Forum Audi A5 8T (2007-2016)
Forum Audi A5 8T. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
122 tematów w tym forum
-
Dzień dobry, planuję zakup letnich felg alu (Rotory). Szczegóły: 8,5J x 18H ET29. Orientuje się ktoś z jakich dobrych źródeł mogę je w oryginałach zakupić?
-
- 0 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
-
-
Witajcie klubowicze. Mam do Was pytanie. Przy dzisiejszej wymianie oleju ukręcił mi się gwint i musze wymienić miskę olejową. Ta co jest zainstalowana to: 03L 103 603 D EN AC-43400 V150 Orientujecie się czy model 03L 103 603 D/K EN AC-43400 V250 będzie pasowała ? Nie wiem czy to dodatkowe oznacznie "/K" i to V250 zamiast V150 ma duże znaczenie. Dzięki wielkie za ewentualną pomoc Pozdrawiam Roman
-
- 0 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
-
-
Trochę niepokoi mnie dźwięk naciskania sprzęgła, co sądzicie za ile szykować się do wymiany Snapchat-995624842.mp4
-
- 0 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich. Od jakiegoś czasu przymierzam się do zakupu swojej pierwszej Audi'cy. Ze wszystkich modeli, najładniejszą i ciekawą opcją na moją kieszeń wydaje się wersja A5 8T 3.2 FSI Quattro S tronic. Mam odnośnie tego autka kilka pytań: 1. Jak z kosztami eksploatacji tego samochodu? Czy są one mocno wadliwe i wydam krocie na naprawy? 2. Jakie są możliwości podrasowania tego wozu w przyszłości? Bardzo interesowałaby mnie wymiana wydechu na coś, co będzie miało fajny, basowy dźwięk. Dodatkowo mam smergla na punkcie blow-off valve. Czy jest możliwość wrzucenia do tego silnika turbo + valve/ewentualnie zamontowanie atrapy wydającej sam dźwięk? No i f…
-
- 0 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam Kupiłem A5 2010 r coupe, nie mogę lub nie wiem jak sparować tel bluetooth z autem. Może ktoś posiada pl instrukcję? Dzięki
-
- 0 odpowiedzi
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Jestem swierzy takze głupio prosić już o pomoc. Posiadam a5 2013r chce wymienić subwoofer i wzmacniacz na nie oryginalny! Kiedyś miałem a4 98r. I było proste zasilajacy do akum. mase do blachy REM i CHINCHE Z wzmacniacza do radia i po kłopocie. Ale teraz mam problem bo w tym roczniku oryginalny sub.jest w bagażniku gdzie kolo zapasowe a po lewej stronie jest oryginalny chyba wzmacniacz i konwerter czy coś takiego i pytanie i pomoc skąd mam wziąść sygnal REM i gdzie mają byc podlaczone dwa chinche?? Kabel zasilajacy to wiem ze z akum.Uziemienie do blachy a co z resztą??? Hmmm może jest jakaś inna metoda a nie jak kiedyś ze się szufladę radia wyciagalo i po problemie…
-
- 0 odpowiedzi
- 4,8 tys. wyświetleń
-
-
Potrzebuję aktualizacji nawigacji GPS do audi A5 2.0 disel z 2010 r z lektorem po polsku. Menu mam po polsku ale lektora w języku angielskim.. Moja aktualna wersję map z bazą danych ( nawigacji gps MMI : hnav_eu_k0257_5_d1 . Może ktoś posiada aktualniejszą np. hnav_eu_k0257_6_d1.
-
- 0 odpowiedzi
- 4,4 tys. wyświetleń
-
-
Potrzebuję aktualizacji nawigacji GPS do audi A5 2.0 disel z 2010 r z lektorem po polsku. Menu mam po polsku ale lektora w języku angielskim.. Moja aktualna wersję map z bazą danych ( nawigacji gps MMI : hnav_eu_k0257_5_d1 wersja bazy danych 8r0060884r ece 5.11.7 ). Może ktoś posiada aktualniejszą bazę danych z lektorem po polsku. Z góry dziękuję. Pozdrawiam.
-
- 0 odpowiedzi
- 4,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Posiadam Audi 5 Sportback 2.0 z automatyczną skrzynią biegów z 2010 r. W czasie jazdy jak i podczas postoju gdy skręcam kołami w lewo czy w prawo ,słyszę jakieś skrzypienie dochodzące z przodu. Wydaje mi się , jakby było to bardziej z lewej strony. Nie wiem, co to może być . Może ktoś miał podobny problem i chciałby się ze mną tym podzielić. Pozdrawiam
-
-
- 1 odpowiedź
- 4,9 tys. wyświetleń
-
-
Czy ma ktoś pojęcie gdzie kupić pośredni wałek kolumny kierownicy?
