygotować.

• Upvote
    • 7 odpowiedzi
    • 14,3 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez krzysiekg65,

Audi RS5 od Senner'a Senner Tuning jako drugi tuner po MTM przedstawił pakiet tuningowy dla Audi RS5. Moc 4.2-litrowego V8 wzrosła z 450 do 506KM, co ciekawe do przyrostu mocy przyczynił się tylko zmieniony układ wydechowy. Czas od zera do setki zmalał o 0.4s i wynosi teraz 4.2s. Prędkość maksymalna to około 300km/h. Założono nowe zawieszenie z możliwością 10-stopniowej regulacji. Całość uzupełniają 20-calowe felgi i elementy z włókna węglowego. Źródło: www.quattroholic.com

• 3 odpowiedzi
    • 12,6 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez michał YaGODA,

Porównanie zrobione przez autocar.co.uk. Życzę miłego oglądania... Pozdrawiam

• 1 odpowiedź
    • 9,3 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez krzysiekg65,

Audi RS 5 by MTM MTM jako pierwsze zabrało się za przeróbkę Audi RS 5. Zamówić można koła w rozmiarach 19-21 cali. Zdjęty został ogranicznik prędkości, dzięki czemu prędkość maksymalna wynosi 303 km/h. Założono również inne zawieszenie, lecz dokładnych szczegółów jeszcze nie znamy. Źródło: www.gtspirit.com

• 2 odpowiedzi
    • 9,7 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez michał YaGODA,

Zapraszam wszystkich do obejrzenia testu samochodu z najbardziej zaawansowanym napędem quattro na świecie oraz konkurenta BMW M3 - czyli Audi RS 5. Test wykonany przez niemiecką redakcję GRIP. http://www.youtube.com/watch?v=zVUSao3g-sM Pozdrawiam

• 2 odpowiedzi
    • 9,9 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez michał YaGODA,

Jeżeli znudziła Wam się podstawowa paleta kolorów Audi A5, warto zapoznać się z modelem Audi A5 Matte Black. Specjalna wersja popularnego Coupe z Ingolstadt, przyodziana została w matowy kolor oraz czarne 21 calowe aluminiowe felgi. Wspominając o tym modelu, warto zajrzeć także pod maskę, ponieważ w porównaniu do standardowej wersji Audi A5, podrasowany został również silnik: Audi A5: 3.0 V6 TDI 235 KM (175 KW) (500Nm) Audi A5 Matte Black: 3.0 V6 TDI 275 KM (205 KW) (600Nm) Zdjęcia: (ź) motorauthority.com

• 1 odpowiedź
    • 11,6 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez michał YaGODA,

Gama silników Audi A5: Benzyna: silnik: 2.0 TFSI 180 KM (132 kW) skrzynia: 6 biegów napęd: oś przednia silnik: 2.0 TFSI 180 KM (132 kW) skrzynia: multitronic napęd: oś przednia silnik: 2.0 TFSI 211 KM (155 kW) skrzynia: 6 biegów napęd: oś przednia silnik: 2.0 TFSI 211 KM (155 kW) skrzynia: multitronic napęd: oś przednia silnik: 2.0 TFSI 211 KM (155 kW) skrzynia: 6 biegów napęd: quattro silnik: 2.0 TFSI 211 KM (155 kW) skrzynia: S tronic napęd: quattro silnik: 3.2 265 KM (195 kW) skrzynia: multitronic napęd: oś przednia silnik: 3.2 265 KM (195 kW) skrzynia: 6 biegów napęd: quattro silnik: 3.2 265 KM (195 kW) skrzynia: tiptronic napęd: quattro Diesel: silnik: 2.0 TDI 17…

• 0 odpowiedzi
    • 11,8 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.