-
- 0 odpowiedzi
- 4,3 tys. wyświetleń
-
-
Powiedzcie mi gdzie można kupić ten plastik ? z czym wiąże sie brak tego plastiku ? Audi S5 4.2 2007r. A powinno byc tak : http://images.gtcarlot.com/pictures/419 ... mr17egEaSc Adi098 Posty: 6 Zdjęcia: 2 Rejestracja: 27 Lip 2018, 19:09 Wyślij odpowiedźCzytaj więcej: https://www.forumsamochodowe.pl/brak-przedluzki-vt117402.htm
-
- 0 odpowiedzi
- 5,2 tys. wyświetleń
-
-
Dzień dobry,jaką funkcje spełnia ikona z głową na kierownicy?
-
- 0 odpowiedzi
- 3,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam,czy ktoś posiada instrukcję obsługi po polsku do A5?
-
- 1 odpowiedź
- 7,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam kupiłem niedawno Audi a5 No i chciałem wejść w menu auta No i wyskoczył mi komunikat "brak dalszych ustawień dla samochodu" Co zrobić poniewaz chciałbym połączyć się przez bluetooth i puścić muzykę przez telefon żeby grało mi w samochodzie... Czy wgl da radę.
-
- 0 odpowiedzi
- 4,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam czy ktoś się orjentuje czy jest mozliwosc wymiany samych kloszy (szkła)lamp przednich w A5 2013?? i jak to jest z tymi numerami lamp czy jesli wymieniam cale lampy musze szukac z takim samym numerem ? (lampy xenon+led)
-
- 0 odpowiedzi
- 4,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam. W mojej audi s5 4.2 od dłuższego czasu męcze sie rano gdy wstaje do pracy z zaparowanymi szybami i zapytanie czy problem tkwi w większości samochodach gdzie są szyby bezramkowe? Filtr kabinowy wymieniony i brak mokrych dywaników itp. Martwi mnie też to że samochód był wczoraj umyty , dzis pojechalem do pracy (10km) , po powrocie z ciekawości przejezdzam palcem z tylnego boku zderzaka i jest taka jakby sadza (palec czarny). Czy to normalne w wiekszych silnikach czy jest coś na rzeczy i wydobywa sie coś z rur wydechowych i warto coś z tym zrobić ?
-
- 0 odpowiedzi
- 4,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam posiadam audi a5 od kilku miesięcy, posiadam skrzynie pcg- chyba multitronic, po zakupie skrzynia chodziła z opóźnieniem, u mechanika dostałem info podczas wymiany oleju w skrzyni ze nie jest zaprogramowana, po odbiorze faktycznie szybciej reagowała ale podczas dynamicznego wciśnięcia pedału gazu szarpie, prosze o pomoc, dodam ze jest to 2.0 tdi 177km napęd na przód z 2013 roku
-
- 0 odpowiedzi
- 4,5 tys. wyświetleń
-
-
-
Grupowicze mam problem, może ktoś z was spotkał się już kiedyś z dziwnym „chrobotanie” na wolnych obrotach na każdym biegu...coś chrobocze jakby drgania czy coś, skrzynie u mechanika wykluczyliśmy ponieważ nawet bez biegu gazując gdy obroty po przygazowaniu opadają to tez chrobocze...czy ktoś coś mi powie na ten temat?
-
- 0 odpowiedzi
- 4,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam z tego co wiem to audi s5 v8 ma dwa rodzaje skrzyni automatycznych,ktora lepiej wybrac?dodam ze na wakacje chcialbym sobie sprawic taka v8.
-
- 0 odpowiedzi
- 4,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam Potrzebuję kupić Tuner radiowy Audi A5 4G1035053J Może ktoś ma na sprzedaż albo ma namiar na miejsce gdzie mogę to znaleźć. (oprócz allegro) Z góry dziękuję za pomoc! :-) Andzia
-
- 0 odpowiedzi
- 4,2 tys. wyświetleń
-
-
Potrzebuję instrukcje obsługi po polsku
-
- 1 odpowiedź
- 5,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Posiadam grill do audi ale nie jestem pewien jakiego (podejrzewam ze może być do rs5) . Posiadam również obramówkę z napisem quarttro niestety nie pasuje do pozostałych elementów jest nieco większa. Mogli byście powiedzieć do jakiego jeśli się mylę ?
-
- 0 odpowiedzi
- 5,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam, ostatnio pojawił się problem ze światłami cofania w Audi A5. Podejrzewam, że to czujnik cofania. Gdzie sie znajduje i czy potrzebny kanał? Dziękuję
-
- 0 odpowiedzi
- 4,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam w moim A5 od czasu do czasu pojawia się problem z rozruchem , po dłuższym postoju auto odpala po drugim trzecim razie. Komputer nie wykazuje błędów. Proszę o pomoc
-
- 0 odpowiedzi
- 4,7 tys. wyświetleń
-